Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2014

Απάντηση
nikos.a

EJ Hydrating Pre- shave Lotion
Semogue 830
Speick sc
Merkur 39C
Astra S. P.
Proraso Blue

Αυτό που κάθε φορά μου κάνει εντύπωση στην κρέμα αυτή, πέρα από τις κορυφαίες της ιδιότητες, είναι το άρωμα και η έντασή του. Αντρικό, με άρωμα μπαχαρικών που "σπάνε" με δόση λεβάντας κι ένταση ακριβώς όση χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29543 times
Been thanked: 29768 times

Καλησπέρα!

-Crabtree & Evelyn Sienna sc
-Vie Long Mens Only Edition
-Fatip Grande
-Personna Platinum [2]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva asl

Αποτέλεσμα: Εικόνα
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Συνέχεια "Αυγού" και superlather με objets trouvés

• pre: Prep
• σαπούνι: Cella
• κρέμα: Prosar
• πινέλο: custom Best 23,5mm
• μηχανή: Gillette Superspeed flare tip
• λεπίδα: Persona #1
• AS: PInaud Clubman

Στο δεύτερο νησί ξαναβρήκα την pre+after Prep, κάτι σαν την πράσινη Proraso, με έντονο άρωμα καμφοράς και ευκαλύπτου.
Επίσης ευρέθη το άριστο Cella και χρησιμοποιήθηκε για superlather ομού μετά της Prosar από τοπικό μάρκετ, σε αλουμινένιο μπολ του μακαρίτη του πατέρα μου.
Το φινάλε με ανευρεθέν PInaud Clubman, μπαρμπέρικο non plus ultra.

Aυγό, φυσικά.

Αύριο, με την εδώ ανευρεθείσα επίσης Gillette Knack, ηλικίας αρκετά άνω των 30 ετών, φοιτητικού αποκτήματος. Χρειάζεται περιποίηση και καθαρισμα.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

E.J. DE89
Cella
Bic Chrome (2)
Semogue 1250
Old Spice

Πολύ καλό ξυρισμά. Σε κάθε ξύρισμα υπάρχει μια πολύ μικρή βελτίωση σε κάποιο τομέα. Σήμερα ήτανε το ξύρισμα στην περιοχή του λαιμού που είναι δύσκολο αλλά έκανα καλή δουλειά!!!
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Wmp pure badger
Mdc
EJ89
Permasharp(4)
Proraso green
Η λεπίδα ήθελε και δεν ήθελε άλλαγμα.Το σαπούνι κάνει καλά τη δουλειά του.Όλα κύλησαν ομαλά.
ΥΓ.Βασίλη δεν σε προλαβαίνουμε.2 φορές την ημέρα ξυρίζεσαι???
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Απ' όταν πήρα το πακέτο οδοιπόρος ξεκίνησα καθημερινό ξύρισμα για να δοκιμάσω όσα περισσότερα και πλέον το καθιέρωσα 8)
Απλά έχω κόψει την κόντρα και -ανάλογα τη λεπίδα και το σαπούνι- κάνω 2 ή 3 περάσματα...
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Frank Shaving finest badger
Tabac shaving soap
Merkur Futur (@6.5, @2, @1)
Shark super stainless
Thayers medicated superhazel
Mennen ASL

Σε πολύ ρηχά νερά οι λεπίδες Shark, παρότι ήταν σε μια ιδιαίτερα επιθετική μηχανή δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν με επιτυχία την αποστολή τους. Φαντάζομαι σε μηχανές με safety bar θα σου βγάζουν την ψυχή.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

13082014.jpg
Καλημερα σας

- Wilkinson Sword Classic Razor
- Gillette Silver Blue - απο τον Πετρο !
- NPV Pure Badger
- ΦΑΕΝΑ Μυρτιλο - Νεα εκδοση με Λανολινη - απο τον Πετρο !
- Copacabana

