Διαφορετικές χρήσεις των πινέλων;

Απάντηση
Vangelis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 30 Σεπ 2010, 11:29
13
Been thanked: 5 times

Αφορμή για αυτό το θέμα στάθηκε η διαφορετική συμπεριφορά που παρουσιάζουν 3 πινέλα μου στο ίδιο σαπούνι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σαπούνι Col. Conk (amber), με το οποίο ξυρίζομαι τον τελευταίο μήνα. Αρχικά το χρησιμοποίησα με ένα πινέλο της VP pure badger. Ο αφρός ήταν αρκετά ικανοποιητικός, με απαίτηση όμως για αρκετό φόρτωμα του πινέλου. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα ένα πινέλο πάλι της VP, αυτή τη φορά με ανάμικτη τρίχα ασβού-γουρούνας. Εδώ, το φόρτωμα γινόταν πιο εύκολα, με περισσότερη "μαρέγκα" στο πινέλο. Σαν ξύρισμα όμως, ήταν το ίδιο με το pure badger. Εννοώ ότι δεν παρατήρησα κάποια διαφορά στην ευκολία (ή δυσκολία) που συναντούσε το ξυράφι (με την ίδια πάντα ξυριστική μηχανή) στα γένια μου, ούτε επίσης υπήρξε κάποια διαφορά στον ερεθισμό (ή μη) του δέρματός μου. Είχα δηλαδή ακριβώς το ίδιο ξύρισμα, απλά με πιο εύκολο φόρτωμα και σχηματισμό πιο πλούσιας μαρέγκας στο πινέλο με τις ανάμικτες τρίχες. Πρόσφατα αγόρασα κι ένα πινέλο της ΩMEGA με τρίχα γουρούνας. Τολμώ να πω ότι με αυτό το πινέλο, κάνω το καλύτερο ξύρισμα. Μπορεί να μη μου κάνει καθόλου μαρέγκα, αλλά φορτώνει πολύ γρήγορα και έχω παρατηρήσει ότι κάνω βαθύτερο ξύρισμα. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι δουλεύω περισσότερο χρόνο το πινέλο στο πρόσωπό μου, προκειμένου να πετύχω αποδεκτό αφρό, όπως επίσης επειδή οι σκληρότερες τρίχες της γουρούνας ανασηκώνουν πιο εύκολα τα γένια μου. Τελικά, υπάρχει ένας κανόνας για το συνδυασμό πινέλου-είδους λίπανσης (κρέμα, σαπούνι) ή οι παρατηρήσεις μου αυτές αφορούν το συγκεκριμένο σαπούνι;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Σε γενικες γραμμες οι γουρουνες ειναι καλυτερες για σκληρα σαπουνια, και οι ασβοι για τις κρεμες! Με τον τελευταιο μου ασβο εχω τα προβληματακια μου με τα σαπουνια μιας και ακομη δεν τον εχω περασει απολα ωστε να ξερω πως δουλευεται.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2071
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
14
Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
Has thanked: 34 times
Been thanked: 48 times
Ηλικία: 46

Βαγγελη τις τελευταιες 2 μερες πειραματιζομαι με το ΑΡΚΟ.

Σαφως και το θεωρω πιο σαπουνι, καθως ειναι πιο σκληρο απο το PRORASO μου. Αλλωστε το εχω ξαναπει το τελευταιο ειναι ουσιαστικα σκληρη κρεμα.

Καταρχην να πω οτι το ΑΡΚΟ σιγουρα συμπεριφερεται διαφορετικα. Χθες το δοκιμασα με ασβο κ σημερα με γουρουνα. Πανω κατω και τα δυο πινελα θελαν περισσοτερο φορτωμα απ'οτι με το προρασο. Τωρα και τα δυο φορτωσαν μεσα στον ιδιο χρονο στριφογυρισματος μεσα στο μπωλακι...

Οσον αφορα τον αφρο η γουρουνα απεδωσε ελαχιστα πιο καλα απ'ότι ο ασβος.

Σιγουρα η OMEGA θα συμπεριφερεται πιο αποδοτικα στα σαπουνια απ'οτι στις κρεμες και θα την συνιστουσα, χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν μπορεις να παιξεις με τον ασβο.

Εν κατακλείδι και τα δυο κανουν εξισου καλη δουλεια με λιγο πιο πολυ προσπαθεια οταν εχεις στα χερια σου ασβο.
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

Υπάρχει και το τί δουλεύει καλύτερα σε εσένα, σε ότι αφορά την σκληρότητα των τριχών και όχι το υλικό. Δηλαδή άσχετα απο το αν μιλάμε για pure ή silvertip ή bristle ή συνθετικό, και άσχετα από την σαπουνάδα που θα γίνει, κάποιοι προετοιμάζονται καλυτέρα με σκληρές τρίχες ενώ κάποιοι με μαλακές. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. όσο πιο μαλακά τόσο καλύτερα, και για αυτό και δεν χρησιμοποιώ γουρούνα, και όταν το κάνω θα την μουλιάσω πάρα πολύ.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”