Παραγωγή κρασιού
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
-
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4167
- Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
- 10
- Has thanked: 5730 times
- Been thanked: 5632 times
Μα πού είναι αυτά τα like βρε παιδιά ;;
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- gstefanoudis
- Νήπιο
- Δημοσιεύσεις: 268
- Εγγραφή: 16 Μάι 2014, 16:40
- 10
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 214 times
- Ηλικία: 49
Εδώ είναι που ευχόμαστε!
Καλά κρασιά παιδιά!
Καλά κρασιά παιδιά!
Γιώργος
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
- nik16v
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1234
- Εγγραφή: 12 Νοέμ 2013, 08:46
- 10
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Βασίλη βάλτο στο πρόγραμμα από τώρα για του χρόνου (και φέτος προλαβαίνεις για να βάλεις μουστόκρασο).
Τα χρήματα ποτέ δε θα είναι αρκετά, ο χρόνος το ίδιο κλπ.
Είδα σήμερα να έρχονται στο πατητήρι παππούς με τον εγγονό και να αγοράζουν 27 κιλά Σαββατιανό (το πιο φτηνό 1€/κιλό) μόνο και μόνο για τη διαδικασία. Είναι κρίμα ενώ οι παππούδες και οι γονείς μας που έκαναν τόσα πολλά εμείς να μην κάνουμε τουλάχιστον τα ίδια και λίγα περισσότερα.
Σήμερα στο πατητήρι έκατσα 2 ώρες και παραχωρούσα τη σειρά μου μόνο και μόνο για να ακούσω τί προβλήματα αντιμετώπισαν άλλοι και τις λύσεις. Έμαθα βέβαια ότι το κρασί δε γίνεται μόνο με χημικές αναλύσεις αλλά θέλει και την εμπειρία για να προλάβεις ή να διορθώσεις λάθη. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει την εμπειρία και ότι και αν χρειαστεί κάποιος του βρίσκει λύσεις.
Σκόρπια λόγια: η φετινή χρονιά είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Τα ποτιστικά αμπέλια δίνουν χαμηλότερους βαθμούς και πιο "άγριο" κρασί, προτιμάμε τα "ξερικά".
Ευχαριστώ!
Καλά κρασιά!
Τα χρήματα ποτέ δε θα είναι αρκετά, ο χρόνος το ίδιο κλπ.
Είδα σήμερα να έρχονται στο πατητήρι παππούς με τον εγγονό και να αγοράζουν 27 κιλά Σαββατιανό (το πιο φτηνό 1€/κιλό) μόνο και μόνο για τη διαδικασία. Είναι κρίμα ενώ οι παππούδες και οι γονείς μας που έκαναν τόσα πολλά εμείς να μην κάνουμε τουλάχιστον τα ίδια και λίγα περισσότερα.
Σήμερα στο πατητήρι έκατσα 2 ώρες και παραχωρούσα τη σειρά μου μόνο και μόνο για να ακούσω τί προβλήματα αντιμετώπισαν άλλοι και τις λύσεις. Έμαθα βέβαια ότι το κρασί δε γίνεται μόνο με χημικές αναλύσεις αλλά θέλει και την εμπειρία για να προλάβεις ή να διορθώσεις λάθη. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει την εμπειρία και ότι και αν χρειαστεί κάποιος του βρίσκει λύσεις.
Σκόρπια λόγια: η φετινή χρονιά είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Τα ποτιστικά αμπέλια δίνουν χαμηλότερους βαθμούς και πιο "άγριο" κρασί, προτιμάμε τα "ξερικά".
Ευχαριστώ!
Καλά κρασιά!
- Petros.Mp
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1704
- Εγγραφή: 15 Απρ 2012, 16:22
- 12
- Τοποθεσία: Νίκαια - Πειραιάς - Αθήνα - Κέντρο
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2138 times
- Ηλικία: 41
Φέτος δεν θα βάλω κρασί. 2 χρονιές είχε πολύ σταφύλι, φέτος δεν έχει και δεν θέλω να αγοράσω ξένο. Του χρόνου να είμαστε καλά θα δούμε.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.