Simpsons CH2 Synthetic

Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30324 times
Been thanked: 41496 times

Oι εντυπώσεις μου για το CH2 synthetic ισχύουν. Όμως, έχουμε μάχη στήθος με στήθος με τον rookie θύσανο Tuxedo (στην λαβή Wolf Whiskers). Βέβαια μιλάμε για διαφορετικά πινέλα με διαφορετική αίσθηση και χρήση. Το ένα είναι Chubby κοντόχοντρο κυρίως για face lathering, το άλλο all around. Σε απόδοση είναι το ίδιο εξαιρετικά.

Σφήνα βλέπω και το Fitjar συνθετικό στα 27€ περίπου που φτιάχνεται λένε στο Σιμπσονήσι Isle of Man. ?? Δεν δίνουν όμως specs οι λουλούδες για να το συγκρίνουμε με τα συνθετικά Simpsons. Ομοιάζουν πάντως αρκετά, και στο 1/3 της τιμής του Τσάμπυ 2, λέει.

Είπα να κρατηθώ αλλά δεν. Με μάθατε, είμαι έρμαιο των παθών μου. Σήμερα έριξα την πρώτη ξούρα με την νέα Muhle Rocca. Μάνα με τους εννιά σου γιούς! Τι φτιάξανε οι Γερμανοί ρε πστ μου! Θα τη δοκιμάσω με όλες μου τις λεπίδες και διάφορα σαπούνια και θα ποστάρω παρουσίασις εν ευθέτω χρόνω.

Και μια και είμαστε στη σούπα και γράφουμε ό,τι μας κατέβει, τι γίνεται με τα likes; Ο λαός τα ζητά. Αλλιώς θα γεμίσουμε :text-goodpost: και :text-+1:

Ευχαριστώ Άκη. Ετοιμάζομαι για Χριστουγεννιάτικο clearance. Ωσονούπω στο πωλητήριο αξιόλογα καλούδια που δεν παίρνουν την αγάπη που τους αξίζει.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Έχω αναφέρει τη γνώμη μου για το συνθετικό Simpsons CH2 εδώ. Πρόκειται για πινέλο που απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν face lathering. Για την κατηγορία τιμής του, αν αναλογιστεί κανείς και το όνομα της εταιρείας, είναι άριστο. Νομίζω ο Vavous έχει εκφέρει πολύ εμπεριστατωμένη γνώμη για το συγκεκριμένο. Εγώ χρησιμοποιώ όλα τα πινέλα που αναφέρω στο παραπάνω λινκ + ένα Maggard συνθετικό 26mm με "γρανιτένια λαβή" και σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα άλλαζα κανένα.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Το συνθετικό Chubby 2 είναι φανταστικό πινέλο. Μαλακό στο πρόσωπο όσο δεν γίνεται αλλά "σκληρό" με τα σαπούνια. Δημιουργεί τέλεια σαπουνάδα πανεύκολα είτε σε μπωλ είτε στο πρόσωπο. Προφανώς βέβαια η λαβή είναι καλύτερη για face lather.

Έχω ένα παράπονο. Για εμένα δεν έπρεπε να έχει το όνομα του θρυλικού Chubby 2. Το μοντέλο ασβού έχει τελείως άλλο χαρακτήρα με την μοναδικά πυκνή τρίχα του.
Χάρης
NavalArchitect

Συμφωνώ με τον Χάρη για το Chubby 2 Best, καλό το συνθετικό αλλά το άλλο (κι ειδικά το 'Super') είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

+1 φυσικά και για τα σχόλια Γιώργου και Ανδρέα, κι ειδικά για το Rocca που όντως σκίζει...
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10

Εκ μεταφοράς απο παλαιότερο σχόλιο:

"Το συνθετικό CH2 είναι το καλύτερο του είδους του που έχω δοκιμάσει.* Για τα μάτια του ξεφορτώθηκα Plisson, Plisoft, Muhle synth, Crown King synth, HJM black fibre ίσως κι άλλο που δεν θυμάμαι.

Έχει την γνωστή υπέροχη λαβή της Simpson και συμπεριφορά καλού ασβού. Απίστευτα απαλό, δυνατή ραχοκοκκαλιά, κρατάει τη θερμότητα, αμείλικτο με τα σαπούνια. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θέλει στρώσιμο. Στην αρχή έχει δύσκολο splay και στο φόρτωμα ο θύσανος χορεύει χούλα-χουπ, οι μελλοντικοί κτήτορες όμως ας μην φοβηθούν να το πατήσουν / ζουλήξουν, δεν μασάει μια, συνθετικό είναι.

Όποιος διαθέτει το μπαγιόκο ας το πάρει άφοβα. Κι αν παρελπίδα δεν του αρέσει, όπως κάθε Simpson, έχει υψηλή τιμή μεταπώλησης
."

Φυσικά και δεν πρέπει να συγχέεται με ασβούς. Άλλο το συνθετικό άλλο η ζωική τρίχα. Δεν εκφράστηκα σωστά λέγοντας παραπάνω ότι έχει συμπεριφορά καλού ασβού. Μάλλον ως σχήμα λόγου θα πρέπει να εκληφθεί το σχόλιο.

*Στο μεταξύ απέκτησα και τον συνθετικό θύσανο Tuxedo που είναι διαφορετικός πλην εξίσου απίθανος.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου,από το συνθετικό Chubby 2,όμως για να είμαι ειλικρινής,πρέπει να πω πως,δεν ξέρω αν μιλάμε για τα ίδια πινέλα,εγώ δοκίμασα το συνθετικό Chubby 2 επί εποχής "Link" aka Άγγελος,
κάποιοι λένε ότι έχουν αλλάξει θύσανο,(από τότε μέχρι σήμερα)πραγματικά δεν γνωρίζω,διότι δεν "ψάχτηκα" επί του θέματος,αν κάποιος γνωρίζει,κάτι παραπάνω,ας μας πει για να γνωρίζουμε και εμείς...

*Ανδρέα "φημολογείται" ότι το Fitjar/Vulfix χρησιμοποιεί συνθετικούς θυσάνους,που φοράνε τα Vie-Long,
και εάν αληθεύει αυτό,θα πω Vie-Long δαγκωτό.!!!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10

Έξω διαβάζω φοβερά σχόλια για τα συνθετικά της Epsilon. Δεν ξέρω αν είναι διαφορετικά απο των Vie-long.

Εχει πράγματι αλλάξει ο θύσανος του CH2 προς το καλύτερο. Είχα δει κι εγώ το CH2 του Link το οποίο μου είχε φανεί πιο δύσκαμπτο απο το νεότερο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

LInks για Εpsilon Ανδρέα;Δεν έχω βρει κανένα εγώ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31170 times
Been thanked: 32663 times

Στο Ισπανικό Gifts & Care έχει πολλά.
Γιάννης
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Στα links κριτικών αναφερόμουν Γιαννη.Δεν έχω δει ούτε μία,αν και έχω ψαξει.

Tony,δεν μας είπες τελικα την γνώμη σου,κι ας έχουν αλλαξει τον θύσανο από τότε.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”