Πετρο πηγαινε στο 5:50 και μετα και παρατηρησε, συγκεκριμενα ειναι σαβεττα που χρησιμοποιουν οι κομμωτες για ποικιλες δουλειες και οχι ειδικα για ξυρισμα.
Οταν λεει λαδι εννοει το φυσικο ελαιο που εχουμε στην επιδερμιδα μας, καλο ειναι πριν απο το στροπαρισμα να τριβουμε για λιγο το λουρι με την παλαμη ή οποιο αλλο μερος του χεριου μας βολευει ωστε το λαδι απο το δερμα να μεταφερθει στο λουρι. Ειναι της ιδιας λογικης με το neatsfoot oil.
Το ξύρισμα στον μπαρμπέρη!
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Το Ιασονας με Ο
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Σκέφτομαι να κάνω ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πατέρα μου και στον πεθερό μου (και σε μενα βεβαίως!) ένα πολυτελές ξυρισμα σε κάποιο (τύπου-)μπαρμπέρη... Δε με νοιάζει τόσο το αποτέλεσμα (εννοείται πως σήμερα κανένας μπαρμπέρης δε θ αμε ξυρίσει όσο απολαυστικά ξυρίζομαι μόνος μου - μου αρκεί το αποτέλεσμα να μην είναι χάλια, με ερεθισμούς κλπ) όσο η γενικότερη "αίσθηση περιποίησης".
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί; Να προτιμήσω το Don στο Κολωνάκι;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί; Να προτιμήσω το Don στο Κολωνάκι;
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Υπάρχει το don, το 1900 αλλά είναι γεμάτα στη δηθενιά και την καγκουριά, το πιθανότερο να σας ξυρίσει γενιοφόρος προφήτης παρά μπαρμπέρης. Σου προτείνω να ψάξεις ξύρισμα σε Ελληνικό παραδοσιακό κουρείο όπως π.χ. του Παυλάτου
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Έχω κουρευτεί στου Παυλάτου - πραγματικά γνήσιο κουρείο, πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ωραίο κούρεμα (αν και σχετικά τσιμπημένη -για τα σημερινά δεδομένα- τιμή).Petros.Mp έγραψε:Υπάρχει το don, το 1900 αλλά είναι γεμάτα στη δηθενιά και την καγκουριά, το πιθανότερο να σας ξυρίσει γενιοφόρος προφήτης παρά μπαρμπέρης. Σου προτείνω να ψάξεις ξύρισμα σε Ελληνικό παραδοσιακό κουρείο όπως π.χ. του Παυλάτου
Ο λόγος που προτάσσω κάτι σε "δηθενιά" είναι γιατί θέλω περισσότερο να τους δώσω μια νότα πολυτέλειας, παρά να τους ξυρίσω καλά ή να τους κάνω να μπουν στο ΠΞ. Πέρυσι πχ τους είχα στείλει για Χαμάμ στο Μοναστηράκι

ΥΓ: Πέρα από την προκείμενη περίπτωση, έχεις δοκιμάσει το ξύρισμα του Παυλάτου Πέτρο; Σκέφτομαι κάποια στιγμή να τον δοκιμάσω, μαζί με το κουρείο της Αλεξάνδρας
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Δεν έχω πάει αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω...
Πέτρος
- SharpRazor
- Δημοτικό
- 10
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
Ναι, κι ργώ θέλω ένα μπαρμπέρη με γιαταγάνι...
Αποστόλης
- nik16v
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Λογικά είναι αυτό, Αγίου Γεωργίου & Νισύρου, 50 μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας. Εκεί που στη φωτογραφία φαίνεται το "Bonnita" τώρα είναι το κουρείο το οποίο πρέπει να μετακόμισε εκεί ενώ πριν ήταν πίσω από τον ΟΤΕ δεν είμαι και σίγουρος. 4€ το ξύρισμα, χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει.padjon72 έγραψε:GRG έγραψε:Και η αποκορύφωση βρέθηκε στην Ν. Ιωνια όπου πλέον είμαι τακτικός πελάτης , κάθε βδομάδα πηγαίνω .
Είμαι για καφέ μ ένα φίλο κ πελάτη ο οποίος μια ξυρίζετε , μια όχι .Την συγκεκριμένη μέρα ήρθε ξυρισμένος , του λέω ωραίο ξύρισμα φίλε και μου λέει , έχω βρει κάτι Πακιστανούς στην Ν. Ιωνια θα πάθεις πλάκα
Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει διεύθυνση για το εν λόγω μαγαζί.
