Κύριοι την πρότασή σας για ένα "εισαγωγικό" ουίσκι; όχι παραπάνω από 25 €
Πρώτη φορά θα πιω, με το μαλακό
Εισαγωγικό Whiskey
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7407
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11321 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
Έχει πολύ πραμα στα μέρη σας Ανδρέα και μάλιστα μου φάνηκαν και αρκετά φτηνά. Δοκίμασε ένα Glenmorangie, Glenlivet ή Macallan. Με προτεραιότητα όπως τα έχω γράψει (ταπεινή μου γνώμη βέβαια).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- bill3377
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1387
- Εγγραφή: 12 Μαρ 2015, 17:27
- 9
- Τοποθεσία: Τρίκαλα
- Has thanked: 21887 times
- Been thanked: 4044 times
- Ηλικία: 47
Το εισαγωγικό μου στον κόσμο των malt ήταν το glenfiddich 12 το οποίο και θεωρώ από τα καλύτερα. Εδώ Ελλάδα παίζει 28-30€.
Added in 5 minutes 39 seconds:
Ξεχασα να πώ ότι καλο είναι το ουίσκι να πίνετε σκέτο ή με λίγω νερό. Μην γεμίσεις το ποτήρι με πάγο και το νερώσεις όπως κάνουν στα καφέ - μπαρ - club.
Added in 5 minutes 39 seconds:
Ξεχασα να πώ ότι καλο είναι το ουίσκι να πίνετε σκέτο ή με λίγω νερό. Μην γεμίσεις το ποτήρι με πάγο και το νερώσεις όπως κάνουν στα καφέ - μπαρ - club.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7407
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11321 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Δημήτρη ευχαριστώ αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κανένα από αυτά στα οικονομικά όρια μου...dimitris έγραψε:Έχει πολύ πραμα στα μέρη σας Ανδρέα και μάλιστα μου φάνηκαν και αρκετά φτηνά. Δοκίμασε ένα Glenmorangie, Glenlivet ή Macallan. Με προτεραιότητα όπως τα έχω γράψει (ταπεινή μου γνώμη βέβαια).
Ή δεν ξέρω που να τα ψάξω ή είναι ακριβά!
Βασίλη ευχαριστώ, έχουσιν γνώσιν οι φύλακες
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 2987
- Εγγραφή: 05 Ιούλ 2013, 23:20
- 10
- Τοποθεσία: Χαλκιδική
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 6048 times
Θα διαφωνήσω με όλους σας. Το Ουίσκυ, και το κάθε ποτό, πίνεται "όπως σου αρέσει".
Σκέτο, με νερό λίγο ή πολύ, με πάγο λίγο ή πολύ.
Όπως αρέσει στον καθένα περισσότερο. Και επίμένω σε αυτό εδώ και 35+ χρόνια.
(Όπως λέω και για τις μηχανές εδώ και 3+ χρόνια, καλύτερη είναι αυτή που σε ξυρίζει καλύτερα)
Ανδρέα καλά τα Μάλτ, αλλά γιατί δεν ξεκινάς από ένα καλό Μπλέντεντ;
Πχ ένα από την "ελαφριά" τριάδα: VAT 69, White Horse, Black and White;
Σκέτο, με νερό λίγο ή πολύ, με πάγο λίγο ή πολύ.
Όπως αρέσει στον καθένα περισσότερο. Και επίμένω σε αυτό εδώ και 35+ χρόνια.
(Όπως λέω και για τις μηχανές εδώ και 3+ χρόνια, καλύτερη είναι αυτή που σε ξυρίζει καλύτερα)
Ανδρέα καλά τα Μάλτ, αλλά γιατί δεν ξεκινάς από ένα καλό Μπλέντεντ;
Πχ ένα από την "ελαφριά" τριάδα: VAT 69, White Horse, Black and White;
- nik16v
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1234
- Εγγραφή: 12 Νοέμ 2013, 08:46
- 10
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Αν και δεν είμαι ο ειδικότερος στα ποτά εν μέρει διαφωνώ.
Ο καθένας πίνει το ποτό, τον καφέ, και φτιάχνει το φαγητό του όπως του αρέσει.
