Λοιπόν, καλά μου παιδιά, όπως αναφέρω και στο σχετικό thread, έχω πλέον όλο τον εξοπλισμό και καμία δικαιολογία για να συνεχίσω να παριστάνω τον Άγιο Ονούφριο (μεγάλη η χάρη του).
Η ερώτηση είναι: Κάνω σαπουναδίτσα και ξεκινάω με την EJ Bulbous Satin να κόβω 5 μηνών γένεια εν ψυχρώ; Τι θα κάνατε στη θέση μου;
Ξύρισμα γενειάδας
- SharpRazor
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
Αποστόλης
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλο τριμαρισμα με ηλεκτρικη και μετα καλο μουλιασμα με ζεστο νερο και οτι preshave εχεις για ξυρισμα των υπολοιπων τριχων.

- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Ανάλογα με το μήκος της γενειάδας, θα ξεκινούσα με ψαλίδισμα και εν συνεχεία κόψιμο (trim) με κάποια μηχανή (εάν έχεις). Νομίζω θα βοηθήσει στο να μην «στουμπώσει» το ξυράφι και ο νιπτήρας με τρίχες.
Καλή απόλαυση!
Καλή απόλαυση!
Χάρης
- SharpRazor
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
Χάρη μου, πραγματικά ελπίζω να είναι απόλαυση, αν και τρέφω λίγες ελπίδες. Αλλά έτσι είμαι εγώ. Βουτάω στα βαθιά με τη μία... ;-)
Λοιπόν, ούτε που πέρασε από το νου μου να πάρω κάτι σε proshave. Αλλά τι λέμε τώρα, αιμοστατικό πήρα μήπως; Μπα, δε θα χρειαστεί, όλα θα πάνε καλά!
Λοιπόν, ούτε που πέρασε από το νου μου να πάρω κάτι σε proshave. Αλλά τι λέμε τώρα, αιμοστατικό πήρα μήπως; Μπα, δε θα χρειαστεί, όλα θα πάνε καλά!
Αποστόλης
- newinhere
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Εγώ πάντα απλά ξεκινούσα να κόβω.
Η αλήθεια είναι όμως πως με μακρύ γένι, δεν φτάνουν τα software ως την βάση της τρίχας - την οποία θέλεις και να κόψεις.
Οπότε, θα έλεγα κούρεμα με μηχανή για μαλλιά ή έστω ψαλίδι αν δεν έχεις μηχανή, όσο πιο κοντά μπορείς και μετά:
Μπάνιο και κράτα το πρόσωπό σου ζεστό και καλά σαπουνισμένο, όταν τελειώσεις, ξεπλένεις με ζεστό νερό.
Βάζεις το preshave σου (αν έχεις).
Ξεκινάς κανονικά την διαδικασία για ξύρισμα. (Σαπούνια, αφρούς κλπ)
Βασικό είναι η ζέστη και το να αφήσεις λίγο παραπάνω το σαπούνι στο πρόσωπό σου για να απορροφήσει η τρίχα.
Άντε και καλή αρχή!
Και μην ξεχνάς... Μην βιάζεσαι και απόλαυσέ το!
Η αλήθεια είναι όμως πως με μακρύ γένι, δεν φτάνουν τα software ως την βάση της τρίχας - την οποία θέλεις και να κόψεις.
Οπότε, θα έλεγα κούρεμα με μηχανή για μαλλιά ή έστω ψαλίδι αν δεν έχεις μηχανή, όσο πιο κοντά μπορείς και μετά:
Μπάνιο και κράτα το πρόσωπό σου ζεστό και καλά σαπουνισμένο, όταν τελειώσεις, ξεπλένεις με ζεστό νερό.
Βάζεις το preshave σου (αν έχεις).
Ξεκινάς κανονικά την διαδικασία για ξύρισμα. (Σαπούνια, αφρούς κλπ)
Βασικό είναι η ζέστη και το να αφήσεις λίγο παραπάνω το σαπούνι στο πρόσωπό σου για να απορροφήσει η τρίχα.
Άντε και καλή αρχή!
Και μην ξεχνάς... Μην βιάζεσαι και απόλαυσέ το!
