Καλημέρα,
Πινέλο Dovo Fine Badger
Κρέμα Kappus Men Active
Μηχανή Gillette Br. Aristocrat 66
Λεπίδα Polsilver Super iridium (3)
ASL La Toja
ASB La Toja
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 17
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
if you have a great shave you have a great day
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλημερα σας
- Merkur 41c
- Rapira Swedish Supersteel
- Omega 10098
- Figaro crema da barba
- Uppercut Aftershave Moisturiser
- Merkur 41c
- Rapira Swedish Supersteel
- Omega 10098
- Figaro crema da barba
- Uppercut Aftershave Moisturiser

- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Χαίρετε.
Proraso preshave
Figaro crema da barba
Omega 10005
Lord Premium 1822M
Derby Extra (#3)
LR after shave balm with aloe vera
Σαν παιδάκι κι εγώ παίζω με τα καινούρια μου παιχνίδια. Τρίτο σερί ξύρισμα με τη Lord L6 και πρώτο με τη Figaro. Σκληρή κρέμα, που θέλει μικρή ποσότητα για να κάνει πλούσιο αφρό (εγώ έβαλα μπόλικη κι έτσι έφτιαξα αφρό για ένα τάγμα). Εντονο άρωμα αμυγδαλέλαιου, θα σας πω μόλις δοκιμάσω και Cella ποιο από τα δύο μ' αρέσει περισσότερο. Η ουσία είναι ότι η μαρέγκα ήταν πολύ καλή και με βοήθησε να κάνω άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα.
Στο προηγούμενο ποστ εδώ, έγραφα ότι βρίσκω την L6 λίγο πιο επιθετική από την EJ 89, αλλά δεν είμαι βέβαιος αν αυτό ισχύει τελικά. Ναι μεν η λεπίδα στη Lord είναι λίιιιιγο πιο εκτεθειμένη απ' ό,τι στην Jagger, αλλά αυτό δεν αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας του ξυρίσματος. Ούτε καθιστά τη μηχανή πολύ πιο αποτελεσματική -κάνεις ένα ξύρισμα όπως πρέπει, με το WTG και το ATG σου και είσαι κύριος. Με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός, ξανατονίζω ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή επιλογή και τουλάχιστον ισάξια (από πλευράς ουσίας) με μηχανές που κοστίζουν τα τριπλάσια και τετραπλάσια χρήματα.
Πέταξα και την τρίτη λεπίδα Derby που χρησιμοποίησα, αν και έχω την αίσθηση ότι αντεχε και αυτή -όπως κι οι προηγούμενες- να βγάλει τουλάχιστον 1-2 ξυρίσματα ακόμα. Ας όψεται η ανυπομονησία μου να δοκιμάσω κάποια άλλη από τις 12-13 μάρκες που έχω και περιμένουν σφραγισμένες στα κουτιά τους.
Proraso preshave
Figaro crema da barba
Omega 10005
Lord Premium 1822M
Derby Extra (#3)
LR after shave balm with aloe vera
Σαν παιδάκι κι εγώ παίζω με τα καινούρια μου παιχνίδια. Τρίτο σερί ξύρισμα με τη Lord L6 και πρώτο με τη Figaro. Σκληρή κρέμα, που θέλει μικρή ποσότητα για να κάνει πλούσιο αφρό (εγώ έβαλα μπόλικη κι έτσι έφτιαξα αφρό για ένα τάγμα). Εντονο άρωμα αμυγδαλέλαιου, θα σας πω μόλις δοκιμάσω και Cella ποιο από τα δύο μ' αρέσει περισσότερο. Η ουσία είναι ότι η μαρέγκα ήταν πολύ καλή και με βοήθησε να κάνω άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα.
Στο προηγούμενο ποστ εδώ, έγραφα ότι βρίσκω την L6 λίγο πιο επιθετική από την EJ 89, αλλά δεν είμαι βέβαιος αν αυτό ισχύει τελικά. Ναι μεν η λεπίδα στη Lord είναι λίιιιιγο πιο εκτεθειμένη απ' ό,τι στην Jagger, αλλά αυτό δεν αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας του ξυρίσματος. Ούτε καθιστά τη μηχανή πολύ πιο αποτελεσματική -κάνεις ένα ξύρισμα όπως πρέπει, με το WTG και το ATG σου και είσαι κύριος. Με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός, ξανατονίζω ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή επιλογή και τουλάχιστον ισάξια (από πλευράς ουσίας) με μηχανές που κοστίζουν τα τριπλάσια και τετραπλάσια χρήματα.
