Ποιον εσπρεσσο για καφετερια?
Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2018, 08:22
Καλημέρα σε όλους!
Εχω τον εξης προβληματισμό.
Ειμαι στη διαδικασία επιλογής ενός καφέ που θα πωλείται σε καφετέρια.
Οι επιλογές ειναι βασικά δύο.
Buondi Prestige ή Premium
Prestige
Premium
Lavazza Oro (πιθανότατα)
Lavazza Oro
Ο λόγος επιλογής αυτων των δυο καφέδων ειναι η παροχή του εξοπλισμού και του service.
Εχω δοκιμάσει τον Buondi σε διαφορετικές μηχανές και από διαφορετικούς baristas, τον εχω ακόμα και στο σπίτι. Θα δοκιμάσω σημερα και τον Lavazza, διαφόρα χαρμάνια όχι μόνο τον Oro.
Ειναι γνωστό ότι ο Lavazza ειναι ο πιο γνωστός και κλασικός, ο Νο1 καφές στην Ιταλία με πάνω από το 50% της αγοράς. O προβληματισμός μου ειναι ακριβώς αυτός. Μήπως δηλαδή, επειδή γενικά ειμαστε γνωστά "ψώνια", σνομπάρουμε τον Lavazza με το σκεπτικό ότι ειναι ενας κλασικός μεν, αλλά "πολυφορεμένος" καφές (ως μάρκα) αφού τον βρίσκεις ακόμη και στο σουπερμαρκετ, και δεν ειναι τόσο "αγνωστος" (άρα στο μυαλό των πελατών όχι τόσο "ψαγμένος").
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας και τις γνώμες σας. Θα εκτιμούσα αν γράφατε ενα-δυο σχόλια για τους ίδιους τους καφέδες, ποιον προτιμάτε (αν τους εχετε πιει), όπως επίσης και τη αποψή σας σχετικά με τον παραπάνω προβληματισμό μου. Εσείς θα πηγαινατε σε καφετέρια που σερβίρει καφέ που τον βρίσκετε ακόμα και στο σουπερμαρκετ ή όχι??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προστέθηκε μετά από 8 λεπτά 27 δευτερόλεπτα:
Να πω επίσης ότι η μηχανή (Wega), to service και ολος ο υπόλοιπος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά θα ειναι με χρησιδανειο.
Εννοείται ότι ο barista ειναι barista με μεγαλη εμπειρία.
Λοιπόν πηγα και δοκιμασα και τις επαγγελματικές ποικιλίες του Lavazza. Ο Oro που ανεφερα ως υποψήφιος παραπάνω δεν υπάρχει στην επαγγελματική γκαμα της Lavazza.
Τα επαγγελματικά χαρμάνια ειναι μεταξύ άλλων: Pienaroma 100% arabica, Gold Selection (80/20), Top Class (80/20) & Crema e Aroma (50/50).
Ο Pienaroma εχει φανταστικά αρώματα, ειδικά στον ζεστό, αλλά λόγω 100% arabica εχει αρκετή οξύτητα (λεμονίζει) που προσωπικά δεν προτιμώ. Ο Gold Selection ειναι πιο ισορροπημενος για τα γούστα μου. Επίσης στον φρεντο λόγω ελλειψης robusta που βγαζει περισσότερη καφεινη, "σπάει" γρήγορα λόγω του πάγου. Το ιδιο συμβαινει στους περισσότερους κατοσταρηδες.
Οι τιμές Lavazza & Buondi ειναι παρόμοιες, το ερώτημα ειναι εσείς ποιον θα επιλέγατε να πιειτε αν πηγαινατε για καφέ?
Εχω τον εξης προβληματισμό.
Ειμαι στη διαδικασία επιλογής ενός καφέ που θα πωλείται σε καφετέρια.
Οι επιλογές ειναι βασικά δύο.
Buondi Prestige ή Premium
Prestige
Premium
Lavazza Oro (πιθανότατα)
Lavazza Oro
Ο λόγος επιλογής αυτων των δυο καφέδων ειναι η παροχή του εξοπλισμού και του service.
Εχω δοκιμάσει τον Buondi σε διαφορετικές μηχανές και από διαφορετικούς baristas, τον εχω ακόμα και στο σπίτι. Θα δοκιμάσω σημερα και τον Lavazza, διαφόρα χαρμάνια όχι μόνο τον Oro.
Ειναι γνωστό ότι ο Lavazza ειναι ο πιο γνωστός και κλασικός, ο Νο1 καφές στην Ιταλία με πάνω από το 50% της αγοράς. O προβληματισμός μου ειναι ακριβώς αυτός. Μήπως δηλαδή, επειδή γενικά ειμαστε γνωστά "ψώνια", σνομπάρουμε τον Lavazza με το σκεπτικό ότι ειναι ενας κλασικός μεν, αλλά "πολυφορεμένος" καφές (ως μάρκα) αφού τον βρίσκεις ακόμη και στο σουπερμαρκετ, και δεν ειναι τόσο "αγνωστος" (άρα στο μυαλό των πελατών όχι τόσο "ψαγμένος").
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας και τις γνώμες σας. Θα εκτιμούσα αν γράφατε ενα-δυο σχόλια για τους ίδιους τους καφέδες, ποιον προτιμάτε (αν τους εχετε πιει), όπως επίσης και τη αποψή σας σχετικά με τον παραπάνω προβληματισμό μου. Εσείς θα πηγαινατε σε καφετέρια που σερβίρει καφέ που τον βρίσκετε ακόμα και στο σουπερμαρκετ ή όχι??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προστέθηκε μετά από 8 λεπτά 27 δευτερόλεπτα:
Να πω επίσης ότι η μηχανή (Wega), to service και ολος ο υπόλοιπος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά θα ειναι με χρησιδανειο.
Εννοείται ότι ο barista ειναι barista με μεγαλη εμπειρία.
Λοιπόν πηγα και δοκιμασα και τις επαγγελματικές ποικιλίες του Lavazza. Ο Oro που ανεφερα ως υποψήφιος παραπάνω δεν υπάρχει στην επαγγελματική γκαμα της Lavazza.
Τα επαγγελματικά χαρμάνια ειναι μεταξύ άλλων: Pienaroma 100% arabica, Gold Selection (80/20), Top Class (80/20) & Crema e Aroma (50/50).
Ο Pienaroma εχει φανταστικά αρώματα, ειδικά στον ζεστό, αλλά λόγω 100% arabica εχει αρκετή οξύτητα (λεμονίζει) που προσωπικά δεν προτιμώ. Ο Gold Selection ειναι πιο ισορροπημενος για τα γούστα μου. Επίσης στον φρεντο λόγω ελλειψης robusta που βγαζει περισσότερη καφεινη, "σπάει" γρήγορα λόγω του πάγου. Το ιδιο συμβαινει στους περισσότερους κατοσταρηδες.
Οι τιμές Lavazza & Buondi ειναι παρόμοιες, το ερώτημα ειναι εσείς ποιον θα επιλέγατε να πιειτε αν πηγαινατε για καφέ?