Merkur Futur (1)
Personna Platinum (6)
LS Silvertip 24mm Austin Butterscotch Handle
St. James of London Cedarwood & Clarysage Shaving Cream
Dopo Barba Douche Saponificio Artigianale Fiorentino Violetta
Skin Bracer by Mennen (Usa)
Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Γιάννης
- dpatiris
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 456 times
- Been thanked: 490 times
Καλησπέρα σε όλους,
μου φάνηκε σαν η πρώτη ημέρα του φθινοπώρου και προσάρμοσα αναλόγως το set-up :
SOC 2-band
St. James of London Cedarwood & Clarysage SC
EJ-89 lpl + Bic Chrome Platinum (#3)
3χ WTG
Brut Musk ASL
Musgo Real ASB
αυτή η κρέμα έχει πολύ (μα πολύ κατά την άποψή μου) ποιοτικό άρωμα, ο Φώτης έδωσε μια εξαιρετική περιγραφή εδώ και τον ευχαριστώ καθώς με ενέπνευσε να την αγοράσω/δοκιμάσω. Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της ως κρέμα ξυρίσματος (και όχι σαν άρωμα) δε μπορώ να εκφέρω αξιόπιστη άποψη λόγω απειρίας (οι μόνες κρέμες που έχω δοκιμάσει και μου φάνηκαν ... ανέκδοτο μπροστά της είναι η Proraso Sandalwood, και η Arko Moist). Είναι ότι καλύτερο ξυριστικά ως τώρα έχω δοκιμάσει σε κρέμα ξυρίσματος (πλούσιος, πυκνός αφρός που δεν στεγνώνει γρήγορα, δέρμα πίστα για πατινάζ, ευκολία στη δημιουργία αφρού που φτάνει να ξυρίσει... τάγμα με ποσότητα σαν στραγάλι).
Η υπόλοιπη ξυριστική εμπειρία,ωστόσο, δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Η επιδερμίδα μου είναι σαν να φωνάζει:
α. Παράτα την Bic Chrome Platinum και επέστρεψε στις πιο ήπιες Personna
β. Σταμάτα να ξυρίζεσαι κάθε μέρα...
αλλά εγώ κάνω ότι δεν ακούω. Οι λεπίδες της Bic, παρά τα πολύ καλά σχόλια, θα μπουν στην άκρη για κάποιο διάστημα. Επιστροφή σε ηπιότερες λεπίδες. Όταν έπεσε η Brut Musk άρχισα να χοροπηδάω από το τσούξιμο, έπεσε άμεσα - σαν Canadair - η Musgo Real ASB και έσβησε την φωτιά!
Ενώ προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός, η φάτσα μου φαίνεται να μην αντέχει για την ώρα το καθημερινό ξύρισμα (ακόμα και με κορυφαία προϊόντα και μόνο WTG περάσματα). Θα δω τι θα κάνω... (κάθε συμβουλή εμπειρότερου είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη)
Πάντως η οσφρητική εμπειρία που μου έδωσε αυτή η κρέμα θα μου μείνει αξέχαστη, όσοι σας αρέσουν μυρωδιές όπως παλιά βιβλία, πολύ-καιρισμένα έπιπλα, νοτισμένα φύλλα δέντρων, φθινόπωρο κλπ δοκιμάστε την!
μου φάνηκε σαν η πρώτη ημέρα του φθινοπώρου και προσάρμοσα αναλόγως το set-up :
SOC 2-band
St. James of London Cedarwood & Clarysage SC
EJ-89 lpl + Bic Chrome Platinum (#3)
3χ WTG
Brut Musk ASL
Musgo Real ASB
αυτή η κρέμα έχει πολύ (μα πολύ κατά την άποψή μου) ποιοτικό άρωμα, ο Φώτης έδωσε μια εξαιρετική περιγραφή εδώ και τον ευχαριστώ καθώς με ενέπνευσε να την αγοράσω/δοκιμάσω. Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της ως κρέμα ξυρίσματος (και όχι σαν άρωμα) δε μπορώ να εκφέρω αξιόπιστη άποψη λόγω απειρίας (οι μόνες κρέμες που έχω δοκιμάσει και μου φάνηκαν ... ανέκδοτο μπροστά της είναι η Proraso Sandalwood, και η Arko Moist). Είναι ότι καλύτερο ξυριστικά ως τώρα έχω δοκιμάσει σε κρέμα ξυρίσματος (πλούσιος, πυκνός αφρός που δεν στεγνώνει γρήγορα, δέρμα πίστα για πατινάζ, ευκολία στη δημιουργία αφρού που φτάνει να ξυρίσει... τάγμα με ποσότητα σαν στραγάλι).