Πέταξα και την τρίτη λεπίδα Derby που χρησιμοποίησα, αν και έχω την αίσθηση ότι αντεχε και αυτή -όπως κι οι προηγούμενες- να βγάλει τουλάχιστον 1-2 ξυρίσματα ακόμα. Ας όψεται η ανυπομονησία μου να δοκιμάσω κάποια άλλη από τις 12-13 μάρκες που έχω και περιμένουν σφραγισμένες στα κουτιά τους.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- dpatiris
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 456 times
- Been thanked: 490 times
Kαλησπέρα κύριοι,
ξύρισμα προ τριών ημερών...
- SB Kent Infinity Silvertex
- SC St James Of London Black Pepper and Lime
- SR R89 (κεφαλή) - Parker 97r (λαβή)
- SB Feather (#1)
- ASL Denim Original
- ASB Korres Vetiver root, green tea, cedarwood
και το χθεσινο-βραδινό...
- SC St James Of London Sandalwood and Bergamot
- SB Feather (#2)
- ASL Μενούνος τύπου Boss + 444
Χάσιμο το άρωμα των κρεμών St James χάσιμο και η μουσική υπόκρουση (τι δισκάρα είναι αυτή!!!, το CD έχει κολλήσει στο repeat digibill :thnx ), τα ξυρίσματα μια χαρά, είναι η φάση όπου έχοντας στρώσει ως ένα βαθμό θέματα εξοπλισμού, τεχνικής κλπ απολαμβάνω τα ξυρίσματα παίζοντας με κρέμες, σαπούνια, αρώματα κλπ, στο τέλος μένει ένα περιποιημένο δέρμα και η χαλάρωση !
Καλό σαββατόβραδο...
ξύρισμα προ τριών ημερών...
- SC St James Of London Black Pepper and Lime
- SB Feather (#1)
- ASL Denim Original
και το χθεσινο-βραδινό...
- SC St James Of London Sandalwood and Bergamot
- SB Feather (#2)
- ASL Μενούνος τύπου Boss + 444
Χάσιμο το άρωμα των κρεμών St James χάσιμο και η μουσική υπόκρουση (τι δισκάρα είναι αυτή!!!, το CD έχει κολλήσει στο repeat digibill :thnx ), τα ξυρίσματα μια χαρά, είναι η φάση όπου έχοντας στρώσει ως ένα βαθμό θέματα εξοπλισμού, τεχνικής κλπ απολαμβάνω τα ξυρίσματα παίζοντας με κρέμες, σαπούνια, αρώματα κλπ, στο τέλος μένει ένα περιποιημένο δέρμα και η χαλάρωση !
Καλό σαββατόβραδο...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- newinhere
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Χθες το βράδι:
Πινέλο no-name χοίρου
Trumper's sandalwood ss
Feather#3
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω εντυπωσιακό αφρό μ'αυτό το σαπούνι... Ή θα βγαίνει όσο ογκώδης μου αρέσει και πολύ αραιός ή παχύς αφρός χωρίς όγκο που μοιάζει να θέλει κι άλλο νερό.
Προσπάθησα να ξεκινήσω με ATG αυτή τη φορά αλλά είτε λόγω ελλειπής προετοιμασίας είτε επειδή η λεπίδα έφαγε τα ψωμιά της, με τράβαγε πολύ. Οπότε έκανα ένα WTG και προσπάθησα ξανά ATG για δεύτερο πέρασμα. Η λεπίδα με τράβαγε πάλι και σταμάτησα. Έκανα άλλο ένα WTG και εκεί τελείωσα το ξύρισμα.
Απολογισμός: Ερεθισμός από το μήλο έως κοντά στο σαγόνι και 3 μικρά κοψίματα.
Το σαπούνι θέλει δουλειά ακόμη μέχρι να μάθω αν αξίζει τελικά ή όχι.
Δεν έμεινα ευχαριστημένος από το ξύρισμα αυτό αλλά οι αποτυχίες είναι απαραίτητο στοιχείο της γνώσης. Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Πινέλο no-name χοίρου
Trumper's sandalwood ss
Feather#3
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω εντυπωσιακό αφρό μ'αυτό το σαπούνι... Ή θα βγαίνει όσο ογκώδης μου αρέσει και πολύ αραιός ή παχύς αφρός χωρίς όγκο που μοιάζει να θέλει κι άλλο νερό.
Προσπάθησα να ξεκινήσω με ATG αυτή τη φορά αλλά είτε λόγω ελλειπής προετοιμασίας είτε επειδή η λεπίδα έφαγε τα ψωμιά της, με τράβαγε πολύ. Οπότε έκανα ένα WTG και προσπάθησα ξανά ATG για δεύτερο πέρασμα. Η λεπίδα με τράβαγε πάλι και σταμάτησα. Έκανα άλλο ένα WTG και εκεί τελείωσα το ξύρισμα.
