Εδώ και καιρό εχω στο μυαλό μου να δοκιμάσω ένα θύσανο Synband της Apshave αλλα ποιο 24 ή 28 ?
Αυτή την στιγμή έχω Yaqi 26mm mysterious space tuxedo , ένα Yaqi 24mm Sagrada familia tuxedo.
Το 26αρη μέχρι στιγμής είναι με διαφορά το αγαπημένο μου αγόρασα το 24αρη γιατί μου αρέσει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ η λαβή με την σκέψη ότι θα λύσω το προβλημα οριακού μεγέθους του Qshave Scuttle για να ανακαλύψω ότι τώρα λόγο μικρού Loft βρίσκει η λαβη και κοπανώ στης άκρες του Bowl και ότι δε με βολεύει καθόλου η λαβή του.
Σύμφωνα με της δικές μου μετρήσεις το Yaqi 26mm space mystery που δεν γράφει νούμερο είναι
27,5mm με Loft 55mm και μήκος λαβής 65,5 mm
To 24 Sagrada Familia είναι
24.5mm με 50 mm Loft και 48.2mm μηκος λαβής
Στο ξύρισμα τώρα το 24αρη δείχνει να έχει σαφέστατα περισσότερο Backbone σαν αίσθηση
Αλλά πρόσεξα ότι στην πράξη το 24 όταν ξυριζόμουν άνοιγε περισσότερο (Full pressed) και ότι το 26αρη εχει και άλλο να δώσει

Οπότε, το ότι μου αρέσει το 26αρη, που οι μετρήσεις μου το δείχνουν μεγαλύτερο θα έλεγα 27αρη. Μήπως σημαίνει οτι το Extra Loft που λογικά θα έχει ένα 28αρη θα λύσει τα προβλήματα με το Scuttle και θα είναι ακόμα ποιο απαλό / ευχάριστο αλλα ταυτόχρονα θα κάνει μασαζακη

Έτσι ζητάω αν κάποιος έχει το 26αρη Yaqi ή το 28αρη Synband να μετρήσεις / κάνει σύγκριση.
ευχαριστώ
ΥΓ δεν είμαι σίγουρος ότι μετράω σωστά το Loft ή ποιο σωστά είναι κατά προσέγγιση με την μια ακρη του παχυμετρου στο σημειο που οι τρίχες βγαίνουν εξω και οχι τέρμα κάτω καθώς είναι πινέλα και όχι σκέτοι θύσανοι.
ΥΓ2 To 24αρη χωράει στο Travel Case από Wellshaved και ως συνθετικό δε θελει 1 ημέρα στεγνωμα οπότε θα γίνει το ταξιδιωτικό μου .
ΥΓ3 Ο Καναδός δε θα έχει 26αρη synband πριν τα Xmas