Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Εννοει οτι ξεβιδωσε τη μηχανη - οτι κανουμε και στη futur για να πιασουμε το 12. Φιλε Τονυ δεν ειναι καλες κινησεις αυτες - αφενος το gap μεγαλωνει τοσο που δεν υπαρχει - αφετερου αν γινει η στραβη και πεταχτει η κεφαλη (με το ξυραφακι) θα ψαχνεις το αυτι σου στο πατωμα.

Μην τα γραφετε αυτα ελαφρα τη καρδια - μας διαβαζουν και νεοι ή υποψηφιοι για νεα μελη και δεν ειναι σωστο να παιρνουν τετοιες γραμμες. Οι μηχανες DE κατασκευαζονται για να λειτουργουν με συγκεκριμενο τροπο - αν υπαρχει αναγκη για τοσο βαθυ ξυρισμα χωρις κατουσια τη μπαρα ασφαλειας, δοκιμασε μια σαβετα ;-)

Εικόνα

Καλημερα σας

- Muhle R41 Rosegold
- Sputnik Super Stainless
- Simpsons The Duke 2 best
- Klar Seifen Classic
- Fine American Blend

Το ξυραφακι δεν κανει για επιθετικη μηχανη - εκοψε μεν αλλα δεν ηταν καθολου γλυκο - το αποτελεσμα παντως ηταν γυαλι. Το Fine American Blend εχει οντως μια σπανια μυρωδια - που δεν εχω καταληξει ακομα τι μου θυμιζει. Επισης εχει αρκετο μενθολ και δροσισε αμεσα. Τωρα αυτα που διαβαζω παντου για βαρυ αρωμα - με μεγαλη διαρκεια - για λιγη ποσοτητα κλπ κλπ - δεν τα ειδα. Φυσιολογικη ενταση και εξασθενιση. Γενικα, πολυ καλο προιον.
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

002.JPG
Υγεια σε ολους
-papoutsanis glycerine soap
-merkur progress 510 @3
-astra sp@3
-soc 2 band
-truefitt&hill sandalwood sc
-alum block
-arko cool sc
3passes/bbs
η κρεμα T&H sandalwood kαταπληκτικη.αριστες επιδοσεις σε ολους τους τομεις.το αρωμα της το ερωτευθηκα.φρεσκο και ελαφρυ αρωμα δεν σε βαραινει,το σανδαλοξυλο ισα ισα που το αντιλαμβανεσαι.

σημ.οπως ανεφερε και ο herco ειναι πολυ επικινδυνο να ανοιγεις την progress περισσοτερο απο οτι συνιστα ο κατασκευαστης.αν 1 στο 1.000.000 κανει πως φευγει το καπακι το πιο πιθανο ειναι να εχουμε πολυ ασχημα αποτελεσματα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.
d011f1eb-6651-4aa3-ab62-2931f791dd8f_zps4c2ad0f9.JPG
Proraso pre-shave
Aspis Ice Rain
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Polsilver Super Iridium (#3)
LR ASB with aloe vera

Αυτήν τη φορά το ξύρισμα δεν πήγε τόοοοσο τέλεια όσο τις προηγούμενες δύο, αλλά και πάλι έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Νιώθω, κατά κάποιον τρόπο, ότι τα τελευταία ξυρίσματα με πιο επιθετικές λεπίδες (Lord Super Chrome και Polsilver) σηματοδότησαν την "ενηλικίωσή" μου στο Π.Ξ. Δεν φοβάμαι όσο στην αρχή, έχω βελτιώσει την τεχνική μου κ.λπ. Δύο περάσματα ξανά (ένα WTG, ένα XTG και λίγο "κόντρα" στον λαιμό, αν και εκεί οι περισσότερες τρίχες βγαίνουν προς τα δεξιά οπότε XTG είναι) και ήμουν κομπλέ.

H Polsilver με "τράβηξε" λίγο προς το τέλος και κατέληξε στα σκουπίδια, μαζί με το balm της LR το οποίο τελείωσε οριστικά (δεν θα το ξαναδείτε σύντομα στις φωτογραφίες μου μια και είναι αρκετά "φορτωμένο", τη δουλειά του την έκανε άψογα πάντως).
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Kαλησπέρα !

✯ shavemac 177
✯ Phoenix Malbolge, ss ☣
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ❄ ν-ε-ρ-ό
✯ Thayers, Original Witch Hazel
✯ Myrsol Emulsion, asb

• Αν στον Πέτρο είπα μία φορά ευχαριστώ για το δείγμα του Malbolge που μου έδωσε σήμερα, μετά απο αυτό το ξύρισμα πρέπει να του πω άλλες δέκα !
Πέτρο σ'ευχαριστώ γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι που τελικά δε κάνει για μένα !
Το σαπούνι απο τα πρώτα απλώματα στο πρόσωπο έδειξε σημάδια ερεθισμού. Φλόγωση που γινόταν εντονότερη όσο περνούσαν τα λεπτά. Έκανα δύο περάσματα και μετά χώθηκα κάτω απο το παγωμένο νερό, έριξα μιά καλή χούφτα Thayers και στο τέλος λίγο Myrsol για να σβήσω τη κάψα. Το τελικό αποτέλεσμα στο καθρέφτη ήταν πρόσωπο γυαλί, κανένα ίχνος ερεθισμού αλλά ένα ξύρισμα που δε το ευχαριστήθηκα.
Με τη πρώτη ευκαιρία θα στο επιστρέψω.

