Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014

Απάντηση
nikos.a

desperado έγραψε:Γενικά, η ιδέα των αφιερωμένων σε σαπούνια και κρέμες πινέλων είναι κάτι που επιθυμώ πολύ, καθώς θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ξυριστικής μου απόλαυσης και το να μυρίζω τα πινέλα μετά από το ξύρισμα και μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσω. Συμβαίνει και σε εσάς;

Μπορεί να το κρατήσεις αυτό τον πρώτο καιρό, αλλά στη συνέχεια θα αλλάξεις γνώμη. Πιστεύω. Θα αρχίσεις να εκτιμάς κάποιο πινέλο περισσότερο από τα άλλα, θα θες να το δοκιμάσεις και με κάτι άλλο κλπ. κλπ.. Γενικά δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Η μυρωδιά είναι παροδική, διαρκεί πολύ λίγο, για να "δεσμεύσεις" ένα πινέλο με μία συγκεκριμένη κρέμα- σαπούνι...
Άβαταρ μέλους
dpatiris
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 456 times
Been thanked: 490 times

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους,

με γένια λιγότερο από 24 ώρες το σημερινό set-up είχε ως εξής:

SOC 2-band
ARKO Moist (ευχαριστώ digibill για ευγενική παραχώρηση)
EJ-89 lbl + Bic Chrome Platinum (#3)
1 WTG + 2 XTG
Floyd Vigoroso ASL
Musgo Real ASB

θα λέγατε ότι η ARKO κρέμα δε φημίζεται σαν ποιοτικό προϊόν και δε θα είχατε άδικο, η προβλεπόμενη ποσότητα έδωσε αφρό σχετικά φτωχό χωρίς ιδιαίτερο όγκο ή άλλες ξυριστικές αρετές ενώ επιπρόσθετα περιέχει parabens. 'Όμως το άρωμά της είναι (υποκειμενική άποψη) πολύ ενδιαφέρον για εμένα (ο μόνος λόγος που τόλμησα να ξυριστώ με αυτήν). Ειλικρινά θα ήθελα να έβρισκα ένα ποιοτικότερο προϊόν που να μυρίζει παρόμοια (έχετε κάτι υπόψιν ?).

Η Bic Chrome Platinum φαίνεται λίγο ζόρικη για την φάτσα μου, τρίτο ξύρισμα μαζί της και παρά το ότι είμαι πολύ προσεκτικός δεν αποφεύγω τον ερεθισμό στο λαιμό ακόμα και στο μάγουλο (και με προϊόντα πολύ ανώτερα της ARKO). Είναι σαφώς πιο "επιθετική" από τις Personna Super που ως τώρα χρησιμοποιώ.

Είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος με την Musgo Real ASB, καταπραΰνει το δέρμα αφήνοντάς το ιδιαίτερα μαλακό χωρίς αίσθηση "λαδίλας" και διαθέτει πολύ διακριτικό και ενδιαφέρον άρωμα. Η αίσθηση του μαλακού δέρματος κρατά σχεδόν μια μέρα. Πολύ θα χαρώ να δοκιμάσω και άλλα Musgo Real προϊόντα.

Καλό βράδυ...
P1130693_small.jpg
ΥΓ.
desperado έγραψε: Όπως και πολλοί φίλοι στο φόρουμ, λέω και εγώ να κάνω λίγο κράτει, γιατί αν συνεχίσω τις αγορές με αυτό το ρυθμό, με βλέπω να ξυρίζομαι στη φυλακή για χρέη προς το δημόσιο :xp1
Θα σου κάνουμε σύντομα παρέα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Καλημέρα,
Πινέλο Omega 80097
Σαπούνι DOVO eucalyptus
Μηχανή Gillette Rocket HD
Λεπίδα Shark(3)
ASL Majestat
ASB IK
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλημέρα

Edwin Jagger Barley
Gillette Silver Blue
Semogue 820
Cella
Pinaud Clubman ASL
Lucky Tiger Tonic

