Δεν έχω το SOC 2-Band, αλλά έχω το
Semogue 2013 Barbear Classico "Texugo" Limited Edition, το οποίο είναι ίδιες τρίχες με του 2-band σε πιο βραχύ θύσανο, διαμέτρου 22 mm (έναντι 24mm του SOC) σεταρισμένο στα 50 χιλιοστά ύψος (έναντι των 51mm).
Ισως να είναι και κατά τι πυκνότερο, λόγω LE edition, δεν ξέρω. Επίσης στο Texugo είναι βραχύτερη και η λαβή, δίνοντας ακόμη πιο κόμπακτ κράτημα. Είναι ένα μικρό, δυνατό πινέλο.
Αρα πιο δυνατό backbone, και λόγω συνολικού μικρότερου μήκους πιο ευέλικτο και ιδανικό για facelathering.
Ταυτόχρονα, έχω το SOC χοίρο και το 2013 Barbear Classico "Μistura" Limited Edition, ακριβώς ίδιο με το Τexugo σε σετάρισμα, με τρίχες 2-band Finest Badger συν Premium 90% tops boar.
Από τη συγκριτική εμπειρία (περιορισμένη πάντως, μερικοί μήνες, και πάντως όχι στοχευμένη) προκύπτει:
• Ο
χοίρος SOC είναι ο πιο ευλύγιστος, είναι εύχρηστος και πασπαρτού. Απαλός τώρα που έστρωσε. Τυπικό δείγμα κορυφαίου χοίρου.
• Ο
μιγάς Mistura είναι ιδανικός για facelathering. Πολύ εύχρηστος. Οργώνει τα σαπούνια και αποδίδει εξίσου καλά με κρέμες. Τσιμπάει λίγο. Εχει προσωπικότητα. Αλλωστε ελάχιστοι κατασκευαστές βγάζουν πια τέτοια πινέλα, εξ ου και είναι περιζήτητα από αρρωστάκια του ΠΞ.
• Το
Τexugo 2-band τα κάνει όλα και άριστα. Τσιμπάει πολύ λίγο, αν το πιέσεις. Σε σχέση με τον χοιροασβό δεν έχει μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά. Εντάξει, κρατάει περισσότερο νερό και αφρό, αλλά όχι συγκλονιστικές διαφορές. Οταν ξυρίζεσαι γρήγορα (και ΠΑΝΤΑ κάνεις γρήγορα με *τέτοια* πινέλα), δεν αντιλαμβάνεσαι μικροδιαφορές.
Σε περαιτέρω σύγκριση με άλλα:
Το Texugo δεν μoιάζει καθόλου με τα πολυτελή ή μεσαία silvertip βρετανικής ή και γερμανικής σχολής, με τα οποία είμαι εξοικειωμένος (EJ, Rooney, Vulfix, Muhle, Omega), με εξαίρεση ένα θηριώδες υπερπυκνό Shavemac.
Kατά κάποιο τρόπο,
το 2-band Texugo έχει χαρακτήρα Semogue, δηλαδή χαρακτήρα… χοίρου!
Bέβαια το σετάρισμα του (πολύ βραχύς και πυκνός θύσανος) παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά σε αντίστοιχα βραχύσωμα silvertip Muhle και Ωμέγα δεν παρατηρούνται τέτοια χαρακτηριστικά δύναμης και μικροτραχύτητας ούτε κατά διάνοια.
Να πω ότι θεωρώ τυπικό Semogue το SOC χοίρο και το μοναδικό 2000, αλλά και το σπάνιο Mistura. Αρα και το εν λόγω είναι ένα τυπικότατο, μοναδικό Semogue, πρώτα και πάνω απ΄όλα.
Σημειωτέον, όμως, ότι πλην του Texugo δεν έχω πείρα με ασβούς Semogue…