Η υπόλοιπη ξυριστική εμπειρία,ωστόσο, δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Η επιδερμίδα μου είναι σαν να φωνάζει:
α. Παράτα την Bic Chrome Platinum και επέστρεψε στις πιο ήπιες Personna
β. Σταμάτα να ξυρίζεσαι κάθε μέρα...
αλλά εγώ κάνω ότι δεν ακούω. Οι λεπίδες της Bic, παρά τα πολύ καλά σχόλια, θα μπουν στην άκρη για κάποιο διάστημα. Επιστροφή σε ηπιότερες λεπίδες. Όταν έπεσε η Brut Musk άρχισα να χοροπηδάω από το τσούξιμο, έπεσε άμεσα - σαν Canadair - η Musgo Real ASB και έσβησε την φωτιά!
Ενώ προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός, η φάτσα μου φαίνεται να μην αντέχει για την ώρα το καθημερινό ξύρισμα (ακόμα και με κορυφαία προϊόντα και μόνο WTG περάσματα). Θα δω τι θα κάνω... (κάθε συμβουλή εμπειρότερου είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη)
Πάντως η οσφρητική εμπειρία που μου έδωσε αυτή η κρέμα θα μου μείνει αξέχαστη, όσοι σας αρέσουν μυρωδιές όπως παλιά βιβλία, πολύ-καιρισμένα έπιπλα, νοτισμένα φύλλα δέντρων, φθινόπωρο κλπ δοκιμάστε την!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Χαιρετώ την παρέα!
Muhle R89 grande
Bic Chrome Platinum #4
Πινελάκι Muhle
D.R. Harris Marlborough κρέμας (75gr). Bowl lathering.
Floid Vig. Med.
Dior Homme Intense Eau de Parfum
Σήμερα ήταν η μέρα δοκιμής της καινούργιας μου D.R. Harris Marlborough κρέμας (75gr). Καταρχάς να πω οτι η κρέμα έκανε φανταστική σαπουνάδα πολύ εύκολα. Έφτασε ακριβώς για τα πέντε και μισό περάσματα που κάνω. Προσέφερε εκπληκτική ενυδάτωση και το ξυράφι γλύστραγε υπέροχα πάνω της. Όμως ήμουν "φτιαγμένος" για το άρωμα της. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα, περίμενα να ενθουσιαστώ. Καμία σχέση. Το άρωμα ακόμη το ψάχνω. Όχι οτι δεν μου άρεσε. Δεν υπήρχε, ή έστω υπήρχε κάτι αδιόρατο. Σκέφτηκα μήπως ήταν πολυκαιρισμένη η κρέμα και είχε πάει βόλτα το άρωμά της, αλλά ο Γιώργος μόλις την έχει παραλάβει. Εσάς βρε παιδιά σας βγάζει κάποιο άρωμα; Έχω κάποιες μικρές ελπίδες για το σαπούνι (και το aftershave), που όμως θα πρέπει να τα μυρίσω πρώτα πριν τα αγοράσω, αν το κάνω ποτέ.
Για να στανιάρω, έβαλα μετά το Dior και ξύπνησαν οι αισθήσεις μου.
Να πω εδώ δυο πραγματάκια για κάποιες ξυριστικές μου συνήθειες. Κάθε μέρα χρησιμοποιώ διαφορετική μάρκα ξυραφιού. Αυτή την περίοδο "παίζω" με Personna Platinum, Feather και Bic Chrome Platinum. Αυτό το κάνω για να δω πως συμπεριφέρονται τα διαφορετικά ξυραφάκια κάθε μέρα στο δέρμα μου, όπως και να δω συγκριτικά τη διάρκειά τους. Μέχρι στιγμής, δεν διακρίνω κάποια διαφορά μεταξύ τους. Όλα όσα έχω δοκιμάσει μου "κάθονται" καλά στο δέρμα. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του μουστακιού, όπου πάντα θα κάνω μικρά κοψιματάκια όταν τα παίρνω κόντρα. Σκέφτομαι σοβαρά να καταργήσω την κόντρα στο μουστάκι, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.
