Σαπούνι / λεπίδα/δέρμα

Απάντηση
mrkaza
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 97 times
Been thanked: 1443 times
Επικοινωνία:

Μήπως δεν είναι προσωπική υπόθεση η λεπίδα αλλά είναι ένας συνδυασμός 3 πραγμάτων?
Μετά της διακοπές με έπιασε κρίση να αδειάσω λίγο τον χώρο ,έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ της λιγότερο αγαπημένες κρέμες /σαπούνια /λεπίδες .
Έτσι πλέον έχω να πω ότι δεν υπάρχει μόνο λεπίδα /δέρμα αλλά είναι Λεπίδα/Σαπούνι/Δέρμα.
Πχ το Palmolive με κοφτερή λεπίδα (Gillette silver , Gillette Platinum) στο δέρμα μου είναι άψογο ενώ με Derby Usta που είναι η αγαπημένη μου αυτό το καιρό τράβαγε και στο τέλος έτσουζε το ASL ενώ με WWF η λεπίδα αυτή ήταν άψογη. Ενώ με το WWF η Gillette είναι χειρότερη από την Derby .
Άβαταρ μέλους
soulg
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 296 times
Been thanked: 1798 times

Καλησπέρα!
Εγώ θα έλεγα ότι είναι συνδυασμός [Μηχανή-Λεπίδα] - Δέρμα - Σαπούνι και εξηγώ το σκεπτικό μου.
Έστω έχουμε μια μηχανή π.χ. Merkur 37c Slant. Την μηχανή, για χάρη της συζήτησης αν θέλετε, θα την κατατάξουμε ως μέτριας επιθετικότητας.
Βάζοντάς της μια λεπίδα Ladas η μηχανή είναι γλυκιά και αποτελεσματική, με μια Derby ψάχνεις να βρεις αν έβαλες λεπίδα και με μια Father καλό είναι να δεις και την διαθεσιμότητα στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων, και το αντίστροφο όπου κρατάμε λεπίδα και αλλάζουμε μηχανή. Εξού λοιπόν το εντός αγκύλης [Μηχανή - Λεπίδα].
Τα ανωτέρω βέβαια ισχύουν για μένα. Κάλυστα από κάτω θα βρεθούν post που θα εξυμνήσουν τις Derby, θα βάλουν τις Rubie στην θέση της Ladas κ.ο.κ. ενώ άλλοι θα αλλάξουν και την μηχανή με μια άλλη slant, o.c. κλπ. Εδώ μπαίνει ο παράγοντας πρόσωπο, η ευαισθησία και η προσωπική επιθυμία ανάλογα την αίσθηση (άλλος θέλει blade feel ή άλλου του αρέσει το όργωμα 😂 ). Άρα φτάσαμε στο [Μηχανή-Λεπίδα] - Δέρμα
Τώρα, τι θα συμβεί αν στο δικό σου δέρμα, με συγκεκριμένη λεπίδα και συγκεκριμένη μηχανή επιλέξεις Σπλέντιτ, Proraso, Haslinger w Sheep's Milk, Faena, MWF, SV, Floris ή MdC; Θα υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα; Όχι βέβαια. Παρόμοια πολύ πιθανόν ναι, με τα οποία μπορεί να συμβιβαστεί ο καθένας μας (λόγω τιμής για παράδειγμα) αλλά σε καμία περίπτωση ίδιo.
Έτσι το παζλ συμπληρώνεται ο βασικός συνδυασμός [Μηχανή-Λεπίδα] - Δέρμα - Σαπούνι τον οποίο αποκαλώ βασικό γιατί μπορεί κάποιος να τον ξεχειλώσει μια και οι παράγοντες που επηρεάζουν ένα ξύρισμα και την συμπεριφορά ενός προϊόντος είναι κι άλλοι πέραν των τεσσάρων αναφερομένων, ώρα της ημέρας, ποιότητα νερού, εποχή, κλιματολογικές συνθήκες και ότι φανταστεί ο καθένας.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”