Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα. Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει προϊόντα που είτε θεωρούσαμε ότι αδίκως θεωρούνται πολύ καλά ή κακά, είτε τα χρησιμοποιούν λίγοι και δεν τα προτιμούν κλπ.. Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την τιμή, αλλά με την απήχηση που έχουν μεταξύ των οπαδών του παραδοσιακού ξυρίσματος. Όπως γίνεται αντιληπτό, μιλάμε για προσωπικές απόψεις. Για να δούμε...
Για μένα: Yπερτιμημένα: Mennen Skin Bracer, Feather
Yποτιμημένα: La Toja sc, Prosar, EJ Lime & Pomegranate, Muhle Sea Buckthorn, Super- Max sc
Αυτή τη στιγμή αυτά μου έρχονται στο μυαλό. Μπορεί να το ανανεώσω αργότερα.
Υπερτιμημένα- Υποτιμημένα προϊόντα
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Aφού δεν έχει να κάνει με τη τιμή θα πώ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.
Στα υπερτιμημένα βάζω τη ΤοΟΒS και τα προιόντα του " τρίο Τ ".
Στα υπερτιμημένα βάζω τη ΤοΟΒS και τα προιόντα του " τρίο Τ ".
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
-
nikos.a
Hλία, μπορεί να έχει σχέση με την τιμή του προϊόντος, αλλά έγραψα όχι απαραίτητα για να μην περιοριστούμε μόνο σ' αυτό! 
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
υπερτιμημενα-feather , pinauld clubman ,pre shave oil(simpsons,toobs,edwin jagger) ,baxter of california sc 60gr ,muhle as balm , edwin jagger as balm.
υποτιμημενα- omega boar brushes, semogue boar brushes ,personna platinum , palmolive sc , prosar sc , prosar asb , floid mentolado vigoroso 400 ml ,proraso pre post sc .
υποτιμημενα- omega boar brushes, semogue boar brushes ,personna platinum , palmolive sc , prosar sc , prosar asb , floid mentolado vigoroso 400 ml ,proraso pre post sc .
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
Nίκο, δε θα ήθελα να βάλω και τη τιμή στο παιχνίδι. Θολώνει τη κρίση.
Τα κρίνω με βάση τις προσδοκίες που δημιούργησαν και το τελικό αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίθηκε σ'αυτές.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βάζω και τη Proraso
στα υπερτιμημένα.
Για μένα ότι είναι η Νivea και η Νοxzema για τους "συστημικούς" είναι η Proraso και η 3'Τ για τους "παραδοσιακούς".
Τα κρίνω με βάση τις προσδοκίες που δημιούργησαν και το τελικό αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίθηκε σ'αυτές.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βάζω και τη Proraso
στα υπερτιμημένα.
Για μένα ότι είναι η Νivea και η Νοxzema για τους "συστημικούς" είναι η Proraso και η 3'Τ για τους "παραδοσιακούς".
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Ηλία, καταλαβαίνω να βάζεις την ToOBS στα υπερτιμημένα (αν και δεν συμφωνώ), αλλά δεν καταλαβαίνω πως βάζεις την Proraso, με το σαπούνι της να κοστίζει 3 Ευρώ (και να "στέκεται" αξιοπρεπέστατα κατά τη γνώμη μου), στην ίδια κατηγορία των υπερτιμημένων.
Φυσικά δεν έχω δοκιμάσει ότι έχεις δοκιμάσει εσύ, οπότε δέξου τη γνώμη μου ως τη γνώμη ενός αρχάριου που έχει δοκιμάσει περίπου 10 σαπούνια και κρέμες και 16 aftershave.
