Πρώτον, έπαθα σοκ το ότι υπάρχει μαγαζί στην γειτονία μου και δεν είχα ιδέα.
Πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα?
Κρύβεται πίσω από τις κούνιες άραγε? :hystericalbs1
Πάντος η Γωγώ φαίνεται ότι έχει ταλέντο.... :xp1
Το ξύρισμα στον μπαρμπέρη!
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 74 times
Θα τσεκαριστεί !!! :megagrinnik16v έγραψε: Λογικά είναι αυτό, Αγίου Γεωργίου & Νισύρου, 50 μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας. Εκεί που στη φωτογραφία φαίνεται το "Bonnita" τώρα είναι το κουρείο το οποίο πρέπει να μετακόμισε εκεί ενώ πριν ήταν πίσω από τον ΟΤΕ δεν είμαι και σίγουρος. 4€ το ξύρισμα, χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει.
Πάντως βλέπω μια "τάση" σε αυτά τα new age μπαρμπέρικα να πουλάμε πιο πολύ παραμύθι και βιντατζιλίκι, παρά το σούπερ ποιοτικό και βαθύ ξύρισμα.
Κάποιος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κουρείου το έλεγε μάλιστα και σε μια συνέντευξή του...οτι το θέμα είναι ο πελάτης να βιώσει τη διαδιασία κι οχι να "ψάχνεται" στο τέλος για το απόλυτο αποτέλεσμα. Άιντε τρέχα γύρευε δηλαδή...
- meletios
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 57 times
Δυστυχώς στα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα δεν έχουμε ποιοτικές αναφορές από το παρελθόν ούτε και αστική κουλτούρα.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα ενός γνωστού μου (40 ετών) που μου περιέγραφε το τέλειο (;) ξύρισμα που είχε κάνει σε ένα μπαρμπέρη.
Περιγράφω εν συντομία.....
Ο μπαρμπέρης...
Έφτιαξε σαπουνάδα από σκόνη πράσινου σαπουνιού....
Σπάει ένα astror στην μέση.....
Ξύρισμα με ξυράφι (σαββέτα)....
Στο τέλος ένα ψέκασμα με αραιωμένο οινόπνευμα.....
Κρέμα nivea (αυτήν την μπλε).....
Στο τέλος ρώτησε αν ήθελε να του βάλει κολώνια λεμόνι....
Μου το περιέγραφε μάλιστα με τόσο γλαφυρότητα σαν να είχε κάνει το απόλυτο και ποιοτικότερο ξυρισμα....
Που να εξηγείς τώρα.........
Να σας δώσω ένα παράδειγμα ενός γνωστού μου (40 ετών) που μου περιέγραφε το τέλειο (;) ξύρισμα που είχε κάνει σε ένα μπαρμπέρη.
Περιγράφω εν συντομία.....
Ο μπαρμπέρης...
Έφτιαξε σαπουνάδα από σκόνη πράσινου σαπουνιού....
Σπάει ένα astror στην μέση.....
Ξύρισμα με ξυράφι (σαββέτα)....
Στο τέλος ένα ψέκασμα με αραιωμένο οινόπνευμα.....
Κρέμα nivea (αυτήν την μπλε).....
Στο τέλος ρώτησε αν ήθελε να του βάλει κολώνια λεμόνι....
Μου το περιέγραφε μάλιστα με τόσο γλαφυρότητα σαν να είχε κάνει το απόλυτο και ποιοτικότερο ξυρισμα....
Που να εξηγείς τώρα.........
- newinhere
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Αυτό όμως το ξύρισμα για εκείνον τον γνωστό σου ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία μέσα στην άγνοιά του...
Όσο απλό και να ήταν, είναι τώρα πια μια καλή ανάμνηση.
Καλύτερα θα ήταν, αντί να εξηγείς, να του πεις να το δοκιμάσει και μόνος του!