Όμως όπως και με την πεθερά μου, με την οποία διαφωνώ με την μπεσαμέλ που φτιάχνει στην οποία βάζει ελάχιστο έως καθόλου βούτυρο. Είναι μία κρέμα, αλλά δεν είναι μπεσαμέλ. Μπορεί να αρέσει αλλά δεν είναι μπεσαμέλ. Η συνταγή της μπεσαμέλ είναι συγκεκριμένη.
Για να μπορέσεις να γευθείς και να μυρίσεις αρώματα στο ουίσκυ σου το πίνεις σκέτο ή με μια κουταλιά νερό.
Αν αρέσει σε κάποιον να βάλει πάγο μέχρι πάνω και η πρώτη γουλιά να είναι παγωμένη και νεκρή από γεύση και να νιώθει μόνο το αλκοόλ είναι δεκτό όσο και ότι κάποιος πίνει οποιοδήποτε ουίσκυ με κόλα και λέει ότι μπορεί να ξεχωρίσει και τί πίνει. Ακόμα και σε εκείνους που βάζουν κόλα ο ένας βάζει μια κουταλιά στο ποτό, ο άλλος 50:50 και ο άλλος μία κουταλιά ουίσκυ στο κουτάκι κόλα.
Σε κάποια πράγματα προτείνεται από κάποιους "ειδικούς" ο "ενδεδειγμένος τρόπος", από εκεί και πέρα άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Ο καθένας πίνει το ποτό, τον καφέ, και φτιάχνει το φαγητό του όπως του αρέσει.
Όμως όπως και με την πεθερά μου, με την οποία διαφωνώ με την μπεσαμέλ που φτιάχνει στην οποία βάζει ελάχιστο έως καθόλου βούτυρο. Είναι μία κρέμα, αλλά δεν είναι μπεσαμέλ. Μπορεί να αρέσει αλλά δεν είναι μπεσαμέλ. Η συνταγή της μπεσαμέλ είναι συγκεκριμένη.
Για να μπορέσεις να γευθείς και να μυρίσεις αρώματα στο ουίσκυ σου το πίνεις σκέτο ή με μια κουταλιά νερό.
Αν αρέσει σε κάποιον να βάλει πάγο μέχρι πάνω και η πρώτη γουλιά να είναι παγωμένη και νεκρή από γεύση και να νιώθει μόνο το αλκοόλ είναι δεκτό όσο και ότι κάποιος πίνει οποιοδήποτε ουίσκυ με κόλα και λέει ότι μπορεί να ξεχωρίσει και τί πίνει. Ακόμα και σε εκείνους που βάζουν κόλα ο ένας βάζει μια κουταλιά στο ποτό, ο άλλος 50:50 και ο άλλος μία κουταλιά ουίσκυ στο κουτάκι κόλα.
Σε κάποια πράγματα προτείνεται από κάποιους "ειδικούς" ο "ενδεδειγμένος τρόπος", από εκεί και πέρα άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
- Moustardas
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 299
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2014, 16:12
- 9
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
- Ηλικία: 41
Ανδρέα αν έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις σε μαγαζί κάποιο ουίσκι, θα ήταν προτιμότερο από το να αγοράσεις μια φιάλη που ενδέχεται να μην σου αρέσει.andreas έγραψε:Κύριοι την πρότασή σας για ένα "εισαγωγικό" ουίσκι; όχι παραπάνω από 25 €
Πρώτη φορά θα πιω, με το μαλακό
Όταν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και πελαγώνεις με τις επιλογές, η καλύτερη ίσως λύση είναι η αγορά samples.
Τσέκαρε ΕΔΩ, ΚΙ ΕΔΩ.
Από κει και πέρα θα σου πρότεινα :
1. Ardbeg 10
2. Lagavulin 16
3. Laphroaig 10
4. Talisker 10
5. Aberlour A'bunadh (όποιο batch κι αν βρεις)
6. Glenfarclas 105 (δεν είναι 105 ετών)
7. Scapa 16
8. Bruichladdich classic laddie scotish barley
9. Peat's Beast cask strength
10. Highland Park 18
Όπως προαναφέρθηκε, χωρίς πάγο. Πάρε αν θες κι ένα ποτήρι τύπου Glencairn και ξεκίνα τις δοκιμές.
Κώστας
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 47
Ρε συ Κώστα, προτείνεις peat monsters (Lagavulin and Laphroaig) και cask strength (Aberlour) σε πρωτάρη;
Δεν νομίζω να είναι καλές επιλογές αν δεν έχεις δοκιμάσει single malt ουίσκι στο παρελθόν.
