H procter & gamble πάντως (αγόρασε τη gillette το 2005) δε νομίζω οτι ιδρώνει με 83.1 δις ντάλαρς τζίρο το 2014(το οικονομικό έτος στο Αμέρικα ξεκινά 1η Οκτώβρη, τα δεδομένα είναι φρέσκα). Όπως και να χει, ένα με δυο τις εκατό χασούρα στο grooming δε τη λες και 'τεράστια ζημιά'..
Απ'την άλλη, έχεις και άρθρα τέτοιου τύπου, που μάλλον συμφωνούν με τον Μάτσο..(έχει ενδιαφέρον η κατακλείδα του άρθρου ;) )
Παραδοσιακό Ξύρισμα: Η μόδα του μέλλοντος;
- yakoumis
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
-
geo
- Νήπιο

- 15
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 39 times
Καλημερα! Να πω ενα σκηνικο με εναν συναδελφο μου, που πιστευω αυτη την στιγμη, αντιπροσωπευει την φιλοσοφια των ελληνων ανδρων στην πλειοψηφια τους. Καποια στιγμη ετυχε να βλεπουμε(σε διαλειμμα) ενα ντοκιμαντερ, πως κατασκευαζεται μια safety razor και οι λεπιδες, συγκεκριμενα ηταν η merkur futur. Δεν ηξερε οτι κατασκευαζονται και σημερα τετοιες μηχανες ξυρισματος και οτι πωλουνται.
Οταν του ειπα οτι εγω ξυριζομαι με τετοια, με κοιταξε σαν να εβλεπε εξωγηινο!! :shocking Μετα το σοκ με ρωτησε αν ξυριζει καλα, αν κοβομαι, αν ειναι ακριβη κλπ. του εξηγησα οτι θελει συγκεγκριμενη τεχνικη, καλη προετοιμασια, αρκετη ωρα και μερακι και ειδη ειχε αρχισει να τον πιανει πονοκεφαλος.Και εκει που ημουν ετοιμος να πω οτι εχω 4-5 κρεμες ξυρισματος και 15 after shave εκανα πισω... και λεω ωπ.... θα γελανε σε λιγο... :lachtot
Τελικα αν δεν εχεις το μικροβιο, αν δεν το εχεις στο dna σου, δεν προκειται να ασχοληθει καποιος με το Π.Ξ και απο την κουβεντα που εκανα καταλαβα οτι αν δεν ξυριζοντουσαν λογο εργασιας καθημερινα..... και αυτοι αξουριστοι θα ηταν με 3 μετρα γενια ο καθενας!! :boeller
Οταν του ειπα οτι εγω ξυριζομαι με τετοια, με κοιταξε σαν να εβλεπε εξωγηινο!! :shocking Μετα το σοκ με ρωτησε αν ξυριζει καλα, αν κοβομαι, αν ειναι ακριβη κλπ. του εξηγησα οτι θελει συγκεγκριμενη τεχνικη, καλη προετοιμασια, αρκετη ωρα και μερακι και ειδη ειχε αρχισει να τον πιανει πονοκεφαλος.Και εκει που ημουν ετοιμος να πω οτι εχω 4-5 κρεμες ξυρισματος και 15 after shave εκανα πισω... και λεω ωπ.... θα γελανε σε λιγο... :lachtot
Τελικα αν δεν εχεις το μικροβιο, αν δεν το εχεις στο dna σου, δεν προκειται να ασχοληθει καποιος με το Π.Ξ και απο την κουβεντα που εκανα καταλαβα οτι αν δεν ξυριζοντουσαν λογο εργασιας καθημερινα..... και αυτοι αξουριστοι θα ηταν με 3 μετρα γενια ο καθενας!! :boeller
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Αctually your fucking price politics is killing the shaving industry!Your beard is killing the shaving industry

