Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή ή απλό ξυραφάκι στο στρατό?

Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Καθε μέρα θα χρειάζεται, αλλά άλλες απαιτήσεις υπάρχουν στις Ειδικές Δυνάμεις, άλλες υπάρχουν στο Υγειονομικό, άλλες στην Προεδρική φρουρά.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Όταν ξεμπερδέψεις με την παραμονή σου σε ΚΕΝ (πιθανώς και ΕΚΕ μετά) θα έχεις αρκετό χρόνο για να ξυρίζεσαι όπως θέλεις, κυρίως το βράδυ αλλά και το πρωί υπάρχει χρόνος.

Επειδή όμως δεν μυήθηκες στην τέχνη του παραδοσιακού ξυρίσματος νωρίτερα ώστε να αποκτήσεις την απαραίτητη εμπειρία θα σου συνιστούσα κι εγώ να επιλέξεις το setup που πρότεινε ο φίλος Fotakas παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
LexQ
Νήπιο
Νήπιο
11

Καταρχήν παρουσιάζομαι πεζικό, εδώ είναι λίγα λόγια για μένα και για τις ξυριστικές μου συνήθειες επειδή μερικοί με ρωτήσατε.
Wazzaa έγραψε:Το ίδιο και εγώ... Ένα αφρό της gillete και ένα Fusion και (δυστυχώς) ξυριζόμουνα με αυτά.

Ηλεκτρική μηχανή δεν θα το έλεγα. Είχε ένα παλικάρι και του έβγαζε την πίστη και ούτε τα έκοβε καλά.... + το θέμα του budget. Από την στιγμή που θέλεις κάτι που δεν είναι μόνιμο, είναι κρίμα να δόσεις κάποια λεφτά παραπάνω για ηλεκτρική μηχανή (αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν το έχω ψάξει). Άρα και εγώ κλείνω προς απλό ξυραφάκι.....

ΥΓ: Εννοείται πως το καλύτερο είναι DE razor αλλά αφού είναι να διαλέξουμε σε αυτά τα δύο, εγώ θα διάλεγα απλό ξυράφι.
DE razor δεν νομίζω να με αφήσουν να περάσω γιατί δεν επιτρέπονται τα ξυραφάκια (τάσεις αυτοκτονίας κλπ)
natnat έγραψε:Προτείνω Gel από gillette ή και wilkinson -πιο φθηνό-
Το preshave της prorasso είναι κορυφή ειδικά με κρύο νερό.
Για ξυράφι gillette mach3 πλαστικό (Συσκευασία 3 μηχανών με τις λεπίδες τους). Καλή λαβή, δεν μπουκώνουν εύκολα, κόβουν για πολύ καιρό αν τα φυσάς και τα στεγνώνεις και το σημαντικότερο: πολλές φορές διατίθενται σε προσφορά ακόμα και κάτω από 6 ευρώ!

Κάτι τέτοιο βλέπω να κάνω, gillette δεν θυμάμαι να έχω δει με λιγότερες λεπίδες από 3, οπότε ίσως καμία wilkinson με 2 να πάρω. Όσον αφορά το preshave της prorasso μπορώ να ξυριστώ με αυτό αντί για το αφρό? Στην ουσία είναι κρέμα?
Fotakas έγραψε:Εν μέρει, η τελική σου απόφαση ίσως να πρέπει να βασιστεί και στο που θα υπηρετήσεις (κλάδος, όπλο, σώμα).

Η δική μου πρόταση θα ήταν: ξυραφάκι μιας χρήσης με 1-2 λεπίδες (Bic - Bic Metal - Gillette II κλπ) και ένας ποιοτικός αφρός ή ακόμα καλύτερα μια κρέμα ξυρίσματος και ένα φθηνό πινελο χοίρου, κυρίως αν υπάρχει η δυνατότητα να ξυρίζεσαι το απόγευμα/βράδυ.

Ακόμα κάτι που δεν αναφέρθηκε, μιας και έρχεται χειμώνας και το πρόσωπο σου είναι άμαθο στο καθημερινό ξύρισμα, είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα χρειαστείς ένα καλό βάλσαμο.

Μην ξεχνάς οτι υπάρχει η δυνατότητα αν κάτι δεν σε βολέψει κατα τις 2 πρώτες εβδομάδες, να το διορθώσεις ή να το αλλάξεις στην άδεια ορκομωσίας.
Χωρίς πινέλο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρέμα ξυρίσματος?

*Με τόσες αναφορές στην κρέμα ξυρίσματος (που μέχρι χτες δεν ήξερα ότι υπήρχε) σίγουρα θα πάρω μια για να δοκιμάσω πριν παρουσιαστώ.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Να σου ευχηθώ καταρχάς καλή θητεία να έχεις LexQ και να σου έρθουν όλα καλά...