Τέλειο...
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλημέρα,

Kropp 11/16"
Semogue 2000
La toja soap
Face Lather
Aqua Velva (Williams)
Davidoff Cool Water EdT

Σήμερα και το Σάββατο για pre shave δεν χρησιμοποίησα το Proraso, αλλά ένα απλό σαπούνι του Παπουτσάνη. Το αποτέλεσμα ήταν και τις δύο ημέρες να αισθάνομαι μία ελαφριά τραχύτητα της λάμας στο προσωπό μου, τουλάχιστον στην αρχή του ξυρίσματος, που σταδιακά εξαφανίστηκε. Τελικά πως λειτουργούν τα εν λόγω preshave;

Εικόνα
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Spiros
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 3899 times
Been thanked: 3837 times

Καλημέρα σε όλους!

Gilette Pre-Shave Wash
Proraso White Pre-Shave
Semogue 1470
Jabonman Oriental Breeze (Πακέτο Οδοιπόρος)
Merkur 34C HD
Elios (#2) Λεπίδα
Nivea Energy ASL
Floid Ment.Vig ASL

Άψογο και το σημερινό ξύρισμα (μετά από 1 χρόνο στο ΠΞ φαίνεται οτι τώρα αρχίζω και μαθαίνω..). To Jabonman του πακέτου καλό φαίνεται (νομίζω στα επίπεδα του ΦΑΕΝΑ του δικού μας) όμως η μυρωδιά του εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε...Κατά τα άλλα όλα ΤΕΛΕΙΑ
:thnx
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Εικόνα
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Spiros έγραψε:To Jabonman του πακέτου καλό φαίνεται (νομίζω στα επίπεδα του ΦΑΕΝΑ του δικού μας) όμως η μυρωδιά του εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε...
Είχα κάνει ένα test lather με το jabonman και το πινέλο μου ξεμύρισε μετά από μια βδομάδα χρήσης με άλλα σαπούνια! :dash :megagrin
Πολύ έντονο γαρύφαλλο ρε παιδάκι μου.......
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εικόνα

Καλημερα σας

- Alpa Windsor preshave lotion
- Merkur Futur @6 @5
- Feather Hi Stainless
- Kent Infinity Silvertex
- Arko
- Lilac Vegetal

Μετα-αποκαλυπτικο ξυρισμα!

Και τα 2 περασματα με φορα WTG - η feather μαλλον η ιδανικη λεπιδα για τις υψηλες ρυθμισεις της futur - ισως να φταιει και η Alpa, αλλα δεν την ενιωσα σε κανενα σημειο. Προσωπο γυαλι σε 3 κατευθυνσεις τουλαχιστον - ενω το περασα μονο σε μια... Με τη Futur θα πορευτουμε μαζι, τελος :-)

Κατα τα αλλα, τα γνωστα - το Kent στρωνει γυψοσανιδες απο το κρεββατι του - και το Vegetal, ειναι να μην κολλησεις μαζι του. Πολλα πραγματα μου πανε στραβα τελευταια - αλλα οχι το ξυρισμα :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

aris22 έγραψε:
Merkur Progress @3
Polsilver (1#)
MDC ss
Vie Long Mens Only Edition
Proraso pre
Aqua Velva asl
Boellis Panama asb

Εικόνα

Merkur Progress @2.5 @3 @4
Polsilver (2#)
Edwin Jagger Limes & Pomegranate Shave Cream
Vie Long Mens Only Edition
Proraso pre
Floid black asl
Korres asb

Εικόνα

Με τέτοιο set up το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο....... Δυο περάσματα και λουξ ! :megagrin
Εσκεμμένα εδω και δυο ξυρίσματα και οσον αφορά το set up που φαίνεται στις φωτογραφίες δεν έχω κάνει κάποια επισήμανση , με σκοπό να τσεκάρω την παρατηρητικότητα σας (εκτός απο 2-3 που γνωρίζουν καταστάσεις ). Αλλά απο οτι βλέπω δεν....... :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”