Χθεσινοβραδινό:
Derby #3
Φαένα Μαστίχα
Brut musk asl
Η λεπίδα τα έπαιξε μετά το wtg και το αποτέλεσμα ήταν να ξυρίσω και λίγο δερματάκι κάτω απ'το σαγόνι.
Το ξύρισμα γενικότερα πολύ καλό.
Για να χτυπήσω το σαπούνι, έξυσα λίγο μέσα στο μπωλ. Ίσως να έβαλα λίγο παραπάνω βέβαια μια και όταν το έπλυνα, είδα και κάτι κομματάκια σαπουνιού να πέφτουν! :bigsmilie
Το ξύρισμα της ημέρας: Δεκέμβριος 2014
- newinhere
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times

Καλημερα σας
- Parker 24 Gold
- Personna Platinum
- NPV Crystal pure badger
- Tcheon Fung Sing Zagara & Gelsomino
- Pinaud Clubman Special Reserve
Πηρα την πικρα σημερα με την Futur μου που δεν τα καταφερε - αλλα σε αντισταθισμα ανακαλυψα μια μηχανη που εψαχνα καιρο. Η Open Comb Parker ειναι ξεχωριστη εμπειρια - οπως η "κλειστη" δημιουργει μια ενδιαμεση κατηγορια κοπης αναμεσα στις ηπιες και στις πραγματικα επιθετικες - το ιδιο κανει και η "ανοιχτη". Πραγματικη αισθηση open comb δηλαδη, αλλα με πολυ βαθυτερη κοπη απο την 41c χωρις την επικινδυνη αισθηση της Fatip ! (οσοι ξυριζονται με fatip με καταλαβαινουν..)
Κατα τα αλλα οι personna απλα καλες, το NPV κουραστικο, το TFS μεσα στα 3 καλυτερα σαπουνια που εχω ξυριστει και το Special Reserve χαιρεσαι να το μυριζεις πανω σου.

- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:

SOC boar
EJ DE86 & Polsilver Super Iridium (#4)
Col Conk Mug
Phoenix Artisan Eh+ ss
Pitralon Classic asl
Ho - ho, fuckinh ho!! :mad
Η μέρα μου σήμερα ξεκίνησε με νεύρα και σπάσιμο - μέχρι που άνοιξα το Eh+ ( :thnx Ηλία)
Τι άρωμα; Τι ιδιότητες; Αλληλούια!
Γενικά δεν προτιμώ τα σαπούνια με άρωμα... φαγητών, το Eh+ όμως είναι κάτι παραπάνω. Καλά το περιέγραψε ο Ηλίας στο μήνυμά του, δεν είναι μόνο τα καβουρδισμένα φουντούκια, το σιρόπι σφενδάμου και οι νότες καφέ. Το σύνολο βγάζει κάτι από το χειμωνιάτικο τοπίο των βόρειων πολιτειών, ταυτόχρονια με τη ζεστασιά της οικογενειακής εστίας, του home sweet home - κι αυτό πολύ μου άρεσε! Είναι γλυκό, μα όχι εκνευριστικά γλυκερό, είναι φαγητένιο μα όχι μόνο φαγητένιο! (εγώ πάντως, για να είμαι σίγουρος, ξυρίστηκα μετά το φαγητό, ώστε να έχω κομμένη όρεξη :megagrin )
Από ιδιότητες, μου φαίνεται ένα κλικ πιο πάνω από τη φόρμουλα του CaD.. Κάτι πρέπει να έχει πειράξει πάλι το τρελοκομείο ο Hodges... (εκτός κι αν το έχει τρελάνει στη χημεία αλλά δεν το μαρτυράει) Φόρτωμα με το SOC για 20-25", χτύπημα στο mug, μπόλικο νεράκι και βγήκε υπερσφιχτή κρέμα για... 48 περάσματα! (Ηλία κράτησα και στο ψυγείο για αύριο!)
Στο τέλος το pitralon δεν έδωσε απλώς δέρμα βελούδο· συντονίστηκε με το άρωμα του Eh+ κι οδήγησε την απόλαυση στα ύψη! Γλυκούτσικο το ένα, καπνιστό - οξύ το άλλο, χειμωνιάτικα και τα δύο........ Γιαχουουουου! :shocking :xp1
Αν πετύχει το... ξύρισμα, τύφλα να' χει το... μασάζ!
Ηλία :thnx , μου επισκεύασες τη μέρα ρε φίλε!
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Χαιρομαι που διαβαζω τετοια - με κρατανε οκ μεχρι να ερθει το δικο μου Eh+ :-)