Αν το "παλαιο" ΦΑΕΝΑ αφριζε με το που το πλησιαζε το πινελο - αυτο ξεκινα να αφριζει με το που θα το κοιταξεις :-)

Αφρος πηχτος, δυνατος, καλυπτικος - σε σημειο που δεν το πιστευεις. Δεν ενιωσα καθολου τη Gillette Silver Blue και ενω περιμενα επιτηδες 5 λεπτα πριν βαλω το asl - το δερματακι μου εδειχνε απαλο και ενυδατωμενο σαν πριν 40 χρονια... Κορυφαιο σαπουνι παιδια - ειμαι σιγουρος οτι αν το εβγαζε καποια κυριουλα στην Αλαμπαμα θα ειμασταν σε φαση διαρκους ομαδικης παραγγελιας.

Αυτη η λεπιδα της Gillette ειναι πολυ καλη - συγκρινομενη με αλλες Gillette ειναι λιγοτερο κοφτερη απο τη Nacet αλλα πολυ πιο γλυκια και προβλεψιμη απο την 7oClock SharpEdge. Θα ακολουθησουν και αλλα τεστ - και με Merkur - αλλα εδειξε ηδη οτι ειναι απο αυτες που αξιζει να αγοραζουμε.

Το πινελο εξακολουθει να μου φτιαχνει το κεφι - εχει πλακα. Ειναι πολυ αραιο (μαλλον καλομαθα στο Duke) -- τσιμπαει (αλλα οχι ενοχλητικα) - δεν γνωριζει τι σημαινει backbone (σαν σφουγγαριστρα ενα πραμα) - αλλα αφου στρωνει καλα τον αφρο δεν εχω προβλημα, ισα ισα που γελαω με το πως δουλευει.

Εκανα και σωστη μαντεψια στο φιναλε, δηλαδη οτι η Copacabana "κολλαει" καλα με το Μυρτιλο, οποτε το σημερινο ξυρισμα εκλεισε ιδανικα.

Να πω και 2 κουβεντες για τα "δειγματα" που ελαβα χτες. Μιλαμε για κοψιμο του σαπουνιου στον διαμηκη αξονα. Μισο σαπουνι δηλαδη και το μυρτιλο σε μεταλλικο κουτακι - ετοιμο για μαχη. Απιστευτος ο Πετρος και τον ευχαριστω για ακομα μια φορα :-)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Samogue OC bristle
EJ DE86 + Personna super (#2)
HTGAM Synergy Bay Rum with a Twist
Brut Oceans asl
444

Bowl lathering σήμερα με το synergy.Καλό μούλiασμα του Samogue σε ζεστό νεράκι, καλό μούλιασμα της επιφάνειας του σαπουνιού σε πιο ζεστό νερό.... Φόρτωμα ~30" και δούλεμα 3-4 λεπτά στο μπολ.... μαρέγκα 8)
Νομίζω πως πέτυχα τον καλύτερο αφρό μέχρι στιγμής, οπότε σχηματίζω σιγά - σιγά άποψη..

Mετά το ξύρισμα ξέπλυνα το σαπούνι και αισθανόμουν το δέρμα μου απόλυτα λείο και εξαιρετικά μαλακό! Την ίδια στιγμή, δεν είχε την παραμικρή λιπαρότητα! Μηδενικός ερεθισμός και υπέροχη αίσθηση, συγκρινόμενη μονάχα με MWF και Al's cream...
Έβαλα asl μετά από μισή+ ώρα, μόνο και μόνο για το άρωμα...

Αρωματικά με κερδίζουν πλέον και τα τρία που πήρα... Όπως ξανάγραψα, το bay rum της synergy είναι υπέροχο - ακόμη κι αν μυρίσατε ποτέ bay rum και δε σας άρεσε, αξίζει να δοκιμάσετε αυτό.. Μετανιώνω που δεν πήρα και το asl του...
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Βασίλη μια μικρή διορθωσούλα . Το πινέλο είναι Semogue και οχι Samogue :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”