• Κάθε φορά που απλώνω τη σαπουνάδα με το shavemac σκέφτομαι, " πρέπει να πάρω κι άλλα " :b .
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Ηλια αφησε το σαπουνι ξεσκεπαστο για δυο βδομαδες ή και μηνα αν μπορεις και ξαναδοκιμασε. Αυτο το ειχαν παθει πολλοι με το πρωτο XXX και μου ειχε πει ο Δημητρης οτι επειδη βιαστηκαν να βγαλουν το σαπουνι στην αγορα δεν το ειχαν αφησει να ωριμασει πληρως και να εξαρμιστουν οι παραγοντες της σαπωνοποιησης.
Το Ιασονας με Ο
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

αυτο δεν μου ακουγεται και πολυ τιμιο.εβγαλαν δηλαδη στην αγορα ενα σαπουνι που μπορουσε σε ορισμενους να προκαλεσει προβληματα?
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Στα ευαισθητα δερματα, αλλα απο την αλλη μπορει τον Ηλια να τον πειραξε καποιο EO ή FO.

Υ.Γ. Ψαχνεις τιμιοτητα στον Νταγκλας κι εσυ τωρα....
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

SOC boar
Merkur Progress @3
Polsilver Super Iridium #3
Col Conk Mug
Mike's Natural Soap Vetiver
Floid Mentolado Vigoroso

Ήρθαν χθες επιτέλους και τα vetiver του Μάικ. Αυτό το σαπούνι το περίμενα από τον Σεπτέμβρη, όταν πρωτοδοκίμασα το αντίστοιχο δειγματάκι. Αν ήταν να παραγγείλω μόνο ένα από τον Μάικ, αυτό θα ήταν με σιγουριά το vetiver.

Αρωματικά, για μένα είναι το καλύτερο δασικό - χειμωνιάτικο άρωμα που έχω μυρίσει μέχρι τώρα. Πολύπλευρος χαρακτήρας, αρώματα που μπλέκουν ομαλά το ένα μέσα στο άλλο και υφές εντελώς φυσικές,

Πώς μυρίζει; Φανταστείτε λοιπόν ότι είναι ένα γλυκό χειμωνιάτικο απόγευμα κι εσείς κάνετε πεζοπορία σε μια ορεινή περιοχή, σε ένα δάσος από οξυές και δρυς που το πυκνό τους φύλλωμα δεν αφήνει την υγρασία να εξατμιστεί στη σκιά. Η μύτη σας έχει κορεστεί από τη μυρωδιά του νοτισμένου ξύλου και του υγρού χώματος και, λίγο πριν αποκάμετε εντελώς, συναντάτε ένα δασικό σπιτάκι. Η καμινάδα του καπνίζει, ξύλα είναι φρεσκοκομμένα στην αυλή, το νοτισμένο πριονίδι μπλέκεται αρωματικά με το υγρό χώμα. Μέσα από τα παραθυρόφυλλα φαίνεται ένα κιτρινωπό φως που στο κουρασμένο σας μυαλό φωνάζει "σπιτική ζεστασιά".
Ο νοικοκύρης βγαίνει και σας καλωσορίζει. Καθώς σας περνά στο εσωτερικό, σας δίνει ένα ποτηράκι ζεστό ρόφημα και σας προσφέρει εγκάρδια ένα ξύρισμα!

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι αρωματικές νότες τούτου του vetiver: ζεστό, ξυλώδες, γήινο και σίγουρα καπνιστό, μα όλα τα αρώματα υποστηρίζουν το ένα το άλλο μέσα σε μια συνολική εμπειρία.

Εικόνα
Caspar David Friedrich, The Chasseur in the Forest, 1814
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

η καλυτερη περιγραφη αρωματος σαπουνιου που εχω διαβασει μεχρι στιγμης.Βασιλη συγχαρητηρια!
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Bασίλη αν μετά απο τόση πεζοπορία, κουρασμένος έφτανα μέχρι εκείνο το σπιτάκι και ο ιδιοκτήτης μετά τις πρώτες γουλιές καφέ άνοιγε τη πόρτα χαμογελώντας με ένα ξυράφι στο χέρι και μου έλεγε έλα να σου προσφέρω ένα ξυρισματάκι..νομίζω πως θα κατέβαινα το βουνό σε χρόνο dt :lachtot

H περιγραφή σου είναι μιά ζωγραφιά. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μπεί στο " θάλαμο " έστω για λίγο καιρό αλλά εσείς δεν αφήνετε άνθρωπο ν'αγιάσει.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”