Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Καλησπέρα σε όλους με φθινοπωρινό συνδυασμό,

Μηχανή: Edwin Jagger DE8911BL
Λεπίδα: Bic Chrome Platinumr #3
Πινέλο: Semogue Owner's Club Bristle Cherrywood
Σαπούνι: Cella
Μετά το ξύρισμα: Floid Vigoroso

Αν εξαιρέσουμε την λεπίδα είναι ο αρχικός συνδυασμός με τον οποίο εισήλθα στο παραδοσιακό ξύρισμα πρίν από 10 μήνες περίπου.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Η σημερινή βροχούλα σε όλους μας ενέπνευσε φθινοπωρινούς συνδυασμούς :)

Εικόνα

SOC boar
EJ DE86 + Shark Super Chrome (#2)
HTGAM Synergy Gondolier ss
Brut Original asl
444

Έχω την αμυδρή εντύπωση πως μετά το ατύχημα με το asl του DrHarris ο γονδολιέρης μου πήρε μια εσάνς σανδαλόξυλου! :dash Του ταιριάζει, δε λέω, αλλα'σα να έγινε λίγο πιο ξυλώδης απ' ότι αρχικά ήταν :xp1 Θα τον αφήσω να αεριστεί για λίγες μέρες και θα επανέλθω. Ξυριστικά πάντως, η σημερινή εμπειρία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την εξαιρετική φήμη της HTGAM... Υπέροχη αίσθηση, πλουσιότατος αφρός (αρχικά δεν έβγαζα τόσο πυκνή μαρέγκα, αλλά πλέον φορτώνω πλούσια -περίπου 20"+ - και το αποτέλεσμα είναι σούπερ), υπέροχη αίσθηση.

Αρωματικά το brut ήρθε κι έκατσε όμορφα - καθαρά χειμερινό άρωμα, ταιριάζει όμορφα με δροσερούς - υγρούς καιρούς σαν τον σημερινό.

Η shark θερίζει πολύ βαθιά. Θέλει προσοχή, αλλά δίνει πραγματικά βαθύ αποτέλεσμα - ορατό από το πρώτο κιόλας πέρασμα!
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

digibill έγραψε:Τι εννοείς αν είναι asl? Αν χρησιμοποιείται μετά το ξύρισμα; Αν είναι σε υγρή μορφή; :confused
Ισχύουν και τα δύο. Είναι ακριβώς ίδιο στυλ σαν το Thayers, πολύ νερουλή, διάφανη λοσιον, χωρίς οινόπνευμα, που χρησιμοποιείται τόσο για να ολοκληρώσει το ξύρισμα (καταπράυνση & ήπια αντισηψία με χρήση βοτάνων) όσο και για καθαρισμό και τόνωση προσώπου (μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και με βαμβάκι).
Όπως καλά κατάλαβε ο Φώτης, μου έκανε εντύπωση να χρησιμοποιηθούν δύο aftershave μαζί. Η ερώτησή μου ήταν αν πρόκειται για κολώνια. Βασίλη, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το link για τη συγκεκριμένη τονωτική λοσιόν.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Καλημερα σας

- Alpa Windsor preshave lotion
- MWF ως preshave
- Merkur Futur @2 @2
- Personna Platinum
- Kent Infinity Silvertex
- MWF
- Lilac Vegetal

Πληρες σε υλικα - απλα επαρκες σε βαθος. Η Personna Platinum παραμενει μεν γλυκια και στη futur αλλα οταν καλομαθαινεις με τη Feather και τη Polsilver, δεν σε ικανοποιει το ποσο βαθια (δεν) κοβει.

Κανω μια προσπαθεια/δοκιμη για καθημερινη χρηση της Futur - ερεθισμους δεν εχω ευτυχως - αλλα το ποιες ρυθμισεις ειναι οι καταλληλες - τα ποσα περασματα - και με ποιες λεπιδες - ειναι κατι που θα παρει χρονο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29432 times
Been thanked: 29599 times

Καλημέρα!

-C&E Sienna sc
-Edwin Jagger super badger
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [1]
-Thayers Original
-444
-Floid Black asl

Κρυάδιασε και έβγαλα το scuttle για το ξύρισμα. Από την μια η αίσθηση του ζεστού αφρού, από την άλλα το καταπληκτικό άρωμα της Sienna, σε συνδυασμό με την λατρεμένη Futur ήρθε και έδεσε το γλυκό. Δεν είναι μόνο το απίστευτο αποτέλεσμα που πήρα, είναι η όλη αίσθηση της πολυτέλειας και της αρωματικής πανδαισίας που βίωσα σε όλη την διάρκεια! :thumbsup
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

desperado έγραψε: Όπως καλά κατάλαβε ο Φώτης, μου έκανε εντύπωση να χρησιμοποιηθούν δύο aftershave μαζί. Η ερώτησή μου ήταν αν πρόκειται για κολώνια. Βασίλη, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το link για τη συγκεκριμένη τονωτική λοσιόν.
Το lucky tiger (και αντίστοιχου τύπου λοσιον) δεν έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα και σίγουρα με μικρή διάρκεια. Επίσης, μπορεί να περιέχει βότανα που θεωρητικώς είναι αντισηπτικά, αλλά δεν σου παρέχει την απολύμανση που σου δίνει ένα asl που περιέχει οινόπνευμα. Είναι λοιπόν δυνατοί συνδυασμοί asl + balm, face tonic + asl κλπ. Αν ταιριάζουν αρωματικά, γιατί όχι; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Καλημέρα

