Πρώτη επαφή σήμερα με το μοντέλλο της φωτογραφίας παρακάτω. Όπως είπα και στο αντίστοιχο νήμα, τρωγόμουν να δοκιμάσω μια τέτοια "
κινεζιά", κατά καιρούς με πιάνουν τα χαζά μου για περίεργα ξυρίσματα! :megagrin Σε μια συζήτηση λοιπόν στην τελευταία συγκέντρωση που είχαμε, προσφέρθηκε ο Βαγγέλης να μου στείλει μια παρόμια που είχε στο κουτί της. Ευχαριστώ και πάλι τον Βαγγέλη (vanm66) για την χορηγία του.
Η μηχανή αυτή έχει βγει σε διάφορες παραλλαγές, είτε ως Gillette 7 o' clock razor (aka Gillette Sterling), ως Boot's de razor, ως
Gillette Blue 3-piece razor, ως
Bic razor και αρκετές άλλες "εμπορικές ονομασίες". Οπτικά μιάζει να έχει κεφαλή Gillette Tech aluminium handle με μακρυά πλαστική λαβή. Όταν φόρτωσα την λεπίδα όμως και ελέγχοντας την γεωμετρία της, διαπίστωσα ότι αυτή εξείχε αρκετά από την μπάρα και το διάκενο ήταν μεγαλύτερο από της Tech. Και αποδείχτηκε και στην πράξη ότι έτσι ήταν τα πράγματα.
Στο ξύρισμα τώρα την περίμενα πιο ήπια, περίμενα ότι θα ήταν σαν την tech, αφού μοιάζαν οπτικά οι κεφαλές τους. Στην πράξη όμως είναι σαφώς πιο επιθετική, θα έλεγα ότι πλησιάζει την επιθετικότητα της 34-άρας (χωρίς
καμία απολύτως όμως σύγκριση μεταξύ τους), πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα θα έλεγα, καθώς με την tech αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα για μένα. Οπλισμένη με μια καινούργια Personna ως πρώτη δοκιμή για σιγουριά και με γένια 3 ημερών, τραβούσε αρκετά, ιδιαίτερα στο πρώτο πέρασμα. Στο ξύρισμα είναι αρκετά τραχιά, φαίνεται ασφαλώς η έλλειψη ποιότητας και ζυγίσματος σε σχέση με μια καλή μηχανή. Πανάλαφρη, μεταλλική είναι η κεφαλή της και ένα μικρό κομμάτι στην βάση της λαβής που υπάρχει το σπείρωμα που βιδώνει με την κεφαλή, το υπόλοιπο της λαβής είναι πλαστικό. Οπότε ασφαλώς και δεν μπορεί να εφαρμοστεί το δόγμα
"ξυρίζεσαι με το βάρος της μηχανής". Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να πέφτει το βάρος στην κεφαλή, που είναι ένα θετικό στοιχείο. Αυτό που μπορεί πάντως να χαρακτηρίσει αυτή την μηχανή, είναι η λέξη «αποτελεσματικότητα».
Η τελική εικόνα που πήρα ως πρώτη επαφή μαζί της είναι ότι είναι μια αξιοπρεπής μηχανούλα στα χέρια ενός έμπειρου (τουλάχιστον 1 χρόνο στο πξ) αλλά μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη σε κάποιον αρχάριο και το εννοώ. Λόγω της έλλειψης βάρους, σε ωθεί να πιέσεις ασυναίσθητα για να ξυριστείς. Σε συνδυασμό με το ότι είναι αρκετά επιθετική, μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνη. Πρέπει να υπάρχει μια καλή τεχική, για να βγει σωστά και ανώδυνα το ξύρισμα. Εμένα προσωπικά με ιντριγκάρισε το ξύρισμα μαζί της, αν και υπήρχε αρκετό τράβηγμα και τραχύτητα, μου έβγαλε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσω τις δοκιμές και θα ενημερώσω για ότι νεότερο. Ίσως θα μπορούσε να είναι και ένα travel razor, γιατί απλά και ξυρίζει αποτελεσματικά (σε έναν έμπειρο ξανατονίζω) και δεν υφίσταται και θέμα κόστους να το χάσεις ή αν πάθει κάτι. Έχασες και 6€! :megagrin