- Moustardas
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
Καλησπέρα κύριοι
Panacremma - Lavandoto ss
Merkur Futur @4 @3,5 @2,5
Persona (4)
Semogue 1800
Sir Irish Moos as
Ξύρισμα με γένια δύο ημερών και τριών περασμάτων. Συνέχεια πειραματισμών με τη futur, αφού ακόμα τη μαθαίνω. Ήπιες ρυθμίσεις στα XTG περάσματα, αφού οι λαιμός, δείχνει ότι δεν αντέχει για πολλά-πολλά.
Panacremma - Lavandoto ss
Merkur Futur @4 @3,5 @2,5
Persona (4)
Semogue 1800
Sir Irish Moos as
Ξύρισμα με γένια δύο ημερών και τριών περασμάτων. Συνέχεια πειραματισμών με τη futur, αφού ακόμα τη μαθαίνω. Ήπιες ρυθμίσεις στα XTG περάσματα, αφού οι λαιμός, δείχνει ότι δεν αντέχει για πολλά-πολλά.
Κώστας
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Xαίρομαι που σου άρεσε, Βασίλη και σ'ευχαριστώ που κάνεις το κόπο και έρχεσαι στα μέρη μου για να συναντηθούμε.
Λυπάμαι μόνο που ήμουν τόσο βιαστικός σήμερα που δε πρόλαβα να δω την αντιδρασή σου όταν θ'άνοιγες το Eh+.
Το σημερινό μου..

..μου 'λειψες μικρό μου :megagrin !
Λυπάμαι μόνο που ήμουν τόσο βιαστικός σήμερα που δε πρόλαβα να δω την αντιδρασή σου όταν θ'άνοιγες το Eh+.
Το σημερινό μου..

..μου 'λειψες μικρό μου :megagrin !
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Καλησπέρα:
- Pre-Shave Mühle SeaBuckthorn
- Σαπούνι Ξυρίσματος MdC Fougère
- Πινέλο Ξυρίσματος NoName Bristle
- Safety Razor Merkur OC + Ikon handle
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Tabac
Ότι και να λέμε, το MdC "παίζει" μόνο του, όταν μιλάμε για καθημερινό και απαιτητικό ξύρισμα.
- Pre-Shave Mühle SeaBuckthorn
- Σαπούνι Ξυρίσματος MdC Fougère
- Πινέλο Ξυρίσματος NoName Bristle
- Safety Razor Merkur OC + Ikon handle
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Tabac
Ότι και να λέμε, το MdC "παίζει" μόνο του, όταν μιλάμε για καθημερινό και απαιτητικό ξύρισμα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 418 times
Σήμερα το πρωί, μετά από πρωινή γυμναστική και ένα ζεστό μπάνιο ...
Cien Daily Peeling
Mühle Sandalwood (Pre shave)
Tabac Shaving Soap
Omega 48
Edwin Jagger DE89BL
Feather #1
WTG, XTG, ATG
Thayers Rose Petal
Tabac ASL
Tabac ASB
Tabac Day η σημερινή (και Bath & Shower Gel αλλά και Deodorant Roll-on). Για το ASL δεν έχω και πολλά να πω αφού όλοι σχεδόν το έχετε. Το ASB όμως (που δεν το έχω δει να ''παίζει'' πολύ στο Forum) είναι φανταστικό προιόν. Περιέχει αλκοόλ (22%), ακολουθεί την ίδια ακριβώς αρωματική διαδρομή με τα υπόλοιπα και ενυδατώνει τέλεια. Πολύ καλή αγορά. Όλα έδεσαν τέλεια. Το μπάνιο μυρίζει Tabac ακόμα, ελέω Shower Gel. Εννοείται ότι EDT δεν χρειάστηκε να βάλω.
Το Mühle (δώρο από το γραφείο στην ανταλλαγή δώρων που κάναμε για τις γιορτές) το χρησιμοποίησα σαν Pre shave και το βρήκα έξυπνη ιδέα (την ιδέα την '''εκλεψα'' από τον Φώτη).
Cien Daily Peeling
Mühle Sandalwood (Pre shave)
Tabac Shaving Soap
Omega 48
Edwin Jagger DE89BL
Feather #1
WTG, XTG, ATG
Thayers Rose Petal
Tabac ASL
Tabac ASB
Tabac Day η σημερινή (και Bath & Shower Gel αλλά και Deodorant Roll-on). Για το ASL δεν έχω και πολλά να πω αφού όλοι σχεδόν το έχετε. Το ASB όμως (που δεν το έχω δει να ''παίζει'' πολύ στο Forum) είναι φανταστικό προιόν. Περιέχει αλκοόλ (22%), ακολουθεί την ίδια ακριβώς αρωματική διαδρομή με τα υπόλοιπα και ενυδατώνει τέλεια. Πολύ καλή αγορά. Όλα έδεσαν τέλεια. Το μπάνιο μυρίζει Tabac ακόμα, ελέω Shower Gel. Εννοείται ότι EDT δεν χρειάστηκε να βάλω.
Το Mühle (δώρο από το γραφείο στην ανταλλαγή δώρων που κάναμε για τις γιορτές) το χρησιμοποίησα σαν Pre shave και το βρήκα έξυπνη ιδέα (την ιδέα την '''εκλεψα'' από τον Φώτη).
Πέτρος
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Proraso White Pre
Cougar 11/16"
Μεθυσμενη Αγελαδα
Omega S18
Brut ASL
Proraso White ASB
Proraso beard oil
Cougar 11/16"
Μεθυσμενη Αγελαδα
Omega S18
Brut ASL
Proraso White ASB
Proraso beard oil
Το Ιασονας με Ο
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Mεταμεσονύχτιο ξούρισμα, με γένια τρεισήμισι ημερών -ρεκόρ αφότου μπήκα στο Π.Ξ.

