Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Harry έγραψε:
Giannis έγραψε:Καλημέρα,
Πινέλο Semogue 620
Σαπούνι MWF
Μηχανή Gillette Rocket HD
Λεπίδα Wilkinson (4)
ASL Old Spice
ASB La Toja
Γιάννη ποια η άποψη σου για την Rocket HD; Πως ξυριζει σε σχέση με την Superspeed;
Χάρη,
Αρχικά έχουν διαφορές διαστάσεων και βάρους :
Super Speed 54 g 8,4 cm
Rocket 64 g 8,2 cm
H Rocket είναι πιο κοντή και πιο βαριά πράγμα που την κάνει<<λίγο>> πιο επιθετική στο ξύρισμα και πιο στιβαρή σε αίσθηση.
Εμένα επειδή μου αρέσουν οι πιο κοντές και βαριές μηχανές μου αρέσει καλύτερα. Είναι όμως καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής.
Θα τις χαρακτήριζα ήπιες και τις δυο με ενα ελαφρύ προβάδισμα σε αποτελεσματικότητα στην Rocket.
Με λίγα λόγια, αν με έβαζαν να διαλέξω θα την προτιμούσα απο την SS αν και τις έχω και τις δυο.
Ελπίζω να σε κάλυψα ως ενα βαθμό.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ευχαριστώ...ψάχνω για σχετικά επιθετική Gillette.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Χάρη,
Για επιθετική Gillette κοίτα την Single Ring την έχω και <<θερίζει>> σε σχέση με αυτές που συζητάμε.
Επίσης και οι Bostonian. Γενικά οι πιο παλιές 3piece open πάνε καλύτερα σε αυτό που ζητάς.
if you have a great shave you have a great day
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Scarlatti loves Wool Fat

Εικόνα
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλησπέρα

Edwin Jagger Barley
Astra Sp (2#)
Mens only SE with TGN 3 band super finest hair
Al's Jubilee sc
Aqua Velva asl

Πω πω τι κρέμα είναι αυτή ?? Σε συνδυασμό με την Jagger ψάχνεις να δεις αν έχεις βάλει λεπίδα στην μηχανή.... :bigeek
Και βάθος ξυρίσματος και προστασία και ωραίο άρωμα και επιδερμίδα βελούδο μετά το ξύρισμα.....Τι άλλο να ζητήσει κανείς ? Υπερ-κορυφαία κρέμα που η μόνη έλειψη της σε σχέση με άλλες κορυφαίες κρέμες είναι η ...........Triethanolamine ;)

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Το πρωί:

HTGAM Prickly Pear pre shave soap
SOC bristle
Merkur 42C + Polsilver Super Iridium (#2)
Muhle Sandalwood ss - Speick Men sc
Speick Men asl
LR asb
Pepanthol .......

Χάλια. Δράμα... Τραγωδία.. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η σημερινή κατάπτωση!
Το σαπούνι της Muhle ήταν το πρώτο σαπούνι που αγόρασα προ αμνημονεύτων... μηνών. Το χρησιμοποίησα κάμποσο, αλλά μετά ανακάλυψα μαζεμένα πολύ καλύτερα προϊόντα, ήρθε και το καλοκαίρι κι έτσι το παράτησα. Σήμερα το είδα μπροστά μου στο βάθος του ντουλαπιού και λέω "δεν το ξαναδοκιμάζω"....
ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!
Φτιάχνω τον αφρό, σχετικά καλός σε ποιότητα.. απλώνω το πρώτο χέρι... σαν κάτι να με ενοχλούσε, σαν ψιλοφαγούρα... Μπα λέω... Ξεκινάω το πρώτο πέρασμα.. Πιο έντονη φαγούρα, κι αρχίζει και κάψιμο... Τελειώνω το πρώτο χέρι και πάω να αρχίσω το δεύτερο.. έντονο κάψιμο / τσούξιμο, φαγούρα.
Το παράτησα. Καλό ξέπλυμα. Κάπως ηρέμησα. Για να μη μείνω μισοξυρισμένος, βάζω λίγη speick men στο πινέλο και τελειώνω το δεύτερο πέρασμα. Το δέρμα μου παρέμενε ερεθισμένο, αλλά όχι τόσο όσο πριν.
Ρίχνω λίγο speick men asl... ΓΙΑΧΟΥΟΥΟΥΟΥ :shocking :shocking :shocking Μου τίναξε τα πέταλα! (σε φυσιολογικε συνθήκες δεν το αισθάνομαι καθόλου!)

Αφήνω λίγο να απορροφηθεί και ανασύρω το baslam της LR με 50% αλόη. Κάαααπως χαλάρωσα...

Τώρα, 3 ώρες μετά, αισθάνομαι -κυρίως στα μάγουλα- τράβηγμα και καψιματάκι, σα να έχω καεί από τον ήλιο. Ήταν αλλεργία στο σαπούνι; Το χρησιμοποιούσα πριν μήνες και δε με είχε ξαναπιάσει. Ήταν αλλεργία στον συνδυασμό HTGAM pre shave + Muhle? Άγνωστο. Το pre shave έχει λίγη μενθόλη (όχι τίποτε τρομερά πράγματα), αλλά το χρησιμοποιώ κι αυτό εβδομάδες τώρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτά...
nikos.a

Semogue OC 2Band
Razorock XXX tallow version '14
Merkur 34C
Astra S. P.
Proraso White

Δεύτερο συνεχόμενο καθημερινό ξύρισμα με το σαπούνι και μπορώ να πω ότι είμαι πάααρα πολύ ευχαριστημένος. Είναι κορυφαίο! Άριστο σε όλα του!

Πάλι καλά που πήρα 2... :megagrin
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

digibill έγραψε: Ήταν αλλεργία στον συνδυασμό HTGAM pre shave + Muhle? Άγνωστο. Το pre shave έχει λίγη μενθόλη (όχι τίποτε τρομερά πράγματα), αλλά το χρησιμοποιώ κι αυτό εβδομάδες τώρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτά...

ε μα και εσυ τι χρησιμοποιεις το HTGAM pre shave. αυτο σε πειραξε.ισως ηθελε το αδελφακι του, το σαπουνι. :xp1 :megagrin
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

digibill έγραψε: Το σαπούνι της Muhle ήταν το πρώτο σαπούνι που αγόρασα προ αμνημονεύτων... μηνών. .
..το ίδιο σαπούνι ήταν και εμένα το 1ο όταν άρχισα το ΠΞ (16 μήνες πριν..). Τώρα το χρησιμοποιώ μόνο για πλύσιμο προσώπου πριν το ξύρισμα..Γι' αυτό είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

Ντουζ κι έπειτα ξύρισμα με γένια ημέρας

EJ DE89
ToOBS Sandalwood sc
Semogue 1800
Persona (1)
Floid Black

Ξυρισματάρα η σημερινή λέμε :dance5

Χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, το ευχαριστήθηκα πολύ σήμερα. Τρία περάσματα (WTG & XTGx2) και καθάρισε το πρόσωπό μου. Έγινα καινούργος ρε παιδί μου :beah2 :xp1

Το σανταλόξυλο, ενώ στην αρχή δεν μου άρεσε και τόσο σαν άρωμα, πλέον τείνει να γίνει από τα αγαπημένα μου. Η κρέμα εν τέλει είναι αρκετά καλή. To πινέλο φόρτωσε εύκολα κι ένανα γρήγορα μαρέγκα. Καλή η κρέμα, αλλά 'νταξ, δεν είναι MWF... Δεν μας πειράζει βέβαια... :megagrin
Κώστας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”