Καλημερα σας
- Gillette Fat Boy E4 (Δανεικη απο τον Πετραν!)
- Polsilver Super Iridium
- Simpsons The Duke 2 best
- Pannacrema Labdano (Πετρο, ευχαριστω!)
- Pinaud Clubman Special Reserve
Δεν ξερω απο Κρυφους ή Φανερους ΑγιοΒασιληδες - εμενα μου ελαχε ο Ξαφνικος Αγιος Βασιλης με τη μορφη του Πετρου (Petros.Mp). Σε χθεσινη συναντηση μας στη Καλλιθεα μου παρεδωσε το "χοντρο παιδι" για δοκιμη και μαζι δωρακι μια Pannacrema Labdano.
Ειχα προλαβει προπερσι τον Πολεμο των Sterling και περσι τη Μαχη της Pannacrema(ς) - αλλα δεν ειχα δωσει την πρεπουσα σημασια. Και οπως παντα το μετανιωνω (πικρα)... Η Pannacrema (οπως ολοι ξερουν πλεον) ειναι ενα πολυ καλο Ιταλικο μαλακο σαπουνι - που παραγει πολυ πηχτο αφρο και οι μυρωδιες που επελεξε/δημιουργησε ο κατασκευαστης του, ιδιαιτερες. Ειχα μυρισει σε συναντησεις το namaste, το san francesco και στην τελευταια μας το labdano.
Συμπερασματικα οντως πολυ καλο σαπουνι - στην αρχη ο αφρος του δειχνει λιγος - μετα δειχνει πολυς - μετα πολυ πηχτος - μετα σε δουλευει δειχνοντας οτι θελει νερο - και στο τελος πραγματικα αρωματικη γυψοσανιδα (μπουκωσε το μπανιο με γλυκο μυρο, γλυκο μπαχαρικο, γλυκο βετιβερ) και με προστασια και ενυδατωση στο φουλ. Οκ θα πρεπε να το ειχα παρει απο περσι...
Η εμπειρια μου απο vintage μηχανες ελαχιστη (Gillette Tech), απο ΤΤΟ πολυ μικρη (Parker 96R & NPV) οποτε σημερα σχεδον παρθενος επεσα στα βαθια. Ο Πετρος μου το ξεκαθαρισε, πες οτι δεις ακομα και αν δεν εισαι σιγουρος. Οκ λοιπον.
Η μηχανη δεν ρυθμιζεται το ιδιο καλα αν ειναι "κλειστη". Ενα τεταρτο ρυθμιζα, εκλεινα, ανοιγα, ξαναρυθμιζα κλπ κλπ. Την πιο "σωστη" θεση την πηραν οι 4 πειροι οταν η ρυθμιση γινοταν πριν κλεισουν τα καπακια. Παει αυτο.
Η μηχανη ειναι Tech - οπως (σχεδον) ολες οι ΤΤΟ της Gillette - και σαν Tech πρεπει να κρινονται. Στη θεση 1 κοβει λιγοτερο απο την Tech 3 pieces που εχω (μια ρυθμιση προφανως για αντρες με λιγα και μαλακα γενια). Στο 3 με 4 πλησιασε την Gillette Tech (και την Lord L5) μου - και λιγο πανω απο το 7 την ξεπερασε. Στη τελευταια ρυθμιση ( 9 ) κοβει πιο βαθια απο Tech - πλησιαζοντας σε αποδοση τις "κλειστες" κεφαλες της Merkur.
Χρησιμοποιησα Polsilver SΙ ξυραφακι - το οποιο μαζι με το Feather μεταμορφωνουν τις Tech γενικα. Ολα πηγαν οκ στο ξυρισμα - η αισθηση ειναι οντως Tech - λειπει η γλυκα των Jagger/Muhle/Merkur - αλλα το αποτελεσμα ειναι πιο καλο απο οτι νομιζεις στη διαρκεια του ξυρισματος. Δεν εκανα ταρζανιες ουτε κοντρα - που ετσι και αλλιως δεν κανω με καμια μηχανη - και νομιζω οτι για 3+ περασματα το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.
Ζυγιζει διαφορετικα απο ολες τις μηχανες που εχω - και το κεντρο βαρους πρακτικα δεν υπολογιζεται οπως στις 3 pieces - αλλα ειναι πολυ ευκολο να την βολευτεις. Ειναι σχετικα κοντη - το "μπιρμπιλι" στη λαβη δεν τρυπαει μεν τα δαχτυλα (αλα Parker) αλλα δεν γλυστραει με τιποτα.
Εννοειται οτι δεν συγκρινεται σε βαθος κοπης ουτε με Progress ουτε με Futur - ομως προσφερει πολυ καλο ξυρισμα (στο 9) και αν ηταν δικια μου θα την χρησιμοποιουσα πολυ συχνα (παντα για καθημερινο ξυρισμα - το να χρησιμοποιεις tech μηχανες για σκληρα γενια 4-5-6 ημερων δεν ειναι οτι πιο βολικο).
Για το Special Reserve - ε οκ ειναι το Special Reserve - τι αλλο να πεις ? :-)
** Ευχαριστω και παλι τον Πετρο που μου εδωσε την ευκαιρια να ξυριστω με μια απο τις καλυτερες μηχανες που εβγαλε ποτε η ρημαδα (πλεον) Gillette.