Όσον αφορά τον μπαρμπέρη ή τον "μπαρμπέρη", δεν ξέρω τον λόγο και τι ξύρισμα έκανε αλλά υποθέτω πως κάπως έτσι ήταν το ξύρισμα στον μπαρμπέρη κάποτε...
Προσωπικά μια φορά με έχει ξυρίσει κουρέας και το ευχαριστήθηκα αρκετά -τότε που δεν ήξερα-, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως το περίμενα.
Όπως και να έχει πάντως, κανένας -σχεδόν- δεν πάει πια σε μπαρμπέρη για το αποτέλεσμα αλλά για την εμπειρία...
Όσο απλό και να ήταν, είναι τώρα πια μια καλή ανάμνηση.
Καλύτερα θα ήταν, αντί να εξηγείς, να του πεις να το δοκιμάσει και μόνος του!

Όσον αφορά τον μπαρμπέρη ή τον "μπαρμπέρη", δεν ξέρω τον λόγο και τι ξύρισμα έκανε αλλά υποθέτω πως κάπως έτσι ήταν το ξύρισμα στον μπαρμπέρη κάποτε...
Προσωπικά μια φορά με έχει ξυρίσει κουρέας και το ευχαριστήθηκα αρκετά -τότε που δεν ήξερα-, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως το περίμενα.
Όπως και να έχει πάντως, κανένας -σχεδόν- δεν πάει πια σε μπαρμπέρη για το αποτέλεσμα αλλά για την εμπειρία...
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
-
- Νήπιο
- 10
Πάντως προσωπικά θέλω και την εμπειρία αλλά και το αποτέλεσμα. Αν είναι να δώσω δεκαπεντε ή είκοσι ευρώ για ένα "έτσι κι έτσι" ξύρισμα προτιμώ να συνεχίσω την αναζήτησή μου στο παραδοσιακό ξύρισμα αγοράζοντας με αυτά τα χρήματα ένα πολύ καλό σαπούνι ή κάτι άλλο.newinhere έγραψε: Όπως και να έχει πάντως, κανένας -σχεδόν- δεν πάει πια σε μπαρμπέρη για το αποτέλεσμα αλλά για την εμπειρία...

- meletios
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 57 times
Συμφωνώ μαζί σου newinhere...
Το μόνο που λέω με διαφορετικό τρόπο είναι πως το ξύρισμα στον Έλληνα μπαρμπέρη κάποτε... είναι ανάλογο της χύμας βαρελίσιας ρετσίνας στην παλιά ταβέρνα.
Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό .... ήταν η μόναδική επιλογή.
Όταν στην Γαλλία στο Μπορντό εμφιαλώναν κρασί από το 1800 είναι λογικό να έχουν αναπτύξει μια παράδοση και μια ποιότητα.
Το μόνο που λέω με διαφορετικό τρόπο είναι πως το ξύρισμα στον Έλληνα μπαρμπέρη κάποτε... είναι ανάλογο της χύμας βαρελίσιας ρετσίνας στην παλιά ταβέρνα.
Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό .... ήταν η μόναδική επιλογή.
Όταν στην Γαλλία στο Μπορντό εμφιαλώναν κρασί από το 1800 είναι λογικό να έχουν αναπτύξει μια παράδοση και μια ποιότητα.
-
- Νήπιο
- 10
Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει μαρτυρίες οτί το ξύρισμα στον μπαρμπέρη τα "παλιά τα χρόνια" ήταν τόσο καλό και βαθύ, που γινόταν μια φορά την εβδομάδα ή τέλος πάντων όχι κάθε μέρα. Αλλά αυτό μάλλον είχε να κάνει με τον μάστορα της ξουράφας. :megagrin
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Γιάννης Ρίτσος, "Ειρήνη" (αφιερωμένο στον Κώστα Βάρναλη) (απόσπασμα) - Γενάρης 1953Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα κ' ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει.
Τότε που τα στάχυα γέρνουν τόνα στ' άλλο λέγοντας: το φως το φως, το φως,
και ξεχειλάει η στεφάνη του ορίζοντα φως
είναι η ειρήνη.
