Έχεις δίκιο. Το σκεφτόμουν ως εξής: Αν πάρω κάποια vintage από eBay, θα χρειαστεί καθάρισμα και αποστείρωση. Μεταξύ άλλων, καλό θα ήταν και ένα πέρασμα από υπέρηχους. οπότε το μηχανάκι θα μείνει να καθαρίζει τις μηχανές που κατά καιρούς θα πάρω, μια στις τόσες για συντήρηση και υγιεινή.
Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο topic περιγράφονται ενδελεχώς τρόποι, μέθοδοι και υλικά για πλήρη καθαρισμό και αποστείρωση εργαλείων, χωρίς σώνει και καλά χρήση υπερήχων, οπότε... θα το πάω πάσο. Ευχαριστώ πολύ!
Ερώτηση off topic: Adjustable μηχανές επιδέχονται επιμετάλλωση;
Μέθοδοι καθαρισμού της Ξυριστικής Μηχανής
- SharpRazor
- Δημοτικό
- 10
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 192 times
- Επικοινωνία:
Αποστόλης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Βεβαίως ! Ήδη εχω κάνει επιμετάλλωση σε μια Slim.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Συνήθως οι adjustable λόγω του μηχανισμού και το δαχτυλίδι,δεν γίνονται και πολύ καλές.
Φτιάχνονται μεν, αλλά έχουν κάποιες ατέλειες. Πολύ καλές γίνονται οι πιο παλιές 3 piece γιατί λύνονται όλα τα κομμάτια
και γίνεται καλύτερη δουλειά.
Φτιάχνονται μεν, αλλά έχουν κάποιες ατέλειες. Πολύ καλές γίνονται οι πιο παλιές 3 piece γιατί λύνονται όλα τα κομμάτια
if you have a great shave you have a great day
- SharpRazor
- Δημοτικό
- 10
- Επικοινωνία:
Ναι, αυτό σκεφτόμουν, ότι λόγω μηχανισμού πιθανόν θα υπάρχουν προβλήματα αλλά αν κανείς το αποφασίσει, είναικαλύτερα να υπάρχουν προβλήματα στην επίστρωση παρά στο μηχανισμό, μετά τη διαδικασία, δηλαδή να μην αλλάζει εύκολα ρύθμιση η μηχανή ή να μην ανοιγοκλείνει σωστά η πεταλούδα.
Άρη, μηχανικά η Slim σου δούλεψε καλά μετά την εςπιμετάλλωση;
Άρη, μηχανικά η Slim σου δούλεψε καλά μετά την εςπιμετάλλωση;
Αποστόλης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Γιάννη θεωρητικά αυτό που λες είναι σωστό αλλά τουλάχιστον σε εμένα έχει συμβεί και το αντίθετο. Να γίνει πάρα πολύ καλή η Slim και οχι τόσο καλή άλλη μηχανή τριών κομματιών.Giannis έγραψε:Συνήθως οι adjustable λόγω του μηχανισμού και το δαχτυλίδι,δεν γίνονται και πολύ καλές.
Απόστολε άσε και τίποτε να πούμε το απόγευμα...... :bigsmilie :megagrinHatlover έγραψε:Άρη, μηχανικά η Slim σου δούλεψε καλά μετά την εςπιμετάλλωση;
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
Αποστόλη, η μηχανή όπως δουλεύει πριν θα είναι και μετά την επιμετάλλωση.
Απλά εμένα η fat boy σε κάποια σημεία δεν δείχνει και πολύ super (σαν κακοτεχνία να το πω).
Το δε δαχτυλίδι που δεν πήγαινε πάνω απο το 7 (δεν το είχα καθαρίσει όπως έπρεπε) εξακολούθησε να είναι ίδιο.
Άρα δεν είναι λειτουργικό αλλά περισσότερο εμφανισιακό.
Απλά εμένα η fat boy σε κάποια σημεία δεν δείχνει και πολύ super (σαν κακοτεχνία να το πω).
Το δε δαχτυλίδι που δεν πήγαινε πάνω απο το 7 (δεν το είχα καθαρίσει όπως έπρεπε) εξακολούθησε να είναι ίδιο.
Άρα δεν είναι λειτουργικό αλλά περισσότερο εμφανισιακό.
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
Άρη, εγω την bostonian που ανεβάζεις στις Φωτο,την βλέπω κούκλα.aris22 έγραψε:Γιάννη θεωρητικά αυτό που λες είναι σωστό αλλά τουλάχιστον σε εμένα έχει συμβεί και το αντίθετο. Να γίνει πάρα πολύ καλή η Slim και οχι τόσο καλή άλλη μηχανή τριών κομματιών.Giannis έγραψε:Συνήθως οι adjustable λόγω του μηχανισμού και το δαχτυλίδι,δεν γίνονται και πολύ καλές.
Απόστολε άσε και τίποτε να πούμε το απόγευμα...... :bigsmilie :megagrinHatlover έγραψε:Άρη, μηχανικά η Slim σου δούλεψε καλά μετά την εςπιμετάλλωση;
Προφανώς εννοείς καμία άλλη που δεν έχω προσέξει.
- SharpRazor
- Δημοτικό
- 10
- Επικοινωνία:
Point taken, ίσως φταίει ο τεχνίτης, ίσως από μηχανή σε μηχανή να ποικίλει η πιθανότητα σωστής και ολοκληρωμένης επιμετάλλωσης. Σταματάω το off topic χεχε
Αποστόλης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Γιάννη η Criterion που εχω (ναι μοιάζει με την Bostonian :megagrin ) έχει την αρχική της επίστρωση , δεν είναι επιμεταλλωμένη.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
οταν η μηχανη ειναι του κουτιου(καινουργια) δεν θελει πολλα πραγματα.ενα πλυσιμο με σαπουνι ,σκουπισμα και ειναι ετοιμη.εγω οποτε αλλαζω λεπιδα την καθαριζω με μια οδοντοβουρτσα και σαπουνι και γινεται καινουργια.τωρα αν ειναι χρησιμοποιημενη σιγουρα στην αρχη χρειαζεται μια αποστειρωση.5 λεπτα βρασιμο σε μια κατσαρολα η μπρικι νομιζω οτι ειναι αρκετα για να σκοτωσουν οτι εχει επανω η μηχανη.