Ποιος ηταν ο εξοπλισμος σας στο πρωτο σας παραδοσιακο ξυρισμα?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 5631 times
Επικοινωνία:

Θυμαστε αραγε?

Αρχιζω
Razor : Muhle Traditional R41
Blade : Bic Chrome Platinum
Brush : Nom Muehle Gustav 81HA Pure Badger 21mm
Accessories : Nipavo Stand
Pre shave : Shower
Soap : Tabac Original
After shave Lotion : Tabac Original

Βασικος εξοπλισμος, αλλα αξιοπρεπεστατος θα ελεγα.

Εικόνα
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11521 times
Been thanked: 15098 times

Πινέλο: Omega 10810 τρίχα γουρουνιού (το γκούγκλαρα λίγο αλλά βρήκα ποιο ήταν. Υπάρχει ακόμα σαν τρόπαιο σε κάποιο σημείο του μπάνιου.)
Σαπούνι: Σπλέντιτ (αν δεν είσαι λίγο ψαγμένος τρως μεγάλη ήττα)
Μηχανή: Κινεζιά Νο Νέιμ προ δεκαετίας, οπότε μαζί με την ασχετοσύνη μου, μπορεί κάποιος να φανταστεί το αποτέλεσμα. Έφαγε πέταμα μετά το πρώτο δεύτερο ξύρισμα.
Λεπίδα: Astra SP. Ήταν κ κάτι σωστό, αλλά δεν έσωσε την κατάσταση.
ASL: Καθαρό οινόπνευμα. Ήταν φθηνό τότε κ κάνει καλό σε πληγές κ τραύματα, καθώς μπεταντίν δεν μπορείς να βάλεις στο πρόσωπο.
Συνολικά μια απόλαυση. Δε θα άλλαζα τίποτα.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3552 times
Been thanked: 2579 times

Εικόνα
Το σαπούνι είναι Tobs Jermyn Street
+ Tobs sandalwood lotion

Πολύ ωραίο νήμα. Τότε δεν ήξερα να χρησιμοποιώ τίποτα από τα παραπάνω παρά τα ατελείωτα βιντεάκια που είχα δει. Μόνο τη λεπίδα ήξερα να σπάω και να τη βάζω στη σαβέττα. Θυμάμαι είχα προσπαθήσει να κάνω και ζεστές πετσέτες - έκαψα τη πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Είχα βάλει το pre-shave σχεδόν στεγνό, ο αφρός που έφτιαξα πρέπει να ήταν ό,τι χειρότερο υπήρχε στη Γη και τότε δεν ήξερα πως το δέρμα μου χρειάζεται μπαλμ μετά το ξύρισμα. Καλά δε μιλάμε για τεχνική με σαβέττα 1η φορά και αλκοολούχο λοσιόν μετά...

Γενικά όλα λάθος...Ποιος να το περίμενε, δε πήγε πολύ καλά αυτό..."Από θαύμα" ασχολούμαι ακόμη 8)
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2954 times
Been thanked: 3275 times

@Spyros Delta , @noobshaver
Κι εγώ στα βαθιά με τη πρώτη.
Σαβέτα Parker SR1
Λεπίδες Derby Premium
Γουρουνάκι Nom (το χρησιμοποιώ ακόμα που και που, συναισθηματικό)
Proraso κόκκινο
Old Spice

Το πρώτο ξύρισμα, ένα πράγμα σαν τον πρώτο μου έρωτα, μού έμεινε αξέχαστο. Σφαγή.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17339 times
Been thanked: 19103 times

Ξυριστής της καραντίνας κι εγώ, έψαχνα να γεμίσω το χρόνο μου την άνοιξη του 20 και μετά από αρκετό ψάξιμο παρήγγειλα τον πρώτο μου εξοπλισμό που ήταν:

Parker 91R closed comb
Astra SP
Semogue 1800 χοίρου
TOBS Sandalwood
Preshave Proraso Sandalwood

After shave δεν πήρα καθώς είχα κάποιο Nivea που χρησιμοποιούσα με τα πλαστικά.

Το πρώτο ξύρισμα πήγε απίστευτα καλά, η TOBS έδωσε πανεύκολα καλό αφρό με απολαυστικό άρωμα, η 91R ξυρίζει γλυκά και είναι αρκούντως αποτελεσματική για αρχάριο και η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετική !!!!