Επίσης, να συμπληρώσω το τελικό ξέπλημα με κρύο νερό από το ψυγείο. Όσο κρατάνε οι ζέστες είναι μια απόλαυση. Νιώθω το δέρμα να σφίγγει, για να υποδεχθεί μετά ευχάριστα το όποιο aftershave.
Muhle R89 grande
Bic Chrome Platinum #4
Πινελάκι Muhle
D.R. Harris Marlborough κρέμας (75gr). Bowl lathering.
Floid Vig. Med.
Dior Homme Intense Eau de Parfum
Σήμερα ήταν η μέρα δοκιμής της καινούργιας μου D.R. Harris Marlborough κρέμας (75gr). Καταρχάς να πω οτι η κρέμα έκανε φανταστική σαπουνάδα πολύ εύκολα. Έφτασε ακριβώς για τα πέντε και μισό περάσματα που κάνω. Προσέφερε εκπληκτική ενυδάτωση και το ξυράφι γλύστραγε υπέροχα πάνω της. Όμως ήμουν "φτιαγμένος" για το άρωμα της. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα, περίμενα να ενθουσιαστώ. Καμία σχέση. Το άρωμα ακόμη το ψάχνω. Όχι οτι δεν μου άρεσε. Δεν υπήρχε, ή έστω υπήρχε κάτι αδιόρατο. Σκέφτηκα μήπως ήταν πολυκαιρισμένη η κρέμα και είχε πάει βόλτα το άρωμά της, αλλά ο Γιώργος μόλις την έχει παραλάβει. Εσάς βρε παιδιά σας βγάζει κάποιο άρωμα; Έχω κάποιες μικρές ελπίδες για το σαπούνι (και το aftershave), που όμως θα πρέπει να τα μυρίσω πρώτα πριν τα αγοράσω, αν το κάνω ποτέ.
Για να στανιάρω, έβαλα μετά το Dior και ξύπνησαν οι αισθήσεις μου.
Να πω εδώ δυο πραγματάκια για κάποιες ξυριστικές μου συνήθειες. Κάθε μέρα χρησιμοποιώ διαφορετική μάρκα ξυραφιού. Αυτή την περίοδο "παίζω" με Personna Platinum, Feather και Bic Chrome Platinum. Αυτό το κάνω για να δω πως συμπεριφέρονται τα διαφορετικά ξυραφάκια κάθε μέρα στο δέρμα μου, όπως και να δω συγκριτικά τη διάρκειά τους. Μέχρι στιγμής, δεν διακρίνω κάποια διαφορά μεταξύ τους. Όλα όσα έχω δοκιμάσει μου "κάθονται" καλά στο δέρμα. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του μουστακιού, όπου πάντα θα κάνω μικρά κοψιματάκια όταν τα παίρνω κόντρα. Σκέφτομαι σοβαρά να καταργήσω την κόντρα στο μουστάκι, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.
Επίσης, να συμπληρώσω το τελικό ξέπλημα με κρύο νερό από το ψυγείο. Όσο κρατάνε οι ζέστες είναι μια απόλαυση. Νιώθω το δέρμα να σφίγγει, για να υποδεχθεί μετά ευχάριστα το όποιο aftershave.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
To σαπούνι Θοδωρή μου μυρίζει κέδρο και καπνό. Δε δοκίμασα ποτέ τη κρέμα αλλά τ'αρώματα, το σαπούνι, τα δίνει φόρα παρτίδα και μάλιστα άβρεχτο. Πιάσε ένα refill την επόμενη φορά και μυρισέ το.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Πάντως τα σαπούνια (δεν εχω κρέμες του) του Dr Harris τα θεωρώ αρκετά ήπια οσον αφορά την ένταση των αρωμάτων τους . Τουλάχιστον στα δικά μου Marlborough και Windsor η ένταση του αρώματος ηταν ήπια απο την αρχή που τα αγόρασα. Δεν λέω οτι δεν μυρίζουν , απλά μυρίζουν διακριτικά και δεν σπάνε μύτες όπως άλλα σαπούνια πχ Tabac , Pannacrema Labdano , Mikes Hungarian Lavender κλπ .
