Μικρά πράγματα της μέρας που μας τσατίσανε!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Οι ώρες που βάλανε τα ματς σήμερα και αύριο...... :!@#! Πάλι δεν θα μπορέσω να δω τα δεύτερα ημίχρονα.. :b
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Το ανησυχητικό είναι το σκεπτικό πάνω στο οποίο πάρθηκε η απόφαση της παύσης παραγωγής (τουλάχιστον με αυτή την εταιρική μορφή) των σαπουνιών Fitjar.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία περί καλλυντικών η οποία κάνει πιθανόν ασύμφορη την παραγωγή καλυντικών από μικρούς παραγωγούς.
Το τέλος των artisan;
Βαγγέλης
Γιώργος.
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 67 times
Been thanked: 23 times

Δυστυχώς έτσι είναι Βαγγέλη και το βλέπουμε παντού και όχι μόνο στο πεδίο μας. Ολική, οργανωμένη και τελείως ανήθικη επίθεση κατά των μικρομεσαίων παραγωγών (και όχι μόνο). Με το πρόσχημα του ελέγχου στην παραγωγή (και καλά για την ασφάλεια του καταναλωτή), θεσπίζουν ντιρεκτίβες που είναι απαγορευτικές για τους μικρούς παίχτες. Η πιο ανόσια και αισχρή μορφή δημιουργίας ολιγοπωλίων. Στις ημέρες μας βιώνουμε ήδη (και πολύ σύντομα θα δούμε το αποκορύφωμα) το πιο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού. Αλλά καλά να πάθουμε αφού τους γιγαντώνουμε...
Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Πάντως το καινούργιο καθεστώς είναι μακράν απλότερο και λογικό σε σύγκριση με το Ελληνικό.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
dm14
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 108 times
Been thanked: 113 times

Γιώργος. έγραψε:Δυστυχώς έτσι είναι Βαγγέλη και το βλέπουμε παντού και όχι μόνο στο πεδίο μας. Ολική, οργανωμένη και τελείως ανήθικη επίθεση κατά των μικρομεσαίων παραγωγών (και όχι μόνο). Με το πρόσχημα του ελέγχου στην παραγωγή (και καλά για την ασφάλεια του καταναλωτή), θεσπίζουν ντιρεκτίβες που είναι απαγορευτικές για τους μικρούς παίχτες. Η πιο ανόσια και αισχρή μορφή δημιουργίας ολιγοπωλίων. Στις ημέρες μας βιώνουμε ήδη (και πολύ σύντομα θα δούμε το αποκορύφωμα) το πιο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού. Αλλά καλά να πάθουμε αφού τους γιγαντώνουμε...
Φιλε Γιωργο, γνωριζεις αν επι των πλεον "ημερων εποχων του κομμουνισμου" υπηρχαν πολλοι artisan soap makers ?
Δημητρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Νομίζω οτι το θέμα το θέτει σωστότερα ο Κωνσταντίνος. Το θέμα είναι οι απίστευτοι γραφειοκράτες των Βρυξελών. Σ' αυτό το σημείο οι Βρετανοί έχουν απόλυτο δίκιο να γκρινίαζουν για την ΕΕ.. Δεν ειναι θέμα καπιταλισμού (ο υπερβολικός έλεγχος της αγοράς μάλλον το αντίθετο είναι). Δεν νομίζω ότι πρέπει να επεκταθούμε περισσότερο γιατί απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις.

Να πω, λοιπόν και εγώ τι με τσάντισε: την Παρασκευή γύρησε η κόρη μου απο την κατασκήνωση με πυρετό, σήμερα έχει και ο μικρός!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος, ίδια εισοδήματα περίπου με πέρυσι, 2,5 φορές επάνω ο φόρος. :!@#!
Με τις υγείες μου...
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Νώντα μήπως είναι προκαταβολή; Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλες διάφορες με πέρσι όσον αφορά τις κλίμακες.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Είναι και προκαταβολή, ναι. Και το τέλος πολυτελούς διαβίωσης για το αυτοκίνητο...
Αλλά στις κλίμακες έχει διαφορά, βασικά καταργήθηκε το αφορολόγητο.
Έτσι εμείς οι έμποροι πληρώνουμε 26% από το πρώτο ευρώ...
Και ζημιά να έχεις άμα σε πιάνει το τεκμήριο πχ αυτοκίνητο ή σπίτι...
Εντάξει υπολόγιζα ότι θα είναι παραπάνω, αλλά όχι τόσο πολύ....
Γιώργος.
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 67 times
Been thanked: 23 times

dm14 έγραψε:
Γιώργος. έγραψε:Δυστυχώς έτσι είναι Βαγγέλη και το βλέπουμε παντού και όχι μόνο στο πεδίο μας. Ολική, οργανωμένη και τελείως ανήθικη επίθεση κατά των μικρομεσαίων παραγωγών (και όχι μόνο). Με το πρόσχημα του ελέγχου στην παραγωγή (και καλά για την ασφάλεια του καταναλωτή), θεσπίζουν ντιρεκτίβες που είναι απαγορευτικές για τους μικρούς παίχτες. Η πιο ανόσια και αισχρή μορφή δημιουργίας ολιγοπωλίων. Στις ημέρες μας βιώνουμε ήδη (και πολύ σύντομα θα δούμε το αποκορύφωμα) το πιο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού. Αλλά καλά να πάθουμε αφού τους γιγαντώνουμε...
Φιλε Γιωργο, γνωριζεις αν επι των πλεον "ημερων εποχων του κομμουνισμου" υπηρχαν πολλοι artisan soap makers ?
Φίλε Δημήτρη, έχει δίκιο ο Χάρης, δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις (και πολύ σωστά). Για την ιστορία μόνο, να πω πως δεν με εκφράζει ο Κομμουνισμός απλά εκθέτω την αλήθεια που διαπιστώνω. Μου αρέσει να εκφράζομαι και να ακούω απόψεις χωρίς να ταυτίζω/μαι με πολιτικούς χώρους. Για παράδειγμα αν υποστηρίξεις πως με την άφιξη των λαθρομεταναστών αυξήθηκε η εγκληματικότητα, θα σε ταυτίσουν με ακροδεξιό χώρο. Αν είσαι αριστερός ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να υποστηρίζεις τους λαθρομετανάστες ανεξαρτήτων των γεγονότων. Αυτή η πρακτική δεν με εκφράζει με τίποτα. Θα μπορούσα κάλλιστα π.χ. να υποστηρίζω τις ΣΩΣΤΕΣ κατά τη γνώμη μου απόψεις ενός ιδεολογικού χώρου χωρίς να αποδέχομαι κάποιες άλλες του ίδιου χώρου. Γι΄αυτό, αν και είμαι πολιτικοποιημένος, δεν κομματικοποιήθηκα ποτέ.
Η άποψή μου για τον Καπιταλισμό και τα ολιγοπώλια απλά τυχαίνει να ταιριάζει με τις απόψεις του Κομμουνισμού. Διαφωνώ κάθετα όμως με τις απόψεις του συγκεκριμένου χώρου πχ για την λαθρομετανάστευση. Όπως διαφωνώ και με τον δικό σου χώρο για το ίδιο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να ακολουθούμε "έτοιμες" ιδεολογίες και να φτιάξουμε τη δική μας σύμφωνα με το σωστό και το λάθος που έχουμε μέσα μας..

Φιλικά Γιώργος.

Συγνώμη για το off topic αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσω τη θέση μου :) :thankyou
Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”