Χριστουγεννιάτικο ξύρισμα

Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Apostolos έγραψε:@Δημήτρη ρωτάω γιατι εγώ αν μείνω αξυριστος τοσο πολύ, το ξύρισμα είναι με super αλλά μετά απο 1-2 ημέρες βγάζω σπυριά με αποτέλεσμα το επόμενο να είανι χάλια...
Απόστολε θα σου γράψω εν μέσω νιρβάνας από την καταβρόχθιση 2-3 μέτρων σπληνάντερου!
Σήμερα βγήκαν σιγά σιγά τα πρώτα γένια, και εμφανίστικαν 5-6 σπυράκια σε ένα σημείο μόνο στο πηγούνι σχετικά ευαίσθητο, που τις περισσότερες φορές μου ξεφεύγει και δεν το περνάω κόντρα, ενώ χτες το πέρασα. Μιλάω για σπυράκια μικρά και άσπρα, με πύον, αλλά πραγματικά μικρά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Λίγο πρίν το μεσημέρι!

Πολύ ζεστό νερό
Πλύσιμο προσώπου με σαπουνάκι ελαιολάδου.
Σαπουνάκι Tabac original + Γλυκερίνη (4)
Πινέλο : hjm fine badger A 820
Μηχανή : Gillette Short Handle Super Adjustable(8)
Λεπίδα : Feather (4)
Αfter shave : Weleda ASB

Άψογα!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

calmato έγραψε:
Apostolos έγραψε:@Δημήτρη ρωτάω γιατι εγώ αν μείνω αξυριστος τοσο πολύ, το ξύρισμα είναι με super αλλά μετά απο 1-2 ημέρες βγάζω σπυριά με αποτέλεσμα το επόμενο να είανι χάλια...
Απόστολε θα σου γράψω εν μέσω νιρβάνας από την καταβρόχθιση 2-3 μέτρων σπληνάντερου!
Σήμερα βγήκαν σιγά σιγά τα πρώτα γένια, και εμφανίστικαν 5-6 σπυράκια σε ένα σημείο μόνο στο πηγούνι σχετικά ευαίσθητο, που τις περισσότερες φορές μου ξεφεύγει και δεν το περνάω κόντρα, ενώ χτες το πέρασα. Μιλάω για σπυράκια μικρά και άσπρα, με πύον, αλλά πραγματικά μικρά!

Αγαπητέ Δημήτρη, πιστεύω ότι τα σπυράκια έχουν να κάνουν με τα σπληνάντερα που χτύπησες και γενικά με αυτά που έφαγες και όχι με τα ξυριστικά σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slur την 25 Δεκ 2010, 17:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
eliakiss
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

@Δημήτρη: μήπως, επειδή τις έκοψε βαθιά και δεν είναι από τις τρίχες που βγαίνουν κάθετα, αλλά γυρίζουν προς τα μέσα, παγιδεύτηκαν στο θύλακά τους κι έκαναν το δοθιήνα (=καλόγερο). Με λίγη αλοιφή Fucidin πρωί-βράδυ σε 3 μέρες θα σβήσουν. Και πάνω απ' όλα ΜΗΝ τα σπας!
Clean face, clean heart...

Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Τώωωωρα τα σπασμένα! Έβαλα λίγη ενυδατική για αρχή και βλέπουμε. Slur, τα σπληνάντερα -και όχι μόνο- τα χτύπησα μετά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

ζεστο νερο
σαπουνι ToOBS
πινελο omega 65
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα feather (4)
ASL brut original

ενα μικρο κοψιμο στο μουστακι αλλα οκ μικρο το κακο εβαλα ελαχιστο proraso gel istantaneo και τελος.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

calmato έγραψε:Τώωωωρα τα σπασμένα! Έβαλα λίγη ενυδατική για αρχή και βλέπουμε. Slur, τα σπληνάντερα -και όχι μόνο- τα χτύπησα μετά!

Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα σε εσένα. Και εγώ έχω πρόβλημα με σπυράκια στο πηγούνι.

Ο κυριότερος παράγοντας είναι η διατροφή και όχι το ξύρισμα. Με ότι ξύρισμα και να κάνω αυτά θα υπάρχουν, μόνο όταν αλλάζω τη διατροφή μου προς το καλό αυτά φεύγουν.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Τα συγκεκριμένα εμφανίστηκαν με λίγη φαγούρα ή μάλλον καλύτερα ερεθισμό στην εν λόγω περιοχή, μιας και συνήθως δεν επιμένω πολύ στο κόντρα. Ίσως συνηθίσει το δέρμα σιγά σιγά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Λίγο η αλλαγή του μπάνιου εδώ στο πατρικό μου που δε με βολεύει πολύ στο ξύρισμα, λίγο το ότι είναι 3 η ώρα το πρωί και είμαι κουρασμένος, λίγο το ότι έχω πεθυμήσει τη μηχανή μου, και σήμερα μετά από πολύ καιρό αφήνω τα μαχαίρια και τα κουμπούρια στην άκρη.

Προετοιμασία: Arko με πινέλου αγροιόχοιρου
Ετοιμασία: Col. Conk με πινέλο ασβού
Μηχανή: Merkur 23c
Λεπίδα: Persona παρθένα
Μετά: Alum Block
Πιο μετά: Sienna

Το ξύρισμα γρήγορο, άνετο και εύκολο.
Κοψιματάκια στα αναμενόμενα σημεία με τις ανωμαλίες (σπυράκια) και πουθενά αλλού.

Το βάθος του ξυρίσματος είναι κατώτερο από ότι με το μαχαίρι.
Όταν σε ένα μάγουλο περάσει κόντρα το μαχαίρι μία και μοναδική φορά δεν υπάρχει ίχνος γρατζουνίσματος μετά ούτε σαν ιδέα.
Με τη μηχανή μετά από επαναλαμβανόμενα περάσματα κόντρα πολύ βαθιά στο δέρμα καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ακόμα τρίχα.

Συνολική εμπειρία: απολαυστική Εικόνα

Με τόσο εύκολο και αποτελεσματικό ξύρισμα δεν καταλαβαίνω γιατί τελικά ο κόσμος εγκατέλειψε τα safety razors για να πάει στα πλαστικά. Πραγματικά δε βρίσκω λόγο. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Συνεχίζουμε και σήμερα εδώ, λόγω Δεύτερης ημέρας Χριστουγέννων, και από αύριο νέο θέμα.

Σε λίγι θα παίξει γερή προετοιμασία με πετσέτα και κατόπιν:
Edwing Jagger Super Badger
Dovo 101 6/8
Λουρί Filarmonica
Κρέμα Speick
ASL Lucky TIger

Slur συμφωνώ μαζί σου για τα safety!

Πήγαμε πολύ καλά, σιγά σιγά πλησιάζουμε το βάθος του Safety.Ερεθισμοί και κοψίματα δεν υπάρχουν. όμως προκειμένου να έχω τα σωστά τεντώματα και γωνίες μου τρώει παρα πολύ ώρα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”