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Άρη, ετσι είναι, όντως είναι πολύ πιο διακριτικά τα Harris συγκρινόμενα με αυτά που ενεφέρεις και οχι μόνο.
if you have a great shave you have a great day
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Semogue Barbear Cerda 2013
Σαπούνι Proraso Sandalwood
Μηχανή Gillette Super Speed
Λεπίδα BIC Chrome (1)
ASL Majestat
ASB IK
Πινέλο Semogue Barbear Cerda 2013
Σαπούνι Proraso Sandalwood
Μηχανή Gillette Super Speed
Λεπίδα BIC Chrome (1)
ASL Majestat
ASB IK
if you have a great shave you have a great day
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Καλημέρα απανταχού!
Omega 49
Arko cream
EJ89
Personna blue(1)
Barbon
Πρώτη χρήση για λεπίδα,κρέμα και aftershave.Η λεπίδα μου φάνηκε κοφτερή και σχετικά ήπια.Τα μικροκοψιματάκια φαντάζομαι οτι οφείλονται στην κρέμα που,αν και ολισθηρή,μου φάνηκε ελλιπώς προστατευτική.Η λοσιόν μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.Δεν με έτσουξε,με δρόσισε και αρωματικά δένει πολύ ωραία με την κρέμα.Βέβαια,σε ένα ξύρισμα με 3 καινούριες παραμέτρους δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα,πιο πολύ αναγνωριστικό είναι.
Ό,τι καινούριο χρησιμοποίησα σήμερα ήταν ευγενική χορηγία του Τηλέμαχου( rhtoras) :thnx
Omega 49
Arko cream
EJ89
Personna blue(1)
Barbon
Πρώτη χρήση για λεπίδα,κρέμα και aftershave.Η λεπίδα μου φάνηκε κοφτερή και σχετικά ήπια.Τα μικροκοψιματάκια φαντάζομαι οτι οφείλονται στην κρέμα που,αν και ολισθηρή,μου φάνηκε ελλιπώς προστατευτική.Η λοσιόν μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.Δεν με έτσουξε,με δρόσισε και αρωματικά δένει πολύ ωραία με την κρέμα.Βέβαια,σε ένα ξύρισμα με 3 καινούριες παραμέτρους δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα,πιο πολύ αναγνωριστικό είναι.
Ό,τι καινούριο χρησιμοποίησα σήμερα ήταν ευγενική χορηγία του Τηλέμαχου( rhtoras) :thnx
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Η κόμισσα και ο ιππότης
• κρέμα: Santa Maria Novella
• πινέλο: Semogue 2000
• μηχανή: Muhle R89 head + Ikon handle
• λεπίδα: Astra #1
• ASL: Speick
Κόμισσα προφανώς η Φλωρεντινή σαπουνοκρέμα. Ιππότης και μάλιστα άγριος, πλην γοητευτικός, το 2000. Ταίριαξαν σε ένα ευτυχές facelathering.
Η Astra περιέργως μου φάνηκε λίγο τραχιά με την 89. Ωστόσο χωρίς την παραμικρή αμυχή.
Η μεταξυριστική προστασία της Φλωρεντινής, με ενίσχυση Speick, άψογη.
Ωραία πρωτοφθινοπωρινή αίσθηση. Ευγενής ευκάλυπτος και εσπεριδοειδή.
• κρέμα: Santa Maria Novella
• πινέλο: Semogue 2000
• μηχανή: Muhle R89 head + Ikon handle
• λεπίδα: Astra #1
• ASL: Speick
Κόμισσα προφανώς η Φλωρεντινή σαπουνοκρέμα. Ιππότης και μάλιστα άγριος, πλην γοητευτικός, το 2000. Ταίριαξαν σε ένα ευτυχές facelathering.
