Williams mug shaving soap

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Το σαπούνι το έχω πάρει καιρό και έχω κάνει αρκετά ξυρίσματα μαζί του. Σαν σαπούνι ενώ διαβάζεις πολλά αρνητικά σχόλια ειδικά σε ξένα φόρουμ που το έχουν κυριολεκτικά θάψει, είσαι επιφυλακτικός αρχικά μαζί του, στην πράξη όμως σε διαψεύδει. Το σαπούνι είναι σε ένα άσπρο-μπλε κουτάκι αρκετά μικρό, με το που ανοίγεις παρατηρείς ότι είναι σκληρό σαν πέτρα με περίεργη μυρωδιά, αρκετά χημική θα έλεγα αλλά οκ δεν με πειράζει, δεν θυμάμαι άρωμα. Επειδή είναι αρκετά σκληρό το τοποθέτησα σε μια κούπα όπου και το χρησιμοποιώ. Πριν το ξύρισμα το μουλιάζω σαν το MWF και η ποσότητα αλλά και οι ιδιότητές του αφρού είναι μια χαρά, το ξύρισμα απροβλημάτιστο, πολύ καλό για τα 3€,value for money !
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

οπως ειπε και ο Πετρος το σαπουνι θελει καλο μουλιασμα γιατι ειναι αρκετα σκληρο.αν μαλακωσει δουλευεται πιο ευκολα.
Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Προσωπικά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από την ποσότητα του αφρού, αλλά όχι από την ποιότητα και τις ιδιότητές του. Συνήθως αρχίζει να ξερένεται πριν προλάβω να ολοκληρώσω το πέρασμα. Αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα?

Το άρωμα είναι κάτι ανάμεσα σε σαπούνι μασσαλίας και σιτρονέλλα θα έλεγα. Με χαρακτήρα όμως πιο διακριτικό και λιγότερο χημικό από το Άρκο για παράδειγμα. Οι Αμερικάνοι κάνουν και το εξής κόλπο: βυθίζουν το Williams Puck μέσα σε Aqua Velva ώστε να ποτίσει το σαπούνι και το αποτέλεσμα το βαφτίζουν "Blue Willy"!

Απλό, τίμιο προϊόν, αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Νομίζω οτι το σαπούνι έχει αποκτήσει αίγλη περισσότερο λόγω παλαιότητας και αντιμετωπίζεται σαν ένα παραδοσιακό σαπούνι.
Κάτι δηλαδή περίπου σαν το Σπλεντιτ σε εμάς . Θέλει τεχνική και αρκετή δουλειά για να κάνεις καλή σαπουνάδα.
Μαλάκωμα μαζί με το πινέλο μέσα στο mug και πολύ! μα πάρα πολύ φόρτωμα.
Πάντως όπως και να το δουλέψεις εξαιρετική σαπουνάδα μην περιμένετε.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Σωστα οσα λετε - οντως το σαπουνι ειναι παλιας συνταγης και μπροστα στα σημερινα κορυφαια, δειχνει τα χρονια του. Απο την αλλη ομως, με καλο ζεσταμα, δυνατο φορτωμα με μεγαλο πινελο και για ενα 10λεπτο ξυρισμα, ειδα πολυ και καλο αφρο και ολα πηγαν μια χαρα. Δεν θα το απερριπτα ευκολα - και το οτι υπαρχει και πουλαει εδω και 150 χρονια κατι λεει :-)
Εικόνα
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Σταμάτη, την ιστορία του Βlue Willy δε την ήξερα. Μου έκανε εντύπωση !

Μου αρέσεις ρε Γιάννη που, σαν παλιός, δίνεις στα πράγματα το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν. Υποκειμενικά πάντα αλλά και πάλι μετράει η γνώμη ενός εμπειρότερου όπως και να το κάνουμε.

ΥΓ- 1. Δε γλύφω τον Γιάννη :hystericalbs1

.. - 2. Δεν έχω δοκιμάσει το σαπουνάκι. :megagrin
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Ηλία,
Ελάχιστους θα βρείς να εχουν ξετρελαθεί με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικα της σαπουνάδας του Williams.
Οι περισσότεροι καταλήγουν οτι με ειδική προετοιμασία και τεχνική βγάζει αξιοπρεπή σαπουνάδα.
Μάλλον Νοσταλγία και Western μου βγάζει :bigsmilie
if you have a great shave you have a great day
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”