Περιττό να πω ότι δεν χρησιμοποίησα ξανά πλαστικά ξυραφάκια ή αφρό κονσέρβα.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
nikos55
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3618 times
Been thanked: 4573 times

Τον Σεπτέμβρη του 2023 έκανα το 1ο μου ΠΞ! Είχα ανακαλύψει το forum προσπαθούσα να καταλάβω πως...

Εξοπλισμός :
Σαπούνι γλυκερίνης Παπουτσάνης
Lord 6
Astra Platinum
πινέλο συνθετικό Boti 19mm (αγορά από το amazon.de πριν ανακαλύψω το forum)
Proraso κρέμα πράσινη
Cien ASL και ASB

Τα πράγματα δεν πήγαν άσχημα για πρωτάρης!
Ίσως πριν 50 χρόνια να είχα χρησιμοποιήσει παραδοσιακή μηχανή, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα!

Το θέμα είναι ότι είμαι ακόμη εδώ! Είχα ενθάρρυνση και μεγάλη βοήθεια από τα μέλη του forum και με την ευκαιρία
Εικόνα
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 8371 times
Been thanked: 7749 times

Ας πω και εγώ....

Πρώτη μηχανή: Gillette 'Black Handle' (νομίζω του 1972, μου την έδωσε ένας μπάρμπας στο χωριό (αυτός που μίλησε και για "το σωστό το ξύρισμα που θέλει μια λεπίδα μόνο"), η οποία αντικατέστησε για πολλά χρόνια μια Gillette 'Contour' που είχα από τον πατέρα μου. Η 34c θα αργούσε πολύ ακόμη...

Πρώτη Λεπίδα: ASTOR (τι άλλο...!!!)

Πρώτο πινέλο: ένα άγνωστο γουρουνάκι στρωμένο από τον πατέρα μου που το κράτησα μέχρι που διαλύθηκε τελείως, μετά πήρα το πρώτο μου Omega 48 (το οποίο επίσης δεν υπάρχει πια...)

Πρώτη κρέμα: Prosar μαζί με την λοσιόν (από τότε φαίνεται μου έμεινε η επιθυμία για σετάκια...) Λίγους μήνες μετά, συζητούσα με τον πατέρα μου και έμαθα ότι υπάρχουν σαπούνια για ξύρισμα - όχι σαν το σπλέντιτ που είχαν - όλα - τα κουρεία, αλλά καλύτερα... (άκου κάτι πράγματα...) και έτσι ο φαρμακοποιός, μου έφερε το πρώτο μου TABAC! ήταν κίτρινο και αφάνταστα ευωδιαστό...

Λοσιόν: Η πρώτη - με πολυλέπιδο αλλά και μετά με DE ήταν η Prosar και η Old Spice (δεν ήταν σάλτον, αλλά δεν ήταν κι αυτό το χάλι που είναι τώρα) και είχα και TABAC (ολντ σπάις και ταμπάκ βάζαμε και εγώ και πατέρας μου μιας εκείνη την εποχή ξυριζόμασταν ο ένας μετά τον άλλο) για τα καλοκαίρια είχα και μια Proraso πράσινη

Αυτά μέχρι το 2011 - 2012 οπότε μπήκε στην ξυριστική μου ζωή η TOBS, η polsilver (αλήστου μνήμης) και η 34c...
Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6297 times
Been thanked: 4412 times

Κρέμα Antiga Barbearia De Bairo Chiado
Semogue 830 χοίρος
Gillette King C μηχανή και λεπίδες
Balm L' Eau d' Issey Pour Homme

Δεν ήταν χωρίς ερεθισμούς αλλά ήταν αρκετά καλό ώστε να συνεχίσω και να επιμείνω.
Πρέπει όμως να πω ότι το πρώτο ξύρισμα που ευχαριστήθηκα πραγματικά ήταν με την Yaqi Tile και Westman Mazagran.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 4527 times
Been thanked: 2556 times

Πρώτος εξοπλισμός ήταν για να βγω από την περιέργεια περισσότερο! Πετυχημένο το ξύρισμα δεν θα το έλεγα! Τα razor burns ήταν παντού, κόψιμο δεν υπήρξε όμως και για αυτό και δεν το θεωρώ και ναυάγιο!
Razor: Wilkinson Sword Classic
Λεπίδα: Wilkinson Sword
Πινέλο: Omega 10018 χοίρος
Κρέμα: Prosar Regular
ASL: Axe Mojito wild (το οποίο υπήρχε ήδη) !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”