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Θα είναι σίγουρα απόλαυση. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο μου ξύρισμα μετά από μούσι που διατηρούσα για χρόνια!Hatlover έγραψε:Χάρη μου, πραγματικά ελπίζω να είναι απόλαυση, αν και τρέφω λίγες ελπίδες. Αλλά έτσι είμαι εγώ. Βουτάω στα βαθιά με τη μία... ;-)
Χάρης
- Moustardas
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο είναι να τριμάρεις πρώτα τα γένια. Αν ξεκινήσεις με ψαλίδι να τα κόψεις, θα κάνεις αρκετή ώρα και δεν θα έχεις τόσο καλό υπόβαθρο να ξεκινήσεις.
Φρόντισε να μην έχεις πίεση χρόνου. Επίσης φρόντισε να έχεις όλα τα σύνεργα μαζί σου-μπροστά σου
Έπειτα κάνε ένα ζεστό ντουζ, να μαλακώσουν τα γένια.
Μετά συνέχισε με καλή προετοιμασία - καλή προετοιμασία -καλή προετοιμασία.
Κάνε τον αφρό σου και δώσε αρκετά σβουρίσματα με το πινέλο πάνω στο πρόσωπό σου. Άσε τον αφρό να δράσει λίγα λεπτά.
Ίσως σε βοηθήσει, να έχεις στεγνό το χέρι (τα δάχτυλα) με το οποίο θα κρατάς τη μηχανή.
Το αιμοστατικό, πιστεύω ότι δεν θα το χρειαστείς. Αν έχεις ρίξει τόσο διάβασμα εδώ μέσα, απ'ότι έχω καταλάβει, θα κάνεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις.
Για ότι άλλο, εδώ είμαστε
Φρόντισε να μην έχεις πίεση χρόνου. Επίσης φρόντισε να έχεις όλα τα σύνεργα μαζί σου-μπροστά σου
Έπειτα κάνε ένα ζεστό ντουζ, να μαλακώσουν τα γένια.
Μετά συνέχισε με καλή προετοιμασία - καλή προετοιμασία -καλή προετοιμασία.
Κάνε τον αφρό σου και δώσε αρκετά σβουρίσματα με το πινέλο πάνω στο πρόσωπό σου. Άσε τον αφρό να δράσει λίγα λεπτά.
Ίσως σε βοηθήσει, να έχεις στεγνό το χέρι (τα δάχτυλα) με το οποίο θα κρατάς τη μηχανή.
Το αιμοστατικό, πιστεύω ότι δεν θα το χρειαστείς. Αν έχεις ρίξει τόσο διάβασμα εδώ μέσα, απ'ότι έχω καταλάβει, θα κάνεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις.
Για ότι άλλο, εδώ είμαστε
Κώστας
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
Καλη αρχη αδερφε και οχι βιασυνες.το πρωτο πραγματικο ξυρισμα ειναι,απολαυσε το. 
- stelakis1914
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Αν έχεις κοπτική ή κουρευτική μηχανή, θα σου πρότεινα να την χρησιμοποιήσεις και να κόψεις το μούσι σου.
Έπειτα αφού κανείς μπάνιο θα σε συμβούλευα να ΜΗΝ ξυριστείς και να αφήσεις το δέρμα σου να ηρεμήσει για 2-3 ημέρες.
Μετά μπορείς να αρχίσεις να ξυρίζεσαι κανονικά με καλή προετοιμασία και χωρίς υπερβολές.
Έπειτα αφού κανείς μπάνιο θα σε συμβούλευα να ΜΗΝ ξυριστείς και να αφήσεις το δέρμα σου να ηρεμήσει για 2-3 ημέρες.
Μετά μπορείς να αρχίσεις να ξυρίζεσαι κανονικά με καλή προετοιμασία και χωρίς υπερβολές.
- giobi
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 152 times
Πηγαινε σε ενα μπαρμπερη και πες του να σε ξυρισει σα να ειναι γενεια ημερας.
Μετα απο μια μερα ξεκινα τη διαδικασια ξυρισματος με τα καλουδια που αγορασες.
Καλη επιτυχια.
Μετα απο μια μερα ξεκινα τη διαδικασια ξυρισματος με τα καλουδια που αγορασες.
Καλη επιτυχια.
Αντωνης