Η Astra περιέργως μου φάνηκε λίγο τραχιά με την 89. Ωστόσο χωρίς την παραμικρή αμυχή.
Η μεταξυριστική προστασία της Φλωρεντινής, με ενίσχυση Speick, άψογη.
Ωραία πρωτοφθινοπωρινή αίσθηση. Ευγενής ευκάλυπτος και εσπεριδοειδή.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Γένια 2 ημερών
Set Up:
-EJ DE89BL (Derby 4)
-Semogue 1250
-Proraso Green Soap
-Proraso Green AS
Εντυπώσεις:
Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μόλις έκανα το καλύτερο μου ξύρισμα έως τώρα. Το καλό είναι ότι έβγαλα και την πρώτη μου φωτογραφία πριν το κάνω(σαν να το ήξερα) για να το θυμάμαι!!!!
Ας το πάρουμε από την αρχή.
1) Μόλις έστρωσε ο χοίρος. Το είχα απορία πως θα το καταλάβω ότι θα στρώσει αλλά μόλις το έβαλα σήμερα στο πρόσωπο μου, μου λύθηκε κάθε απορία!!!! Χαιδέμα σαν γούνινο αρκουδάκι.... Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς...
2) Το άρωμα της μέντας με τον ευκάλυπτο με παρασέρνει!!!
3) Η δροσιά του σαπουνιού και το AS είναι από άλλο πλανήτη!!! Πρώτη φορά σήμερα, αφού έφτασα στο Post-shave και έρηξα κρύο νερό στο πρόσωπο μου, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΑ!!! Δεν μπορούσα όπως σε όλα τα άλλα ξυρίσματα μου να κάθομαι 30-45 δευτερόλεπτα κάτω από την βρύση!!! Όλα αυτά πριν βάλω το AS.
4) To AS μόλις το έρηξα στο πρόσωπο, έφαγα κλοτσία στο πρόσωπο από μια δροσιά που με έκανε :drool .
5) Το σαπούνι φορτώθηκε πανεύκολα και κάνει πολύ καλό αφρό.
ΥΓ: Όλα αυτά με την Derby που δεν με ενθουσιάζει ποια και μάλιστα 4 φορές χρησιμοποιημένη.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω. Αποτέλεσμα 10 με τόνο!!!
Set Up:
-EJ DE89BL (Derby 4)
-Semogue 1250
-Proraso Green Soap
-Proraso Green AS
Εντυπώσεις:
Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μόλις έκανα το καλύτερο μου ξύρισμα έως τώρα. Το καλό είναι ότι έβγαλα και την πρώτη μου φωτογραφία πριν το κάνω(σαν να το ήξερα) για να το θυμάμαι!!!!
Ας το πάρουμε από την αρχή.
1) Μόλις έστρωσε ο χοίρος. Το είχα απορία πως θα το καταλάβω ότι θα στρώσει αλλά μόλις το έβαλα σήμερα στο πρόσωπο μου, μου λύθηκε κάθε απορία!!!! Χαιδέμα σαν γούνινο αρκουδάκι.... Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς...
2) Το άρωμα της μέντας με τον ευκάλυπτο με παρασέρνει!!!
3) Η δροσιά του σαπουνιού και το AS είναι από άλλο πλανήτη!!! Πρώτη φορά σήμερα, αφού έφτασα στο Post-shave και έρηξα κρύο νερό στο πρόσωπο μου, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΑ!!! Δεν μπορούσα όπως σε όλα τα άλλα ξυρίσματα μου να κάθομαι 30-45 δευτερόλεπτα κάτω από την βρύση!!! Όλα αυτά πριν βάλω το AS.
4) To AS μόλις το έρηξα στο πρόσωπο, έφαγα κλοτσία στο πρόσωπο από μια δροσιά που με έκανε :drool .
5) Το σαπούνι φορτώθηκε πανεύκολα και κάνει πολύ καλό αφρό.
ΥΓ: Όλα αυτά με την Derby που δεν με ενθουσιάζει ποια και μάλιστα 4 φορές χρησιμοποιημένη.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω. Αποτέλεσμα 10 με τόνο!!!
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015