Φυσικά δεν έχω δοκιμάσει ότι έχεις δοκιμάσει εσύ, οπότε δέξου τη γνώμη μου ως τη γνώμη ενός αρχάριου που έχει δοκιμάσει περίπου 10 σαπούνια και κρέμες και 16 aftershave.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Εχει ενδιαφερον ενα thread που θα συγκεντρωσει δικαιολογημενες οσο και προσωπικες "κακίες" και απογοητευσεις απο συγκεκριμενα προιοντα - αρκει να μη σφαχτουμε :-)
Υπερτιμημενα: Proraso (μα ολα τα προιοντα της), Stainless steel safety razors, Astra ξυραφακια (τα τωρινα)
Υποτιμημενα: Vitos (μα ολα τα προιοντα της), Prosar (μα ολα τα προιοντα της), Mennen Skin Bracer, Lord L6 και πολλα απο τα ξυραφακια της, Μενουνος κολωνιες.
Υπερτιμημενα: Proraso (μα ολα τα προιοντα της), Stainless steel safety razors, Astra ξυραφακια (τα τωρινα)
Υποτιμημενα: Vitos (μα ολα τα προιοντα της), Prosar (μα ολα τα προιοντα της), Mennen Skin Bracer, Lord L6 και πολλα απο τα ξυραφακια της, Μενουνος κολωνιες.

-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
Θοδωρή, αθελά σου, έβαλες μιά τιμή στη προτασή σου. Τα 3 ευρώ. Δεν έκρινα το προιόν με βάση το κόστος του. Πέρα απο αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω το σκεπτικό της αποφασής μου.
Πρέπει πρώτα απ'όλα να διευκρινήσω ότι υπερτιμημένο δε σημαίνει κακό. Είναι ένα αξιοπρεπέστατο προιόν, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, απλά του έχει δωθεί μιά, ας το πούμε, παραπάνω αξία απο αυτή που θα έπρεπε να έχει. Αξία, όχι τιμολογιακή !
Εδώ θα σταθώ σε ένα ακόμα σημείο. Απο ποιούς δώθηκε ? Η προσωπική μου απάντηση και όπως το καταλαβαίνω είναι απο τους αρχάριους στο π.ξ. οι οποίοι ως νεοεισερχόμενοι στο χώρο και αφού έχουν αφήσει προ ολίγων στιγμών τα gel και τους έτοιμους αφρούς είναι λογικό μπροστά στη σειρά της ToOΒS και της Proraso να βλέπουν μία όαση.
Ήμουν και εγώ ένας απο αυτούς που έδωσαν άριστα ( όχι όμως σε όλα, καθαρά λόγω αρώματος ).
Τί κάνει λοιπόν μία εταιρεία όταν βλέπει τέτοια απήχηση ? Φυσικά το εκμεταλλεύεται. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι απο εμάς επέλεξαν ένα προιόν απο τα 3'Τ ή απο τη Proraso για να ξεκινήσουν το π.ξ. Είναι μία "mainstream" κοινότυπη κατάσταση που θυμίζει μία σελίδα γεμάτη brand names. Παράδειγμα, θέλεις μπύρα ? Αmstel. Θέλεις αναψυκτικό ? Coca Cola. Θέλεις τσιγάρα ? Μarlboro. Θέλεις να ξυριστείς παραδοσιακά ? ...
Εδώ θα ρωτήσεις εύλογα, εντάξει, είναι σαπούνια απο μιά μεγάλη γραμμή παραγωγής, αυτό γιατί τα κάνει υπερτιμημένα εφ'όσον σα προιόντα είναι ok και κάνουν καλά τη δουλειά τους ?
Γιατί είναι αυτό που είναι . Σαπούνια και κρέμες απο μία μεγάλη γραμμή παραγωγής,
( Σα τον Φώσκολο γίνομαι με τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις. :megagrin )
που δεν έχουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.
Τα συγκρίνω με τα σαπούνια που δοκίμασα στη πορεία και διαπιστώνω πως το βάρος του ονοματός τους δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει.
Αν έπρεπε να κρίνω με βάση τη τιμή θα έλεγα τότε ότι υποτιμημένο πχ είναι το σαπούνι του Mike ή κάποια άλλα αμερικάνικα σαπούνια. Με βάση τη τιμή τους και τις ιδιοτητές τους, σε όλους τους τομείς, κλέβουμε εκκλησία. ( Η μόνη μας τρικλοποδιά τα μεταφορικά ).