Μην κοιτάς που εγώ προσωπικά υπηρέτησα 3 χρόνια (3 Πάσχα μέσα-ένδον) τώρα ο στρατός έχει αλλάξει πολύ.

Στο θέμα σου τώρα, όσο και να έχει αλλάξει ο στρατός ένα πράγμα παραμένει το ίδιο, η κλεψιά,και το λέω αυτό με μεγάλη σιγουριά.

Για ηλεκτρική μηχανή φιλικά στο λέω ξέχνα την,γιατί 1ον θα πρέπει να δώσεις πάνω από 150€ για να πεις πως ξυρίζει καλά,και 2ον το ποιο σημαντικό είναι ότι μπορεί και να στην κλέψουν,(εγώ μετά την ορκωμοσία γύρισα χωρίς εσώρουχα)... :megagrin

Επέλεξε κάτι φτηνό μέχρι να περάσουν αυτοί οι μήνες της θητείας,και μετά ασχολήσου κανονικά με το ξύρισμα.

Θα σου πρότεινα ξυραφάκι με 2λεπίδες,έως και 3,είναι καλύτερα από τις 5λέπιδες,και έναν καλό αφρό, η Gel από gillette τον clear(διαφανής),η brushless κρέμα,που δεν θέλει πινέλο,όλες οι άλλες θέλουν,και από ξυραφάκι (gillette mach3 πλαστικό)μίας χρήσης.

Τώρα εφόσον λες πως χρησιμοποιείς trimmer στην μεγαλύτερη περιοχή του προσώπου σου,το δέρμα σου στην ουσία έχει πέσει σε χειμερία νάρκη,και ίσος τα mach3 να σε τραβάνε,αν γίνει αυτό τότε πας σε κάποιο άλλο ξυραφάκι.

Κάνε δοκιμές από τώρα μέχρι να παρουσιαστής,ώστε να προλάβεις να καταλάβεις πως ανταποκρίνεται το δέρμα σου με καθημερινό ξύρισμα,στην αρχή 2 περάσματα,ένα με την φορά που βγαίνουν τα γένια,και ένα κόντρα,αν σε ερεθίζει το κόντρα,κάνε οριζόντιο προς την φορά,(από το αυτί προς την μύτη η και το αντίθετο),όποιο σε βολεύει καλύτερα.

ΥΓ: Το δέρμα χρειάζεται κάποιον χρόνο προσαρμογής, που δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα δέρματα,μπορεί 4 εβδομάδες μπορεί λιγότερο η και περισσότερο χρόνο.
Δοκίμασε εσύ,και εμείς εδώ είμαστε... :hellas
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17339 times

LexQ ειπε:
DE razor δεν νομίζω να με αφήσουν να περάσω γιατί δεν επιτρέπονται τα ξυραφάκια (τάσεις αυτοκτονίας κλπ)

κουφο.σου δινουν ξιφολογχη,πυρομαχικα και οπλο και δεν επιτρεπονται τα ξυραφακια? :shocking :mad :dash
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Εκεί όπου παρουσιάζεσαι, μάλλον θα στις πετάξουν τις λεπίδες.
Αργότερα όμως, επιστρέφοντας από άδεια, μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις στην μονάδα...
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Καλά μεταξύ μας εγώ θα έβαζα τις λεπίδες σε κανένα παπούτσι και όλα μέλι γάλα...
Σσσσσςςς... Τι λέγαμε? ΑΑα δεν επιτρέπονται τα De Razor.
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
LexQ
Νήπιο
Νήπιο
11

Λοιπόν τελικά αγόρασα μια δεκάδα Wilkinson Extra 2 και κρέμα Proraso, λίγες μέρες πριν μπω τα δοκίμασα και είδα πως κάτι δεν πάει καλά με την κρέμα..
Αργότερα βρήκα πως θέλει και πινέλο ξυρίσματος ;)
Τώρα είναι καλύτερο να πάω να πάρω ένα πινέλο ξυρίσματος ή να πάρω κάτι που δεν χρειάζεται πινέλο? Όσον αφορά τον χρόνο πιο γρήγορο τι είναι?
Επίσης aftershave να πάρω?
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

LexQ έγραψε:
Αργότερα βρήκα πως θέλει και πινέλο ξυρίσματος
Μας έστειλες αγαπητέ :smilie_sh_011
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17339 times

παραδοσιακο ξυρισμα στο στρατο δεν νομιζω οτι θα εχεις τον χρονο αλλα και την ορεξη να κανεις.οποτε παρε ενα αφρο σε μορφη gel και εισαι καλυμενος.οταν με το καλο απολυθεις θα εχεις ολο το χρονο δικο σου για να ασχοληθεις με το''αθλημα''. ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”