Απολογισμός: Ερεθισμός από το μήλο έως κοντά στο σαγόνι και 3 μικρά κοψίματα.
Το σαπούνι θέλει δουλειά ακόμη μέχρι να μάθω αν αξίζει τελικά ή όχι.
Δεν έμεινα ευχαριστημένος από το ξύρισμα αυτό αλλά οι αποτυχίες είναι απαραίτητο στοιχείο της γνώσης. Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι!
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Καλησπέρα. Πριν απο πολλές ώρες:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Acqua di Parma Colonia
- Πινέλο Ξυρίσματος Thäter 4125
- Safety Razor Mühle sb+ Ikon Handle
- Λεπίδα Treet Dura Sharp [3]
- ASL Floris No89
- Σαπούνι Ξυρίσματος Acqua di Parma Colonia
- Πινέλο Ξυρίσματος Thäter 4125
- Safety Razor Mühle sb+ Ikon Handle
- Λεπίδα Treet Dura Sharp [3]
- ASL Floris No89
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
digibill έγραψε:Άρη, να υποθέσουμε ότι το Dr Harris είναι μες στην κούπα από το Old Spice, ε; :megagrin
.
Σωστά υπέθεσες Βασίλη . :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Simpsons Colonel X2L
HTGAM Chocolate Bourbon
Bay State 5/8"
Faena μυρτιλο σανδαλοξυλο
Avon men moisturizer
Πωωω τι αρωματαρα εχει αυτο το σαπουνι;
HTGAM Chocolate Bourbon
Bay State 5/8"
Faena μυρτιλο σανδαλοξυλο
Avon men moisturizer
Πωωω τι αρωματαρα εχει αυτο το σαπουνι;
Το Ιασονας με Ο
- christostz03
- Λύκειο

- 12
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
Καλησπέρα σε όλους ...
- Preshave "Καραβάκι" Παπουτσανης
- Κρέμα ξυρίσματος Via Men
- Πινέλο ξυρίσματος Ωmega 10065
- Safety Razor - Fatip Grande Nero - Open Comb
- Λεπίδα Super-Max #2
- After Shave Balm L'OREAL men expert ADS
- After Shave Lotion Terminator
- Preshave "Καραβάκι" Παπουτσανης
- Κρέμα ξυρίσματος Via Men
- Πινέλο ξυρίσματος Ωmega 10065
- Safety Razor - Fatip Grande Nero - Open Comb
- Λεπίδα Super-Max #2
- After Shave Balm L'OREAL men expert ADS
- After Shave Lotion Terminator
Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30192 times
- Been thanked: 30632 times
Καλημέρα!
-Tabac ss
-SOC bb
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [1]
-Tabac asl
-Speick Intensive cream
Ιδιαίτερη μέρα (για την ακρίβεια βράδυ) η σημερινή και ήθελα ένα ιδιαίτερο ξύρισμα. Χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτώ καθόλου, το setup ήταν προδιαγεγραμμένο. Έχω πάθει σοκ, ειλικρινά το καλύτερο ξύρισμα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το πξ! Και ναι το Tabac είναι μακράν το καλύτερο σαπούνι (και δεν έχω κανένα πρόβλημα στην μύτη, μάλλον κάποιοι χρειάζονται να μάθουν τα βασικά του πξ πάλι από την αρχή :beah2 :megagrin ). Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για την Futur. Είναι γυναίκα θυληκό, δεν αφήνει χώρο για τις υπόλοιπες, δεν αφήνει να την αμφισβητήσει καμιά άλλη "πιτσιρίκα".
-Tabac ss
-SOC bb
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [1]
-Tabac asl
-Speick Intensive cream
Ιδιαίτερη μέρα (για την ακρίβεια βράδυ) η σημερινή και ήθελα ένα ιδιαίτερο ξύρισμα. Χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτώ καθόλου, το setup ήταν προδιαγεγραμμένο. Έχω πάθει σοκ, ειλικρινά το καλύτερο ξύρισμα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το πξ! Και ναι το Tabac είναι μακράν το καλύτερο σαπούνι (και δεν έχω κανένα πρόβλημα στην μύτη, μάλλον κάποιοι χρειάζονται να μάθουν τα βασικά του πξ πάλι από την αρχή :beah2 :megagrin ). Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για την Futur. Είναι γυναίκα θυληκό, δεν αφήνει χώρο για τις υπόλοιπες, δεν αφήνει να την αμφισβητήσει καμιά άλλη "πιτσιρίκα".