Ευχαριστώ
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Να προσθεσω και 2-3 επιλογες ακομα
Neo Gentleman style
Barber's Rules Χαλανδρι
The Barber Man Γαλατσι
Barber Stories (Τασακος) Πειραιας
Sir Barber Κεντρο Αθήνας (Μεσα στη στοα στη Βουλης - μια οαση απο το θορυβο του κεντρου)
Και 2 πιο special περιπτωσεις
Λια Κουρειο Κεντρο Αθήνας (η Κυρια Λια ξυριζει κανονικα)
Figaro Barber Shop Θήβα (Η Γωγω επισης ξυριζει κανονικοτατα)
Αντε καντε καμια βολτα να ακουσουμε και δευτερες γνωμες :-)
Neo Gentleman style
Barber's Rules Χαλανδρι
The Barber Man Γαλατσι
Barber Stories (Τασακος) Πειραιας
Sir Barber Κεντρο Αθήνας (Μεσα στη στοα στη Βουλης - μια οαση απο το θορυβο του κεντρου)
Και 2 πιο special περιπτωσεις
Λια Κουρειο Κεντρο Αθήνας (η Κυρια Λια ξυριζει κανονικα)
Figaro Barber Shop Θήβα (Η Γωγω επισης ξυριζει κανονικοτατα)
Αντε καντε καμια βολτα να ακουσουμε και δευτερες γνωμες :-)

-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 418 times
Πόσο οξύμωρο είναι να σε ''ξουρίζουν'' στα παραπάνω Κουρεία ... μουσάτοι κάγκουρες ?
Οι περισσότεροι από αυτούς (σύμφωνα με τις φωτογραφίες μέσω της σελίδας τους στο Facebook) πρέπει να έχουν σαν πρότυπο εμφάνισης τον Μήτρογλου !!!
Οι περισσότεροι από αυτούς (σύμφωνα με τις φωτογραφίες μέσω της σελίδας τους στο Facebook) πρέπει να έχουν σαν πρότυπο εμφάνισης τον Μήτρογλου !!!
Πέτρος
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Απο τη μια συμφωνω με το πνευμα των posts των "Πετρων" (χωρις να δεχομαι τα κοσμητικα) αλλα απο την αλλη ειμαστε και λιγο περιεργοι ως φαρα :-)
Τα γεροντακια που μας ξυριζαν στα 80ς εχουν αποδημησει εις κυριον χρονια πριν. Οι σημερινοι ειτε ειναι οι βοηθοι τους ειτε νεα παιδια που και πτυχια εχουν και πολυ συχνα καμποσο ταλεντο. Βεβαιως και μπορουμε να γκρινιαζουμε για οτι θελουμε - και για το οτι μας ξυριζουν μουσατοι τυποι - αλλα απο την αλλη ζουμε στην εποχη της πλαστικης super duper Gillette και το οτι υπαρχουν 20 τουλαχιστον μαγαζια που προσφερουν παραδοσιακο ξυρισμα μονο στην Αθηνα, ε ειναι κατι υπερβολικα καλο :-)
Παντως αν ενοχλουν τα γενια - μια επισκεψη στη Λια ή στη Γωγω - ξεχασα να αναφερω πριν και τη Δεσποινα στον Αγιο Νικολαο Κρητης - ισως αλλαξει το κλιμα.
Τα γεροντακια που μας ξυριζαν στα 80ς εχουν αποδημησει εις κυριον χρονια πριν. Οι σημερινοι ειτε ειναι οι βοηθοι τους ειτε νεα παιδια που και πτυχια εχουν και πολυ συχνα καμποσο ταλεντο. Βεβαιως και μπορουμε να γκρινιαζουμε για οτι θελουμε - και για το οτι μας ξυριζουν μουσατοι τυποι - αλλα απο την αλλη ζουμε στην εποχη της πλαστικης super duper Gillette και το οτι υπαρχουν 20 τουλαχιστον μαγαζια που προσφερουν παραδοσιακο ξυρισμα μονο στην Αθηνα, ε ειναι κατι υπερβολικα καλο :-)
Παντως αν ενοχλουν τα γενια - μια επισκεψη στη Λια ή στη Γωγω - ξεχασα να αναφερω πριν και τη Δεσποινα στον Αγιο Νικολαο Κρητης - ισως αλλαξει το κλιμα.