Ερεθισμός & απορίες.
- sakis64
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 274 times
@rhtoras:Ενδιαφέρον ακούγεται αν και έκανα ήδη ένα τελευταίο βήμα παρήγγειλα την Edwin Jagger DE89L που θεωρείται από τις καλύτερες ξυριστικές και για αρχάριους αλλά και με μέτριο προς μεγάλο μήκος λαβής..
- sakis64
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 274 times
@padjon72:Όπως προείπα δυστυχώς με αυτό το σαπούνι (σε βαζάκι) -ξυρίσματος,όχι κρέμα preshave- για να μην μπερδευόμαστε-ξυρίστηκα και με "διέλυσε" το 39c.Απλά ήταν η δεύτερη φορά με αυτό στο σύνολο απ΄όταν το αγόρασα..Την πρώτη οκ καλό ξύρισμα αλλά τίποτε ιδιαίτερο..Υπόψη έχω προμηθευτεί και από εξωτερικό το σωληνάριο με κρέμα Proraso σε πράσινο χρώμα αλλά αυτό θα το βάλω άλλη φορά...Προτίμησα να χρησιμοποιήσω 2 φορές μέχρι τώρα το σαπούνι στη λευκή συσκευασία καθώς το θεωρούσα πιο καλό για τα ευαίσθητα δέρματα..Με αφρό ΝΙVEA τον άσπρο πάντως καλύτερα ξυριζόμουν και συστημική μηχανή... :dash Με μόνη εξαίρεση που με "έσφαξε" 2 φορές το Gillette Μac3 Power όταν από βλακεία μου πήγα να στρέψω το Μach όπως εύκολα γίνεται με το παραδοσιακό μιας λεπίδας ενώ ξυριζόμουν στο λαιμό αντίθετα στη φορά της φύουσας τρίχας.. Προσωπική εκτίμηση πάντα δεν θέλω να υποννοήσω κάτι άλλο.Λυπάμαι που ακούγομαι αιρετικός εδώ και συγγνώμη προκαταβολικά από όλους τους "παραδοσιακούς ξυριστές"..Θα συνεχίσω πάντως την προσπάθεια... :dance3
- rhtoras
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
Δεν είσαι εριστικός..κι εγώ αν εξαιρέσουμε τους αφρούς απλά επειδή με έκαναν χάλια από την άποψη οτι έπεφτε πολύ παραπάνω από όσο έπρεπε..συμφωνώ σε πολλά.Μπορείς να βάλεις τη λαβή της Edwin Jagger στην 41c.Αυτή η κεφαλή σε ευαίσθητα δέρματα με όχι πυκνά γένια κάνει θαύματα.Αλλά πήγαινε και στο χόντο να πάρεις ένα preshave.Προσοχή όμως σε μια λεπτομέρεια:δοκίμασε να κόψεις το ζεστό νερό και βάζε χλιαρό,μπορεί να δείς διαφορά.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- BABIS
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Διαβάζοντας όλα τα τελευταία ποσταρίσματα,βλέπω ότι αναφέρεις ότι τη μηχανή DE σου , την αφήνεις μόνο με το βάρος της.
Στο σημείο αυτό , θέλει λίγο περισσότερη προσοχή από τα πλαστικά και λίγο πιο αργά.
Τα πλαστικά , όταν τα έχεις συνηθίσει λίγο , τα πηγαίνεις γρήγορα, βάζεις μεγάλη δύναμη,κάνεις πολλά περάσματα,
χωρίς μεγάλους κινδύνους σε πολλά από αυτά. Η ασφαλείας, θέλει άλλο σεβασμό, διαφορετικά θερίζει.
Σαφώς δεν θέλει πολύ δύναμη, ούτε πολύ γρήγορα.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις, ίσως, να ξεπλένεις τακτικά.
Αν μπουκώνει , δεν κόβει τόσο καλά και σε παρασύρει να βάλεις δύναμη, οπότε σφάζεσαι.
Δεν πρέπει να βάζεις δύναμη, πρέπει να ξεπλένεις τακτικότερα.
Αν μπορώ να φέρω καλά στο νου μου τη διαδικασία, πρέπει να της κάνω πάνω από 10 ξεπλύματα
για ένα ξύρισμα.Και προσοχή , σε κάθε ξέπλυμα , να φεύγουν όλα τα γένεια από πάνω.