Πρέπει πρώτα απ'όλα να διευκρινήσω ότι υπερτιμημένο δε σημαίνει κακό. Είναι ένα αξιοπρεπέστατο προιόν, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, απλά του έχει δωθεί μιά, ας το πούμε, παραπάνω αξία απο αυτή που θα έπρεπε να έχει. Αξία, όχι τιμολογιακή !
Εδώ θα σταθώ σε ένα ακόμα σημείο. Απο ποιούς δώθηκε ? Η προσωπική μου απάντηση και όπως το καταλαβαίνω είναι απο τους αρχάριους στο π.ξ. οι οποίοι ως νεοεισερχόμενοι στο χώρο και αφού έχουν αφήσει προ ολίγων στιγμών τα gel και τους έτοιμους αφρούς είναι λογικό μπροστά στη σειρά της ToOΒS και της Proraso να βλέπουν μία όαση.
Ήμουν και εγώ ένας απο αυτούς που έδωσαν άριστα ( όχι όμως σε όλα, καθαρά λόγω αρώματος ).
Τί κάνει λοιπόν μία εταιρεία όταν βλέπει τέτοια απήχηση ? Φυσικά το εκμεταλλεύεται. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι απο εμάς επέλεξαν ένα προιόν απο τα 3'Τ ή απο τη Proraso για να ξεκινήσουν το π.ξ. Είναι μία "mainstream" κοινότυπη κατάσταση που θυμίζει μία σελίδα γεμάτη brand names. Παράδειγμα, θέλεις μπύρα ? Αmstel. Θέλεις αναψυκτικό ? Coca Cola. Θέλεις τσιγάρα ? Μarlboro. Θέλεις να ξυριστείς παραδοσιακά ? ...
Εδώ θα ρωτήσεις εύλογα, εντάξει, είναι σαπούνια απο μιά μεγάλη γραμμή παραγωγής, αυτό γιατί τα κάνει υπερτιμημένα εφ'όσον σα προιόντα είναι ok και κάνουν καλά τη δουλειά τους ?
Γιατί είναι αυτό που είναι . Σαπούνια και κρέμες απο μία μεγάλη γραμμή παραγωγής,
( Σα τον Φώσκολο γίνομαι με τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις. :megagrin )
που δεν έχουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.
Τα συγκρίνω με τα σαπούνια που δοκίμασα στη πορεία και διαπιστώνω πως το βάρος του ονοματός τους δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει.
Αν έπρεπε να κρίνω με βάση τη τιμή θα έλεγα τότε ότι υποτιμημένο πχ είναι το σαπούνι του Mike ή κάποια άλλα αμερικάνικα σαπούνια. Με βάση τη τιμή τους και τις ιδιοτητές τους, σε όλους τους τομείς, κλέβουμε εκκλησία. ( Η μόνη μας τρικλοποδιά τα μεταφορικά ).
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί τα προϊόντα της ART OF SHAVING δεν κοστίζουν 2-3 ευρώ, θα έδινα όμως περισσότερα από όσο κοστίζουν για να αγοράσω το Aqua Velva, La toja stick, κρέμα kappus aloe vera και σαπούνι πράσινο Proraso.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
-
nikos.a
Μιας και έγινε αναφορά στα Proraso και τα ToOBS, να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Όντως, όπως λέει και ο Ηλίας, είναι προϊόντα entry- level στο χώρο. Ειδικά τα πρώτα λόγω τιμής. Δεν τα θεωρώ άριστα, εκτός από τα balm της Proraso που είναι άριστα, τα θεωρώ καλά. Θα κάνεις απλά ένα καλό ξύρισμα. Δεν θα εκλπαγείς κάθε φορά με την άριστή τους απόδοση, όπως συμβαίνει με άλλα( π.χ. Speick). Είναι λογικό αρχάρια μέλη που δεν έχουν δοκιμάσει πολλά και διάφορα ή δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία να κρίνουν, να τα θεωρούν κορυφαία. Από ΤoOBS έχω τις Avocado και Rose. Tα αρώματα με τράβηξαν. Η Avocado είναι πολύ καλή και χαίρει της εκτίμησης των περισσότερων όσων την έχουν δοκιμάσει, η Rose λίγο κατώτερη. Φαντάζομαι και οι υπόλοιπες της σειράς είναι ανάλογες της Rose. H Avocado έχει Avocado oil, έχει κάπως διαφορετική σύσταση από τις άλλες.