Proraso preshave άσπρo
Palmolive Classica
Omega 10015
Edwin Jagger DE89L
Racer Super Stainless (#1)
LR Jungle Man ASL
Η είδηση της ημέρας ήταν το Proraso. Επίτηδες δεν έκανα μπάνιο ή οποιαδήποτε άλλη προετοιμασία, απλώς το άπλωσα στο βρεγμένο πρόσωπο ακολουθώντας τις οδηγίες, για να δω αν κάνει δουλειά. Απ' ό,τι φαίνεται, έκανε δουλειά μια και είχα ελάχιστους ερεθισμούς (τους αναπόφευκτους, κάτω δεξιά στον λαιμό) και το πρόσωπο ήταν απαλό μετά το ξύρισμα, παρότι το μόνο after shave που έβαλα ήταν το αρκετά "βαρύ" Jungle Man.
Η Racer τώρα... Είχα περιέργεια να τη χρησιμοποιήσω μια και από τις περιγραφές υποψιαζόμουν ότι μπορεί να μου ταιριάζει. Αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα, δεν λέω, αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα από σήμερα για το αν μου κάνει. Δεν μου έκατσε τέλεια, να πω "εδώ είμαστε", όπως π.χ. με την Derby, αλλά μπορεί να τη βάλω στο ροτέισον μια και κόβει καλά, ενώ συγχωρεί και λάθη. Π.χ. στο κόντρα πέρασμα κάτω από το σαγόνι δεν την αισθάνθηκα σχεδόν καθόλου και τα πήρε όλα. Στο μουστάκι, πάλι, την ένιωσα πολύ πιο έντονα από οποιαδήποτε άλλη και μάλιστα στο WTG! Δεν ερέθισε (να έπαιξε ρόλο και το Proraso άραγε;), αλλά το τράβηγμα σ' αυτό το σημείο ήταν έντονο. Περίεργα πράγματα... Κόντρα δεν δοκίμασα στα μάγουλα, μόνο XTG και το αποτέλεσμα ήταν έτσι κι έτσι... Την κράτησα μες στη μηχανή, πάντως, και θα την κρίνω και στα επόμενα ξυρίσματα.
Κατά τ' άλλα, αν δεν έχω χάσει το μέτρημα έκλεισα τα 20 ξυρίσματα με την Jagger και τα 22 με το Omega 10015 (το οποίο άφησε στον πάγκο το ανέτοιμο, ακόμα, νεοαποκτηθέν 10005). Περνάει ο καιρός...

Proraso preshave άσπρo
Palmolive Classica
Omega 10015
Edwin Jagger DE89L
Racer Super Stainless (#1)
LR Jungle Man ASL
Η είδηση της ημέρας ήταν το Proraso. Επίτηδες δεν έκανα μπάνιο ή οποιαδήποτε άλλη προετοιμασία, απλώς το άπλωσα στο βρεγμένο πρόσωπο ακολουθώντας τις οδηγίες, για να δω αν κάνει δουλειά. Απ' ό,τι φαίνεται, έκανε δουλειά μια και είχα ελάχιστους ερεθισμούς (τους αναπόφευκτους, κάτω δεξιά στον λαιμό) και το πρόσωπο ήταν απαλό μετά το ξύρισμα, παρότι το μόνο after shave που έβαλα ήταν το αρκετά "βαρύ" Jungle Man.
Η Racer τώρα... Είχα περιέργεια να τη χρησιμοποιήσω μια και από τις περιγραφές υποψιαζόμουν ότι μπορεί να μου ταιριάζει. Αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα, δεν λέω, αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα από σήμερα για το αν μου κάνει. Δεν μου έκατσε τέλεια, να πω "εδώ είμαστε", όπως π.χ. με την Derby, αλλά μπορεί να τη βάλω στο ροτέισον μια και κόβει καλά, ενώ συγχωρεί και λάθη. Π.χ. στο κόντρα πέρασμα κάτω από το σαγόνι δεν την αισθάνθηκα σχεδόν καθόλου και τα πήρε όλα. Στο μουστάκι, πάλι, την ένιωσα πολύ πιο έντονα από οποιαδήποτε άλλη και μάλιστα στο WTG! Δεν ερέθισε (να έπαιξε ρόλο και το Proraso άραγε;), αλλά το τράβηγμα σ' αυτό το σημείο ήταν έντονο. Περίεργα πράγματα... Κόντρα δεν δοκίμασα στα μάγουλα, μόνο XTG και το αποτέλεσμα ήταν έτσι κι έτσι... Την κράτησα μες στη μηχανή, πάντως, και θα την κρίνω και στα επόμενα ξυρίσματα.
Κατά τ' άλλα, αν δεν έχω χάσει το μέτρημα έκλεισα τα 20 ξυρίσματα με την Jagger και τα 22 με το Omega 10015 (το οποίο άφησε στον πάγκο το ανέτοιμο, ακόμα, νεοαποκτηθέν 10005). Περνάει ο καιρός...