-Merkur 33c
-Rapira Super Stainless #2
-Omega 10065
-Palmolive κρέμα

Οι Rapira είναι αυτές που έχουν/είχαν εμφανιστεί πρόσφατα στο eBay ως "old stock" αλλά μάλλον για νέα συσκευασία μου φαίνεται εμένα. Made in Russia. Υποδεέστερες κατ' εμέ (λιγότερο κοφτερές) από τις ίδιας μάρκας λεπίδες στο κόκκινο-λευκό-μπλέ περιτύλιγμα, οι οποίες μου αρέσουν.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Kαλημέρα και καλή και ευχάριστη Κυριακή σε όλους ...

- Preshave Παπουτσάνης "Καραβάκι"
- Κρέμα ξυρίσματος Musgo Real Classic Scent
- Πινέλο ξυρίσματος Semogue Owners Club Bristle cherry wood - Χοίρος
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Derby Extra #1
- After Shave Balm L'OREAL Men Expert ADS
- After Shave Lotion Terminator

Η Musgo απέδειξε ακόμα μια φορά το όνομα της. Αυτό το αρώμα με "τρελαίνει" κυριολεκτικά ... Όσο για απόδοση, εντάξει, ούτε λόγος ...
Πρέπει σιγά σιγά να ξεστοκάρω από παλαιότερα ASL και ASB που μου έχουν ξεμείνει από ΠΞ εποχής.
Ο συνδυασμός των 2 δύο παραπάνω πολύ αποδοτικός. Το balm ενυδάτωσε και το lotion μου έδωσε ένα βαρύ πλην αρρενωπό/παλιομοδίτικο άρωμα στο πρόσωπο, όπως μου αρέσει.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Καλημέρα κύριοι
Γένια 2 ημερών

- Pre-Shave Proraso Green
- E.J. DE 89BL (Astra 2*)
- Semogue 1250
- Κρέμα Cella
- ASL Floid

Σήμερα δεν έκανα μπάνιο ώστε να έχω μια καλή προετοιμασία αλλά μπορώ να πω ότι το Pre-shave έκανε την δουλειά.
Μπορώ να πω με σιγουριά πως με την ελάχιστη εμπειρία που έχω, το tallow είναι από τους καλύτερους φίλους του καλού ξυρίσματος.
Αυτή η προστασία του να περνάς την λεπίδα πάνω από το δέρμα σου ακόμα και όταν έχει φύγει ο αφρός και να αισθάνεσαι ότι κάτι ανώτερο σε προστατεύει!!! Με τα σαπούνια που χρησιμοποιούσα, δεν μπορούσα να καταλάβω τόσο έντονα αυτή την αίσθηση!!!!
Το ξύρισμα πολύ καλό και το floid το απέδειξε. Ελάχιστο εως καθόλου κάψιμο.
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλή Κυριακή σε όλους!

Χθεσινοβραδυνό ξύρισμα:
Muhle R89 gr
Personna Platinum #6
Πινέλο Ω S10018
Σαπούνι Stirling (από το κελάρι του Fotakas, :thnx Φώτη)
Floid Vig. Med.
Dior Homme Intense EdP

Το πινελάκι είναι καινούργιο. Από μια βόλτα χθες με τον Διονύση στον Ξένο και συζήτηση για τα πινέλα, με έπεισε για την αγορά αυτού του πινέλου με συνθετική τρίχα (αν ήταν ακριβό δεν θα το έπαιρνα). Ο άνθρωπος το εκθείασε και έλεγε οτι από τότε που το προμηθεύτηκε, ξυρίζεται μόνο με αυτό. Οι τρίχες του είναι απίστευτα μαλακές. Φορτώνει εύκολα, αλλά μου φαίνεται οτι κρατάει μέσα του τη σαπουνάδα. Δίνει καταπληκτικά μαλακή αίσθηση στο δέρμα. Η πλαστικούρα του όμως δεν σε "φτιάχνει" για ένα αξιοπρεπές ξύρισμα. Είναι και μικρό στο μέγεθος και προσωπικά θέλω τα πινέλα μου μπουγιόζικα. Θα το χρησιμοποιώ που και που, και θα το έχω για τα ταξίδια μου.
Η λεπίδα ξυρίζει ακόμη, αλλά όχι βαθειά πλέον. Νομίζω οτι για μένα κάνει μέχρι πέντε ξυρίσματα.
Το σαπούνι έχει ένα διακριτικό άρωμα και κάνει ωραία κρέμα. Με άλλο πινέλο ίσως να έκανε και καλύτερη.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”