Γιατί αν μένουν , παραμένει μπουκωμένη και μπορεί να σε παρασύρει να βάλεις δύναμη οπότε σφάξιμο.
Αν δεν είσαι σίγουρος, καλύτερα χαλάρωνε την κεφαλή στο ξέπλυμα πριν την βάλεις κάτω από τη βρύση,
έτσι ώστε να είσαι απολύτως σίγουρος, ότι έφυγαν όλα από πάνω , πριν την ξαναβάλεις στο πρόσωπο.
Στο σημείο αυτό , θέλει λίγο περισσότερη προσοχή από τα πλαστικά και λίγο πιο αργά.
Τα πλαστικά , όταν τα έχεις συνηθίσει λίγο , τα πηγαίνεις γρήγορα, βάζεις μεγάλη δύναμη,κάνεις πολλά περάσματα,
χωρίς μεγάλους κινδύνους σε πολλά από αυτά. Η ασφαλείας, θέλει άλλο σεβασμό, διαφορετικά θερίζει.
Σαφώς δεν θέλει πολύ δύναμη, ούτε πολύ γρήγορα.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις, ίσως, να ξεπλένεις τακτικά.
Αν μπουκώνει , δεν κόβει τόσο καλά και σε παρασύρει να βάλεις δύναμη, οπότε σφάζεσαι.
Δεν πρέπει να βάζεις δύναμη, πρέπει να ξεπλένεις τακτικότερα.
Αν μπορώ να φέρω καλά στο νου μου τη διαδικασία, πρέπει να της κάνω πάνω από 10 ξεπλύματα
για ένα ξύρισμα.Και προσοχή , σε κάθε ξέπλυμα , να φεύγουν όλα τα γένεια από πάνω.
Γιατί αν μένουν , παραμένει μπουκωμένη και μπορεί να σε παρασύρει να βάλεις δύναμη οπότε σφάξιμο.
Αν δεν είσαι σίγουρος, καλύτερα χαλάρωνε την κεφαλή στο ξέπλυμα πριν την βάλεις κάτω από τη βρύση,
έτσι ώστε να είσαι απολύτως σίγουρος, ότι έφυγαν όλα από πάνω , πριν την ξαναβάλεις στο πρόσωπο.
- MacGreg
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 47 times
Κύριοι, τα φώτα σας ...
Συνηθως μετά από το ξύρισμα, δεν έχω ιδιαίτερο ερεθισμό στο λαιμό. Μέχρι το σημείο που θα απλώσω κάποιο προϊόν .... ο λαιμός μου γίνεται κατακόκκινος ! Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ταυτόχρονα ηρεμώ αν έχω κάποιο ελαφρύ τσούξιμο από τη διαδικασία(που το θεωρώ φυσιολογικό, ξυράφι πέρασε!) ή από κόψιμο.
Πώς γίνεται αυτό ;;;;
Δοκίμασα το Κορέ ASB ... ελαφρύ κοκκίνισμα, αλλά δε μου αρέσουν καθόλου τα ASB γιατι μου αφήνουν πολύ λιπαρό δέρμα. Πρόσφατα πήρα το Floid Mentolado Vigorosoκαι το 444. Άσχετα με τους συνδιασμούς που έχω κάνει, τα ίδια. Κοκκινίζει ο λαιμός μου ... αλλά με ηρεμεί εξαιρετικά γρήγορα και αφήνει μαλακό δέρμα χωρίς τη λιπαρότητα του Balsam ... γι αυτό συνεχίζω να το προτιμώ.
Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ; Η κοκκινίλα φεύγει μέσα σε κάνα δεκάλεπτο.
Τώρα, εγώ είμαι τόσο παράξενος ή συμβαίνει και σε άλλους αυτό ;
:b
Συνηθως μετά από το ξύρισμα, δεν έχω ιδιαίτερο ερεθισμό στο λαιμό. Μέχρι το σημείο που θα απλώσω κάποιο προϊόν .... ο λαιμός μου γίνεται κατακόκκινος ! Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ταυτόχρονα ηρεμώ αν έχω κάποιο ελαφρύ τσούξιμο από τη διαδικασία(που το θεωρώ φυσιολογικό, ξυράφι πέρασε!) ή από κόψιμο.
