Πως αποφασιζετε τι εξοπλισμο θα χρησιμοποιησετε στο επομενο ξυρισμα?

Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 5631 times
Επικοινωνία:

Σκεφτομουν με τι θα ξυριστω αυριο το πρωι και ειπα να σας ρωτησω πως επιλεγετε εσεις τον εξοπλισμο για το επομενο ξυρισμα.

Εγω εχω ενα excel-ημερολογιο αγορων και ξυρισματων, οπου γραφω και ολο τον εξοπλισμο και τις εντυπωσεις μου απο αυτον.
Το ανοιγω και τα βλεπω ολα.

Πρωτα επιλεγω το ξυραφι και τη λεπιδα, μετα το σαπουνι και το αφτερ (και το balm ενιοτε), μετα το πινελο αναλογα το σαπουνι που επελεξα (και το preshave ενιοτε) , και μετα τα αξεσουαρ που χρειαζομαι για τον εξοπλισμο (πχ βασεις, κουπα μουλιασματος κλπ)
Μετα βγαζω τις επιλογες μου απο τα ραφια και τις παω στο μπανιο να με περιμενουν ετοιμες για χρηση το πρωι.

Παραγοντες για την επιλογη μου, ειναι :
οι μερες που εχω να ξυριστω,
η κατασταση του δερματος,
ο καιρος,
τα αγαπημενα,
αν εχω αρκετο χρονο ή βιαζομαι,
αν εχω αγορασει κατι που θελω να δοκιμασω,
αν εχω να χρησιμοποιησω κατι πολυ καιρο και το πεθυμησα.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 4095 times
Been thanked: 3599 times

Πολύ ωραίο θέμα άνοιξες. Διαλέγω πρώτα το software με βάση το τι θα τελειώσει πιο γρήγορα, για να μου αδειάσει ο χώρος και μετά το hardware βάσει των πρώτων. Καιρούς, ζέστη-κρύο, εποχή κτλ κτλ δεν πολυκοιτάω. Τα χρησιμοποιώ όλα παντού και πάντα με την ίδια ευχαρίστηση. Πάω να τελειώσω άλλο ένα δείγμα..
Σταύρος
:text-nocomment:
Άβαταρ μέλους
stratri1
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1253 times
Been thanked: 864 times

Πολύ ωραίο θέμα.
Όσον αφορά τους παράγοντες, ισχύει ό,τι ακριβώς είπε ο Σπύρος παραπάνω.
Και επιπλέον παράγοντας είναι οι επιθυμίες της κόρης μου, η οποία πολλές φορές επιλέγει σαπούνια και αφτερ, ανάλογα με τα γούστα... της μύτης της!!!!
Συνήθως ανοίγω το ντουλάπι και ρίχνω μια ματιά. Λίγα πράγματα έχω από πριν στο μυαλό μου.
Οι παράγοντες που αναφέρει ο Σπύρος τριγυρίζουν μέσα στο κεφάλι μου, καθώς κοιτάζω τα ξυριστικά. Ασυναίσθητα μεν, αλλά τριγυρίζουν.
Εκεί θα παρθεί και η τελική απόφαση.
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3552 times
Been thanked: 2579 times

Η πρώτη σκέψη μου κάθε φορά είναι πόσες μέρες πέρασαν από το προηγούμενο ξύρισμα και σε τι κατάσταση είναι το δέρμα μου.

Έπειτα, ποιο σαπούνι θα χρησιμοποιήσω (και πως θα είναι από προστασία και άρωμα). Δεν με επηρεάζει πολύ ο καιρός.

Η προφανής πρώτη επιλογή πολλών, η μηχανή, συνήθως έρχεται δεύτερη μιας και όταν κλίνω προς μια μένω σταθερός εκεί π.χ. το τελευταίο διάστημα η R41 είναι σταθερά η 1η επιλογή. Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ και με τις λεπίδες, μιας και αν βρω έναν καλό συνδυασμό μένω και εκεί σταθερός.

Κάπως "επιφανειακός" ο τρόπος μου σε σχέση με τον αρκετά προχωρημένο δικό σου αλλά ο καθένας με τα δικά του :D Πετυχημένο ξύρισμα για μένα (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) είναι εκείνο που μετά την όλη διαδικασία μπορώ να βγω έξω για βόλτα και να μη νιώθω ερεθισμούς κλπ.

Καλή συνέχεια και καλό 3ήμερο σε όλους.
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 9779 times
Been thanked: 7921 times

Σίγουρα η πρώτη επιλογή είναι το αν έχω αδοκιμαστα σαπούνια...

Η δεύτερη επιλογή είναι το πόσο καιρό έχω να χρησιμοποιήσω ένα μπεϋραμι...

Από κει και πέρα, αν έχω δει κάποιο ποστ συνξυριστη, με κάποιο σαπούνι που το έχω, τότε πιθανώς να χρησιμοποιήσω αυτό...

Καιρικές συνθήκες και λοιπά, δεν είναι για μένα... Η απόλαυση είναι παντός καιρου... Οκ, πιθανώς σε πολικό ψύχος δεν θα βάλω κάτι φουλ σε μέντα, αλλά και πάλι...