Τότε που οι φυλακές επισκευάζονται να γίνουν βιβλιοθήκες,
τότε που ένα τραγούδι ανεβαίνει από κατώφλι σε κατώφλι τη νύχτα,
τότε που τ' ανοιξιάτικο φεγγάρι βγαίνει απ' το σύγνεφο
όπως βγαίνει απ' το κουρείο της συνοικίας φρεσκοξυρισμένος ο εργάτης το Σαββατόβραδο
είναι η ειρήνη.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
-
- Νήπιο
- 10
nik16v έγραψε:Λογικά είναι αυτό, Αγίου Γεωργίου & Νισύρου, 50 μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας. Εκεί που στη φωτογραφία φαίνεται το "Bonnita" τώρα είναι το κουρείο το οποίο πρέπει να μετακόμισε εκεί ενώ πριν ήταν πίσω από τον ΟΤΕ δεν είμαι και σίγουρος. 4€ το ξύρισμα, χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει.padjon72 έγραψε:GRG έγραψε:Και η αποκορύφωση βρέθηκε στην Ν. Ιωνια όπου πλέον είμαι τακτικός πελάτης , κάθε βδομάδα πηγαίνω .
Είμαι για καφέ μ ένα φίλο κ πελάτη ο οποίος μια ξυρίζετε , μια όχι .Την συγκεκριμένη μέρα ήρθε ξυρισμένος , του λέω ωραίο ξύρισμα φίλε και μου λέει , έχω βρει κάτι Πακιστανούς στην Ν. Ιωνια θα πάθεις πλάκα
Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει διεύθυνση για το εν λόγω μαγαζί.
Ευχαριστώ
Νομίζω παίδες πως δεν είναι αυτός. Όπως καταλάβατε πέρασα μια βόλτα κι επειδή ήμουν και λίγο "μαλιαρός", έπεσε και το σχετικό κούρεμα (5€) Η διαδικασία που περιγράφει ο φίλος μας πιο πάνω ήταν ...σχεδόν η ίδια ως προς το pre (νερό + detol) και τα συναφή. Μου έκανε δύο περάσματα, στο χέρι ήταν πιο γρήγορος απ' ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να γίνεται λίγο τραχύς μου έκανε ένα πολύ μικρό γδάρσιμο κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό που ήμουν όμως λίγο ερεθισμένος οπότε δεν μετράει :bigsmilie Το κεφαλομασάζ ήταν διάρκειας 2-3 λεπτών και περισότερο μου ζούλαγε το κεφάλι παρά έκανε μασάζ. :lachtot
Κούρεμα - ξύρισμα 9 ευρώ, άφησα ένα δεκαπεντάρι κι έφυγα. Στη εξέταση δεν ικανοποιήθην (πολλά τσιμπήματα, αλλά δεν με ξύρισε τελείως κόντρα) Γι αυτή την τιμή δεν το συζητάω από τη στιγμή που δίνω 15 ευρώ για κούρεμα στο κουρείο που κουρεύομαι αλλά δεν ξυρίζομαι γιατί μου φαίνονται τελείως τσαπατσούληδες.
Παρεμπιπτόντως από μια κουβέντα που είχε με τον προηγούμενο είπε πως παλιά δούλευε με τον αδερφό του ο οποίος έφυγε και έχει ανοίξει δικό του στο Νέο Ηράκλειο, οπότε με βλέπω να περνάω μια βόλτα κι από κει να δούμε τι γίνεται.

- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Barbershop Old Style Shave Straight Razor Wade & Butcher
Για αυτόν τον Ιταλό τι έχετε να πείτε ;;; :megagrin :megagrin
Είδα MDC, Proraso, DR Harris, Floid...μάλιστα τον ξυρίζει με DR Harris σαπούνι.
Για αυτόν τον Ιταλό τι έχετε να πείτε ;;; :megagrin :megagrin
Είδα MDC, Proraso, DR Harris, Floid...μάλιστα τον ξυρίζει με DR Harris σαπούνι.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.