Πώς γίνεται αυτό ;;;;
Δοκίμασα το Κορέ ASB ... ελαφρύ κοκκίνισμα, αλλά δε μου αρέσουν καθόλου τα ASB γιατι μου αφήνουν πολύ λιπαρό δέρμα. Πρόσφατα πήρα το Floid Mentolado Vigorosoκαι το 444. Άσχετα με τους συνδιασμούς που έχω κάνει, τα ίδια. Κοκκινίζει ο λαιμός μου ... αλλά με ηρεμεί εξαιρετικά γρήγορα και αφήνει μαλακό δέρμα χωρίς τη λιπαρότητα του Balsam ... γι αυτό συνεχίζω να το προτιμώ.
Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ; Η κοκκινίλα φεύγει μέσα σε κάνα δεκάλεπτο.
Τώρα, εγώ είμαι τόσο παράξενος ή συμβαίνει και σε άλλους αυτό ;
:b
Γρηγόρης
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Γενικώς ο λαιμός είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία.
Αν ερεθιστώ κάπου (όχι όπως ακούγεται, καταλάβατε όλοι πως το εννοώ :beah2 ) είναι στο λαιμό.
Άρα δεν μου κάνει εντύπωση να σε ενοχλεί... Ίσως δεν πρέπει να τα παίρνεις κόντρα ή το πρώτο πέρασμα να είναι με την φορά (που δεν είναι ίδια σε όλα τα σημεία του λαιμού). Γενικώς πάντως δεν είναι καθόλου περίεργο. Αυτά από εμένα.
Προσωπική άποψη πάντα....
Αν ερεθιστώ κάπου (όχι όπως ακούγεται, καταλάβατε όλοι πως το εννοώ :beah2 ) είναι στο λαιμό.
Άρα δεν μου κάνει εντύπωση να σε ενοχλεί... Ίσως δεν πρέπει να τα παίρνεις κόντρα ή το πρώτο πέρασμα να είναι με την φορά (που δεν είναι ίδια σε όλα τα σημεία του λαιμού). Γενικώς πάντως δεν είναι καθόλου περίεργο. Αυτά από εμένα.
Προσωπική άποψη πάντα....
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Κωνσταντίνος 2015
- MacGreg
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 47 times
Το πρώτο πέρασμα πάντα είναι με τη φόρα, δεύτερο κάθετα και τρίτο κόντρα.
Θα δοκιμάσω νη μην πάρω κόντρα στο επόμενο, αλλά δύσκολα να καθαρίσει ο λαιμός ... το θέμα είναι αν υπάρχουν κι άλλοι που να έχουν τόσο κοκκίνισμα με AS.
Θα δοκιμάσω νη μην πάρω κόντρα στο επόμενο, αλλά δύσκολα να καθαρίσει ο λαιμός ... το θέμα είναι αν υπάρχουν κι άλλοι που να έχουν τόσο κοκκίνισμα με AS.
Γρηγόρης
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Σίγουρα υπάρχουνε. Κάποιος μάλιστα (δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα ποιος ήτανε), ανέφερε ότι όλα τα ASL με πολύ οινόπνευμα του κάνανε κοκκινίλες γιατί είχε ευαίσθητο δέρμα! Το Floid Vigaroso (που ανέφερες και εσύ) ήτανε μεγάλο πρόβλημα και σε εκείνον.
Πολύ λογικό μιας που το Floid πρόκειται για "δυνατό" ASL.
Πολύ λογικό μιας που το Floid πρόκειται για "δυνατό" ASL.
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος 2015
Κωνσταντίνος 2015
- Georgechalkida
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 142 times
Καλησπέρα.!!
Το πρώτο μου ξύρισμα, την τρίτη το βράδυ, με Edwin Jagger 89BL, proraso red και ξυραφάκι Bic Chrome Platinum και γένια 9 ημερών ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Tο σημερινό με τα ίδια αλλά με ξυραφάκια Derby που ήταν στην συσκευασία, και γένια 3-4 ημερών ήταν απλά ΔΡΑΜΑ και ερεθισμοί χαμός..
Λέτε τα Derby να μην κάνουν στο δέρμα μου??
Το πρώτο μου ξύρισμα, την τρίτη το βράδυ, με Edwin Jagger 89BL, proraso red και ξυραφάκι Bic Chrome Platinum και γένια 9 ημερών ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Tο σημερινό με τα ίδια αλλά με ξυραφάκια Derby που ήταν στην συσκευασία, και γένια 3-4 ημερών ήταν απλά ΔΡΑΜΑ και ερεθισμοί χαμός..
Λέτε τα Derby να μην κάνουν στο δέρμα μου??
Γιώργος