- dragonace
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 165 times
Το ξυρισμα θέλει προεργασία κ το ρολόι κούρδισμα πες του...geo έγραψε:Καλημερα! Να πω ενα σκηνικο με εναν συναδελφο μου, που πιστευω αυτη την στιγμη, αντιπροσωπευει την φιλοσοφια των ελληνων ανδρων στην πλειοψηφια τους. Καποια στιγμη ετυχε να βλεπουμε(σε διαλειμμα) ενα ντοκιμαντερ, πως κατασκευαζεται μια safety razor και οι λεπιδες, συγκεκριμενα ηταν η merkur futur. Δεν ηξερε οτι κατασκευαζονται και σημερα τετοιες μηχανες ξυρισματος και οτι πωλουνται.
[WHITE SMILING FACE]
- BABIS
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Διαφωνώ κάθετα.Roadrunner έγραψε:Είμαι βέβαιος ότι πολύς κόσμος είναι σαν κι εμένα: θέλει να ξυρίζεται τακτικά για τους χ, ψ λόγους (επειδή του πάει περισσότερο, για να μην τον ενοχλούν τα γένια, για λόγους υγιεινής κ.λπ.), αλλά ΒΑΡΙΕΤΑΙ θανάσιμα να το κάνει και μένει αξύριστος για μέρες, επειδή η διαδικασία με τα cartridges είναι τόσο βαρετή, που τον αποτρέπει από το να ασχοληθεί.
Οι ορδές των μουσάτων , που θρέφουν μούσι τύπου Ροβινσώνα Κρούσου
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ.
Είναι μόδα και συρμός.
Οι ίδιοι , αφιερώνουν ώρες για να ξυρίζουν το υπόλοιπο σώμα , μασχάλες κτλ κτλ.
Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση στην Ελλάδα και η πλειοψηφία που θέλει να είναι "in"
ακολουθεί αυτή. Οι υπόλοιποι , δεν αποτελούν ρεύμα, ομάδα κτλ ,
είναι ο καθένας μόνος του.
Οι περισσότεροι όμως, θέλουν να είναι με το κυρίαρχο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ και όχι ... μόνοι τους!
Οπότε ...

Πριν χρόνια, ήταν μόδα τα γένεια ημερών.
Είχαν κουρευτικές όλοι κτλ για να τα φτιάχνουν.
Τώρα είναι το μούσι Βελουχιώτης , έχουν αυτό.
So simple ...
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Είπα πολλοί, όχι όλοι.
Κι εγώ άλλωστε γράφω για μόδα της αξυρισιάς στην αρχή. Και επιμένω ότι θα έρθει η ώρα που και το ξυρισμένο λουκ θα επικρατήσει ξανά.
Τώρα, αν θα καταφέρει να μεγαλώσει το μερίδιό του και το παραδοσιακό ξύρισμα όταν γίνει η στροφή, δεν το ξέρω. Εξακολουθώ όμως να το θεωρώ πιθανό. Οι αυξημένες εγγραφές μελών εδώ, κάτι δείχνουν.
Κι εγώ άλλωστε γράφω για μόδα της αξυρισιάς στην αρχή. Και επιμένω ότι θα έρθει η ώρα που και το ξυρισμένο λουκ θα επικρατήσει ξανά.
Τώρα, αν θα καταφέρει να μεγαλώσει το μερίδιό του και το παραδοσιακό ξύρισμα όταν γίνει η στροφή, δεν το ξέρω. Εξακολουθώ όμως να το θεωρώ πιθανό. Οι αυξημένες εγγραφές μελών εδώ, κάτι δείχνουν.
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
δυστυχως καποιοι την βαριεστημαρα και την αγνοια τους την εχουν κανει μοδα.η πραγματικη ομως μοδα δεν ειναι να κανεις οτι κανουν ολοι(πιθηκισμος),αλλα να ξεχωριζεις απο τους υπολοιπους.μονο τα ψοφια ψαρια πανε με το ρευμα,τα ζωντανα πανε κοντρα σ'αυτο . 
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Το πξ θα γινει μοδα στην νεα γενια μονο οταν αρχιζει και προβαλλεται απο τα προτυπα της γενιας αυτης. (Hollywood , τραγουδιστες και οικοι μοδας)
Το Ιασονας με Ο
- BABIS
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Εγώ επιμένω ότι για τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, αυτό αποκλείεται.Roadrunner έγραψε:Είπα πολλοί, όχι όλοι.
Όπως και στο ντύσιμο.
Περισσότερα τζην , δεν βλέπεις πουθενά αλλού. Ειδικά δε, περισσότερα τζην σε ηλικίες 40,50,60,70 , δεν βλέπεις με τίποτε αλλού.
Μόνο στην Ελλάδα. Το ίδιο και αθλητικά παπούτσια. Επίσης και σε μεγάλες ηλικίες.
Όσο πιο ασουλούπωτο και όσο πιο αηδία, τόσο πιο πολύ επιτυχία έχει στην Ελλάδα.
Π.χ. σκισμένο τζην, παντόφλα, σαγιονάρα κτλ κτλ.
Από την άλλη το κλασσικό ντύσιμο , ειδικά το σακάκι γραβάτα, το πολεμούν.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ.Γενικώς.
Έχει και "ιδεολογικές" προεκτάσεις το θέμα, αλλά ας μην επεκταθώ.