Γενικά τα νέα μέλη, καλό είναι να μην κολλάνε μόνο σε reviews, αλλά να δοκιμάζουν. Φαίνεται άλλωστε η διάσταση των απόψεων.
Επίσης, διάβασα παραπάνω ότι θεωρείτε το ΕJ pre, υπερτιμημένο. Φιλικά πάντα, θα ήθελα να πω ότι καλό είναι πριν κρίνουμε κάτι να βλέπουμε τη σύσταση του κάθε προϊόντος. Το συγκεκριμένο έχει κορυφαία συστατικά, 99,9% φυσικά, τιμή λογική( για μένα) και εγγυάται τέλειο αποτέλεσμα. Δεν κολλάει θέλω να πω ο χαρακτηρισμός υπερτιμημένο. Για παράδειγμα, το pre της Proraso, έχει πολύ κατώτερη σύσταση, κι ας μην έχει σιλικόνες, paraben κλπ.. Ούτε της Jagger έχει. Επίσης δεν είναι υποτιμημένα τα Omega και τα Semogue και καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι γιατί. Όλοι τα έχουμε, όλοι τα χρησιμοποιούμε και είμαστε ευχαριστημένοι.
Υ.Γ. Ηρακλή, όντως η L6 είναι υποτιμημένη. Έχω ξυριστεί μαζί της ορισμένες φορές. Μπορεί να είναι πιο ελαφριά από άλλες, αλλά κάνει καλό ξύρισμα. Δυστυχώς, με τόσες άλλες που έχω, σπάνια πάει το χέρι μου, όπως πάει στις Jagger και στις 34, 39, Futur.
Γενικά τα νέα μέλη, καλό είναι να μην κολλάνε μόνο σε reviews, αλλά να δοκιμάζουν. Φαίνεται άλλωστε η διάσταση των απόψεων.
Επίσης, διάβασα παραπάνω ότι θεωρείτε το ΕJ pre, υπερτιμημένο. Φιλικά πάντα, θα ήθελα να πω ότι καλό είναι πριν κρίνουμε κάτι να βλέπουμε τη σύσταση του κάθε προϊόντος. Το συγκεκριμένο έχει κορυφαία συστατικά, 99,9% φυσικά, τιμή λογική( για μένα) και εγγυάται τέλειο αποτέλεσμα. Δεν κολλάει θέλω να πω ο χαρακτηρισμός υπερτιμημένο. Για παράδειγμα, το pre της Proraso, έχει πολύ κατώτερη σύσταση, κι ας μην έχει σιλικόνες, paraben κλπ.. Ούτε της Jagger έχει. Επίσης δεν είναι υποτιμημένα τα Omega και τα Semogue και καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι γιατί. Όλοι τα έχουμε, όλοι τα χρησιμοποιούμε και είμαστε ευχαριστημένοι.
Υ.Γ. Ηρακλή, όντως η L6 είναι υποτιμημένη. Έχω ξυριστεί μαζί της ορισμένες φορές. Μπορεί να είναι πιο ελαφριά από άλλες, αλλά κάνει καλό ξύρισμα. Δυστυχώς, με τόσες άλλες που έχω, σπάνια πάει το χέρι μου, όπως πάει στις Jagger και στις 34, 39, Futur.