Στα υπόλοιπα, ανάλογα τη διάθεση και το ποσό καιρό έχω να χρησιμοποιήσω κάτι... Συνήθως Rocca,τις Gamechanger και την Tatara...

Από λεπίδες, οι στάνταρ επιλογές είναι η μαύρη η Gillette, perma, Personna και η πράσινη Astra...
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
nikos55
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3618 times
Been thanked: 4573 times

Μπράβο Σπύρο, άνοιξες ένα εξαιρετικό θέμα!

Ξεκινώ από το πόσες μέρες γένια έχω και επιλέγω τη μηχανή.
Κάποιες φορές αν θέλω κάποια συγκεκριμένη μηχανή κάνω το αντίστροφο (επιλέγω πότε θα ξυριστώ).
Πχ με την EJ 3one6 προτιμώ 3 ημερών, με την Muhle R41 τουλάχιστον 3 ημερών.

Με βάση την μηχανή επιλέγω μια λεπίδα που θεωρώ ότι ταιριάζει ή κάποια που δεν έχω κατασταλάξει.
Ας είναι καλά το MS Excel !

Για το σαπούνι είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα:
Αν ταιριάζει με την εποχή. Πχ δεν θα χρησιμοποιούσα Stirling Deton-8 το καλοκαίρι.
Μου αρέσει η επιλογή με βάση το ASL. Πχ αν θέλω Menounos Nr 10 επιλέγω κάποιο χωρίς άρωμα MWF ή προβατάκι. Αν υπάρχει set είναι μονόδρομος.
Σπάνια ξεκινώ από το σαπούνι, πχ αν έχω κάποιο δείγμα ή θέλω κάποιο για συγκεκριμένο λόγο.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17339 times
Been thanked: 19103 times

Μηχανές 90% μία από τις αγαπημένες μου iKon Tek/Standard και αραιά και που κάποια άλλη για την ποικιλία, λεπίδα με τον αλγόριθμο εάν Tek τότε Gilette Wilkinson Sword διαφορετικά μία από Feather/Astor/Nacet και για το υπόλοιπο setup απλά κοιτάζω το ράφι με την πραμάτεια και παίρνω ότι μου κάνει κέφι εκείνη τη στιγμή.
Γιάννης
spyrosm
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 1582 times

Μηχανή χρησιμοποιώ την ίδια μέχρι να τη δοκιμάσω με όλες τις λεπίδες που έχω από 1 2 φορές, οπότε συνήθως δεν χρειάζεται να επιλέξω.

Λεπίδα επιλέγω random από αυτές που δεν έχω χρησιμοποιήσει με την τρέχουσα μηχανή.

Επειδή διανύω περίοδο που αγοράζω και έχω πολλά νέα σαπούνια, επιλέγω πάντα κάποιο που δεν έχω χρησιμοποιήσει, χωρίς να λαμβάνω υπόψη κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα (πχ η εποχή δεν επηρεάζει την επιλογή μου). Συνήθως όμως προτιμώ να χρησιμοποιώ σαπούνια από την ίδια επιχείρηση σε κοντινά χρονικά διαστήματα.

After shave συνήθως χρησιμοποιώ κάποιο που νομίζω ότι ταιριάζει πιο πολύ με το σαπούνι, εκτός εάν μου έχει κάτσει ντε και καλά να χρησιμοποιήσω κάποιο συγκεκριμένο after shave, ακόμα και αν είναι αταίριαστο.
Σπύρος :music-rockon:
Άβαταρ μέλους
Bob Dens
Νήπιο
Νήπιο
2
Has thanked: 70 times
Been thanked: 172 times

Σπύρο εγώ πάω καθαρά οσφρητικά όσων αφορά το σαπούνι και το after shave. Κατά 90% τα έχω σεταρισμένα. Επομένως επιλέγω βάση όρεξης και διάθεσης της μυρωδιάς που θέλω να με συνοδεύει στο υπόλοιπο της ημέρας.
Στη συνέχεια επιλέγω μηχανή και λεπίδα βάση σταθερών που έχω καθιερώσει, εκτός και εάν θέλω να δοκιμάσω κάποιον νέο συνδυασμό που δεν δοκίμασα παλαιότερα (αν το θυμάμαι.....)
Πινέλο, ανάλογα τα κέφια μου. Εάν θέλω πολύ μαρέγκα για να παίξω, πάω σε συνθετικό. Εάν θέλω καλύτερο μασάζ στο πρόσωπο και λιγότερη μαρέγκα, ασβός.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30446 times
Been thanked: 41555 times

Το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσω κάθε μέρα καθορίζει το υπόλοιπο σετάπ.
Αν είναι σκληρό ή μαλακό κι αν έχω όρεξη για περισσότερο bowl ή face lathering είναι το κριτήριο για την επιλογή του πινέλου.
Με βάση το αν παρέχει περισσότερη ή λιγότερη προστασία και γλίστρα γίνεται έπειτα η επιλογή της μηχανής και της λεπίδας.

Το ποιο σαπούνι μου κάνει κέφι κάθε μέρα εξαρτάται από την εν γένει θερμοκρασία και με το ποιο άρωμα edt/edp έχω όρεξη να ψεκαστώ.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”