Καλησπέρα !! Αν και έχω γραφτεί εδώ και 4 χρόνια στο forum τώρα αποφάσισα να ξεκινήσω το wet shaving με DE μηχανές. Το θέμα είναι ότι καλά καλά πριν ξεκινήσω είχα προβλήματα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάρω την πρώτη μου DE, την Merkur 33C ή την Merkur 15C αν και κλείνω ποιο πολύ την δεύτερη. Λοιπόν είπα να αρχίσω με μία κρέμα και ένα πινέλο και λόγου ότι το πινέλο το πήρα μετά την κρέμα αποκλείω ο ερεθισμός να οφείλετε στο πινέλο. Την άπλωνα την κρέμα με βρεγμένα χέρια και απλός έκανα μασάζ στον πρόσωπο. Έχω πάρει 2 κρέμες, πρώτα πήρα μία Nivea Mild Shaving Cream με την οποία μετά από 2-3 ξυρίσματα σα να παρατήρησα μία μικρή ξηροδερμία αλλά το άφησα να περάσει έτσι. Μετά είπα να δοκιμάσω και την Prosar (την ελληνική, όχι την Prosaro ) που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον και αφού έκανα 2 περάσματα (το ένα κόντρα) με το Fusion ProGlide (σημ. το χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς προβλήματα) και παρόλο που μπορεί να είχα κάνει το πιο καλό ξύρισμα ποτέ, χωρίς κοψίματα κτλπ, αφού ξεπλύθηκα και μετά από κανά λεπτό είχαν γίνει τα μάγουλα μου σαν παντζάρι (στα οποία έχω πολύ αραιά γένια), έβαλα μετά από λίγο μια ενυδατική κρέμα (όχι aftershave, η αλήθεια είναι δε χρησιμοποιώ, αλλά βάζω λίγη αλκοολούχα λοσιόν 7
0 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα) αλλά τίποτα, την επομένη (βράδυ ξυρίστηκα) είχε φτιάξει ελάχιστα το δέρμα και άρχισε να ξεφλουδίζει (ούτε ηλιοθεραπεία να έκανα)....... Ολα αυτά πριν 4-5 μέρες και ακόμα δεν έγινε καλά το δέρμα μου...
Ο βασικός μου προβληματισμός είναι ποιο συστατικό φταίει για αυτήν την κατάσταση, το έχουν -αν είναι δηλαδή είναι κάποιο συστατικό- και οι δύο κρέμες που έχω, μήπως η Nivea το έχει σε μικρότερο βαθμό από την Prosar λόγο του ότι η Prosar είναι αυτή που με γ@μησε.... ;; Δεν ξέρω... Καμιά ιδέα ;;
Ορίστε και μία φωτό σημερινή
Οπως βλέπετε ακόμα ξεφλουδίζω.... Και κατηγορώ 100% την κρέμα διότι ακόμα σε εκεί που δεν ξυρίστηκα (μουστάκι, μούσι) έχω πάλι αυτό το ξεφλούδισμα....