Το κάψιμο (ή, πιο σωστά, το τσούξιμο, αν μιλάμε για αυτό που νιώθουμε από την επίδραση του οινοπνεύματος του asl πάνω στο δέρμα)[*], ανεξαρτήτως του με τι έχει ξυριστεί κανείς, σημαίνει πως αλκοόλη έρχεται σε επαφή με τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Για να έρθουν αυτά τα δυο σε επαφή, σημαίνει πως κομμάτια των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος (αυτά που μας προστατεύουν από την επαφή με τους εξωτερικούς παράγοντες) έχουν αφαιρεθεί.
Χωρίς να είμαι δερματολόγος, μου φαίνεται λογικό να καταλήξω πως οποτεδήποτε υπάρχει αίσθηση τσουξίματος, συνεπάγεται αφαίρεση στοιβάδων δέρματος, άρα λοιπόν κάποιο είδος πληγής.
Θέλω να πω πως το γεγονός πως μετά τις επιθετικές μηχανές το (οινοπνευματούχο) asl καίει πάντα, σημαίνει απλά πως οι επιθετικές μηχανές πάντα «τραυματίζουν» το δέρμα, έστω και ήπια
[*]Αναφέρομαι εδώ αποκλειστικά στην επίδραση του αλκοόλ του asl, κι όχι σε άλλες ουσίες οι οποίες μπορεί να δώσουν κάψιμο ή τσούξιμο λόγω ερεθισμού των νευρουποδοχέων του δέρματος (πχ μενθόλη ή αλλεργία σε κάποιο συστατικό)