(Έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα άλλο νήμα για την 15c οπότε φτιάχνω νέο θέμα εδώ)
Μετά από δύο ξυρίσματα με την Muhle R41 είπα να κάνω ένα διάλειμμα και να δοκιμάσω με την 15c (βασικά χρησιμοποίησα την κεφαλή μιας 41c και τη λαβή της 33c).
Εν ολίγοις, έκανα το πιο εύκολο μέχρι σήμερα ξύρισμα με μηχανή ασφαλείας. Ήταν σαν να μην είχε μέσα ξυραφάκι καθόλου.
Σε σύγκριση με την 33c:
1. Δεν στόμωνε τόσο εύκολα επειδή έχει τα "χτένια" και καθάριζε με το νερό πολύ ευκολότερα.
2. Δεν είδα κάποια διαφορά στο βάθος του ξυρίσματος
3. Το ίδιο "εύκολη" -αν όχι ευκολότερη- στη χρήση επειδή η κεφαλή είναι πιο λεπτή
4. Έκανα τον ίδιο αριθμό (τριών) περασμάτων
5. Θα ήθελα πιο παχιά και βαριά τη λαβή. Νομίζω ότι θα μου καθόταν πολύ καλά μια 11c, κρίμα που δεν παράγεται πια. Θα κοιτάξω να δοκιμάσω την κεφαλή 15c-41c με λαβή από Pearl ή Parker (αν βρώ) ή R41 ή EJ89. Αν έχετε καμιά ιδέα, πείτε την.
Σε σύγκριση με την Merkur 41c:
Πολύ καλύτερη η διαφορετική λαβή, εμένα της 41c δεν με βολεύει πολύ
Σε σύγκριση με την R41:
1. Η R41 έχω την εντύπωση ότι κάνει λίγο πιο βαθύ ξύρισμα
2. Ασκούσα αρκετή πίεση σε αρκετά σημεία, κάτι που δεν παίζει με την R41
3. Με τη 15c κάνω ένα πέρασμα παραπάνω
4. Δεν αφήνει το περίεργο (λίγο ή περισσότερο) κάψιμο της R41, ιδιαίτερα στο λαιμό
5. Δεν σε κόβει τόσο εύκολα αν δεν προσέξεις
6. Πολύ πιο εύκολη για κάποιον με μικρότερη εμπειρία
Οφείλω να σημειώσω ότι μέρος της ευκολίας με την οποία ξυρίστηκα σήμερα το αποδίδω στην αμέσως προηγούμενη (πολύ περιορισμένη) εμπειρία με την Muhle R41 με την οποία ήμουν πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός. Αφού δεν πήγα χασάπικο με την R41 τώρα οι άλλες μου φαίνονται για κάποιο λόγο ευκολότερες στο ΠΞ. Θα δείξει βέβαια εάν είναι έτσι πραγματικά, ή απλά μου έχει δημιουργηθεί πρόσκαιρα η αίσθηση.
Ακόμη και σήμερα η R41 με "φώναζε" μέσα από το κουτί της να πάρω αυτή πάντως, έχει μια περίεργη γοητεία αυτή η μηχανή. Θέλησα όμως να δοκιμάσω την 15c μετά από καιρό και έμεινα πολύ ευχαριστημένος κι από αυτή. Σίγουρα θα μείνει στο rotation.
Όπως πάντα βέβαια, YMMV, που λένε και οι αγγλοσάξωνες!
Στο σημερινό επεισόδιο πήραν μέρος με σειρά εμφάνισης:
1. Merkur 15c (κεφαλή 41c και λαβή 33c)
2. Personna Platinum (2)
3. Semogue 610
4. Tabac σαπούνι
5. Nivea After Shave Balsam
:megagrin
Merkur 15c
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Γιώργος
- Lefty
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 21 times
Γιώργο πολυ ωραία και αναλυτική η παρουσίαση σου. Επειδή ψάχνω γενικά μια open comb και ήμουν μεταξύ 15c και R41, μετα την παρουσίαση σου μάλλον θα πάω προς R41 αν δεν βρω κάτι αλλο.
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
Λευτέρη, η διαφορά μεταξύ της 15c και της R41 2013 είναι αρκετά μεγάλη. Θα έλεγα ότι για το δικό μου πρόσωπο η R41 είναι μια μηχανή που θέλει γένια τουλάχιστον τριών ημερών. Το ξύρισμα όμως είναι πολύ ικανοποιητικό αν και θέλει περισσότερη προσοχή.
Η R41 είναι "κλασσικό" κομμάτι αν και η νέα πιο ήπια έκδοση στην οποία αναφέρομαι λένε ότι συγχωρεί περισσότερα λάθη από την (πιο επιθετική) R41 2011.
Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και τη Fatip Grande, την οποία όμως δεν την έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω που κατατάσσεται μεταξύ R41 2011 και R41 2013.
Η πιο ήπια από όλες αυτές είναι η 15c, η οποία κάνει πολύ καλό ξύρισμα με γένια περισσότερων ημερών, αφού από το πρώτο πέρασμα "καθαρίζει" το πρόσωπο ευκολότερα από μια πχ 33c
Η R41 είναι "κλασσικό" κομμάτι αν και η νέα πιο ήπια έκδοση στην οποία αναφέρομαι λένε ότι συγχωρεί περισσότερα λάθη από την (πιο επιθετική) R41 2011.
Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και τη Fatip Grande, την οποία όμως δεν την έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω που κατατάσσεται μεταξύ R41 2011 και R41 2013.
Η πιο ήπια από όλες αυτές είναι η 15c, η οποία κάνει πολύ καλό ξύρισμα με γένια περισσότερων ημερών, αφού από το πρώτο πέρασμα "καθαρίζει" το πρόσωπο ευκολότερα από μια πχ 33c
Γιώργος
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Την 41 δεν την έχω ,ξυρίζομαι όμως τελευταία με την 15c κ μπορώ να πω ότι είναι λιγότερο επιθετικη από την Fat boy ή την Slim στο 9 που τις δοκίμασα .Κάνω τρία περάσματα το ένα κόντρα με καλή προετοιμασία κ για το επιπεδό μου νομίζω ότι είναι αρκετά ήπια.Αργότερα θα την δοκιμάσω κ με φτερό για να δω .
Συγχωρεί κάποια λαθάκια !!
:hellas
Συγχωρεί κάποια λαθάκια !!
:hellas
Γιάννης
-
nikos.a
Σκεφτομαι την αγορα της συγκεκριμενης. Απο open εχω μονο την 41c. Οσοι την εχετε, ειστε ευχαριστημενοι, θα μου την προτεινατε?
- stelakis1914
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Είναι ακριβώς η ίδια κεφαλή με αυτή της 41C αλλά με διαφορετική λαβή. Γνώμη είναι ότι είναι σχεδόν ίδια μηχανή με αυτήν που έχεις και δεν θα σου πρότεινα να την αγοράσεις. Αν θέλεις μπορείς να κοιτάξεις την Muhle R41 που είναι κάτι πολύ διαφορετικό και αν σου φαίνεται πολύ επιθετική μπορείς να χρησιμοποιείς την λαβή της με την κεφαλή της Merkur.
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Με τις λίγες φορές που την έχω χρησιμοποιήσει, 4 με Personna και μία χθές με Άστρα, δεν μου φαίνεται καθόλου επιθετική.
Είναι μικρούλα, ελαφριά , ξυρίζει πολύ εύκολα και σε δύσκολα σημεία. Φυσικά είναι Open Comb και ΟΚ την προσοχή της
την θέλει άν και σε μικρό βαθμό. Το καλό και μαζί κακό είναι ότι ξυρίζει "ανάλαφρα". Δεν πήρα το βαθύ ξύρισμα , πχ ας πούμε
των ντουέτων EJ DE89-Feather ή Weber-Bic Chrome.
Θα την δοκιμάσω και με άλλες λεπίδες ...Πιθανόν και με άλλη πιό βαριά λαβή...
Είναι μικρούλα, ελαφριά , ξυρίζει πολύ εύκολα και σε δύσκολα σημεία. Φυσικά είναι Open Comb και ΟΚ την προσοχή της
την θέλει άν και σε μικρό βαθμό. Το καλό και μαζί κακό είναι ότι ξυρίζει "ανάλαφρα". Δεν πήρα το βαθύ ξύρισμα , πχ ας πούμε
των ντουέτων EJ DE89-Feather ή Weber-Bic Chrome.
Θα την δοκιμάσω και με άλλες λεπίδες ...Πιθανόν και με άλλη πιό βαριά λαβή...
- YMMV
- Γυμνάσιο

- 12
Νώντα είναι πολύ καλή μηχανή. Σχεδόν δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι open comb όταν αποκτήσει λίγη εμπειρία με DE. Με τη δική της λαβή είναι πολύ ευέλικτη, όπως λες. Με πιο βαριά λαβή το βάρος μεταφέρεται προς τα κάτω επειδή η κεφαλή της είναι σχετικά ελαφρία. Εγώ μετά από δοκιμές προτιμώ τη δική της λαβή. Εάν τη δοκιμάσεις με τη Bulldog της Weber γράψε μας αν θες τη γνώμη σου εδώ. Προτείνω επίσης Bic Chrome Platinum, πιστεύω θα σου αρέσει ακόμη πιο πολύ.
Γιώργος