Σίγουρα είναι καλά όλα αυτά, αλλά εγώ θα πρότεινα ένα καλό Speyside για να ξεκινήσει.
Δεν νομίζω να είναι καλές επιλογές αν δεν έχεις δοκιμάσει single malt ουίσκι στο παρελθόν.
Σίγουρα είναι καλά όλα αυτά, αλλά εγώ θα πρότεινα ένα καλό Speyside για να ξεκινήσει.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Moustardas
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 299
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2014, 16:12
- 9
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
- Ηλικία: 41
Ένα καλό speyside για σένα, μπορεί σε κάποιον άλλον να μην αρέσει. Σχετικά με τα τυρφώδη και καπνιστά που έβαλα, είναι χαρακτηριστικά δείγματα του Isla. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιος να έχει εμπειρία σε single malt για να δοκιμάσει.
Για να το θέσω λίγο διαφορετικά, ποια θα ήταν η ιδανική πορεία που θα έπρεπε να εχει κάποιος για να φτάσει τις δοκιμές σε peated whisky ? Ας διορθώσω την λίστα λέγοντας στον Ανδρέα ότι το 1ο και το 3ο, δοκίμασέ τα μόνο αν σου άρεσαν το 2ο και 4ο.
Το ίδιο ισχύει και για τα cask strenght. Οκ το Aberlour μπορεί να φτάνει τους 60 αλκοολικούς βαθμούς αλλά δεν νομίζω ότι ο Ανδρέας θέλει να κατεβάσει μονοκοπανιά ένα μπουκάλι. Δλδ να του προτείναμε ποτά με κλιμακούμενη αύξηση των βαθμών του αλκοόλ ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να πιει cask strenght ?
Ίσως να έχω λάθος προσέγγιση στο θέμα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθεί ότι επιτίθεμαι.
Με μια γρήγορη σταχυολόγηση ξεχώρισα κι είπα τα παραπάνω ουίσκι.
Για να το θέσω λίγο διαφορετικά, ποια θα ήταν η ιδανική πορεία που θα έπρεπε να εχει κάποιος για να φτάσει τις δοκιμές σε peated whisky ? Ας διορθώσω την λίστα λέγοντας στον Ανδρέα ότι το 1ο και το 3ο, δοκίμασέ τα μόνο αν σου άρεσαν το 2ο και 4ο.
Το ίδιο ισχύει και για τα cask strenght. Οκ το Aberlour μπορεί να φτάνει τους 60 αλκοολικούς βαθμούς αλλά δεν νομίζω ότι ο Ανδρέας θέλει να κατεβάσει μονοκοπανιά ένα μπουκάλι. Δλδ να του προτείναμε ποτά με κλιμακούμενη αύξηση των βαθμών του αλκοόλ ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να πιει cask strenght ?
Ίσως να έχω λάθος προσέγγιση στο θέμα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθεί ότι επιτίθεμαι.
Με μια γρήγορη σταχυολόγηση ξεχώρισα κι είπα τα παραπάνω ουίσκι.
Κώστας
- andreas
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 7407
- Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
- 15
- Τοποθεσία: Nederlands
- Has thanked: 11321 times
- Been thanked: 10750 times
- Ηλικία: 45
- Επικοινωνία:
Σκέφτομαι να πάρω το Glenmorangie (the original) αλλά τα 35cl (21 €) φαντάζομαι πως μπορώ να το βρω και λίγο πιο φθηνά αλλά δεν πειράζει (θα με χρεώσουν μεταφορικά οπότε θα βγει μία ή άλλη).
Ή μήπως να πάρω αυτό (σετ 13.99 €);
Αν απαντήσετε γρήγορα ίσως προλάβω το κατάστημα μέχρι τις 5
Βέβαια το τελευταίο έχει μόνο 3 x 5cl για δειγματισμό... γουλιά και 4€ (πάνω κάτω)
Ή μήπως να πάρω αυτό (σετ 13.99 €);
Αν απαντήσετε γρήγορα ίσως προλάβω το κατάστημα μέχρι τις 5
Βέβαια το τελευταίο έχει μόνο 3 x 5cl για δειγματισμό... γουλιά και 4€ (πάνω κάτω)
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα