Συνταγές Μαγειρικής

stavros
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 31 Οκτ 2010, 08:33
13
Been thanked: 2 times

Ρε συ Αποστολη εβγαλες τα δυο κυριοτερα υλικα για να φτιαξεις μακαροναδα.Τωρα τη να σου πω να φας,μαυτο που ζητας δεν κανεις τιποτα,βαλε λιγη παρμεζανα,φρεσκο μανιταρι,λιγο κρεμυδι, λιγη πεστο barilla,κανε εκει ενα αχταρμα και οτι βγαλεις εβγαλες.ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΝΟΡ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΟΙΛΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

είναι επειδή η κρέμα γάλακτος με πειράζει, και τρώω όλο με τοματα. Την πέστο δεν την είχα σκεφτεί, αλλά λέω να την φτιάξω εγω. Τώρα δεν ξέρω αμα θα τα καταφέρω, θα δείξει...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2071
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
14
Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
Has thanked: 34 times
Been thanked: 48 times
Ηλικία: 46

Σταυρο

πες μας σε παρακαλω μια νοστιμη- ευκολη συνταγη για μια ωραια ναπολι.....οχι ομως τα συνηθισμενα
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
stavros
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 31 Οκτ 2010, 08:33
13
Been thanked: 2 times

Παιδια η ναπολι ειναι τεχνη αλλοι βαζουν πολλα μπαχαρικα σε πολυ μικρη ποσοτητα αλλοι την φτιαχνουν οσο πιο απλη γινεται,εγω ειμαι της πρωτης σχολης,αλλα θελει εμπειρια οπως το ξυρισμα.σωταρουμε κρεμυδι λιγο σκορδο σε ελαιολαδο,σβηνουμε με κοκκινο κρασι η ουζο αν ειναι για θαλλασινα,προσθετουμε ντοματες ψιλοκομενες κατα προτιμηση πομοντορια,αλατι,πιπερι,δαφνη,ελαχιστη ριγανη,ελαχιστο βασιλικο,ελαχιστο δυοσμο,ελαχιστη μεντα,ελαχιστη κανελα,ελαχιστους κοκκους μπαχαρι,προσθετουμε πελτε,ζαχαρη ή κετσαπ προτιμω το δευτερο και αρκετο,και λιγο νερο.Δοκιμαζουμε αφου βρασει λιγο,και αν ειναι βαρια ριχνουμε ξανα ντοματα για να τη σωσουμε,την αφηνουμε να βρασει μεχρι να πηξει προσεχοντας στο τελος να μην κολησει,και σε χαμηλη φωτια γιατι πιανει τα διαπαντα.Αυτη ειναι η βαση,η οποια με ζυμαρικα στο τηγανι μπορεις να βαλεις λαχανικα διαφορα σε στικς και ελαχιστη κρεμα,με τονο(η αγαπημενη μου),με θαλασινα, αστακο,καβουρι,με εκλεκτα αλαντικα μανιταρια και παρμεζανα.αυτα παιδια οτι αλλο ειμαι διαθεσιμος.Εφτιαξε κανενας πραμα η στο βροντο γραφω.Το νοστιμο και το ευκολο ειναι λιγο δυσκολο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να φτιαξεις πεστο θελεις γουδι,κουκουναρι καβουρδισμενο,παρμεζανα parmiziano reggiano,πεκορινο,σκορδο,ελαιολαδοκαι φρεσκο βασιλικο.Προσεχεις να μην βαλεις πολυ βασιλικο γιατι θα πικρισει και οχι πολυ σκορδο γιατι θα γινει μπαρουτι.
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2071
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
14
Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
Has thanked: 34 times
Been thanked: 48 times
Ηλικία: 46

Σταυρο να εισαι σιγουρος θα ειναι η επομενη μου συνταγη!!! :dance3
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3535
Εγγραφή: 26 Οκτ 2010, 13:59
13
Has thanked: 35 times
Been thanked: 148 times

stavros έγραψε:Παιδια η ναπολι ειναι τεχνη αλλοι βαζουν πολλα μπαχαρικα σε πολυ μικρη ποσοτητα αλλοι την φτιαχνουν οσο πιο απλη γινεται,εγω ειμαι της πρωτης σχολης,αλλα θελει εμπειρια οπως το ξυρισμα.σωταρουμε κρεμυδι λιγο σκορδο σε ελαιολαδο,σβηνουμε με κοκκινο κρασι η ουζο αν ειναι για θαλλασινα,προσθετουμε ντοματες ψιλοκομενες κατα προτιμηση πομοντορια,αλατι,πιπερι,δαφνη,ελαχιστη ριγανη,ελαχιστο βασιλικο,ελαχιστο δυοσμο,ελαχιστη μεντα,ελαχιστη κανελα,ελαχιστους κοκκους μπαχαρι,προσθετουμε πελτε,ζαχαρη ή κετσαπ προτιμω το δευτερο και αρκετο,και λιγο νερο.Δοκιμαζουμε αφου βρασει λιγο,και αν ειναι βαρια ριχνουμε ξανα ντοματα για να τη σωσουμε,την αφηνουμε να βρασει μεχρι να πηξει προσεχοντας στο τελος να μην κολησει,και σε χαμηλη φωτια γιατι πιανει τα διαπαντα.Αυτη ειναι η βαση,η οποια με ζυμαρικα στο τηγανι μπορεις να βαλεις λαχανικα διαφορα σε στικς και ελαχιστη κρεμα,με τονο(η αγαπημενη μου),με θαλασινα, αστακο,καβουρι,με εκλεκτα αλαντικα μανιταρια και παρμεζανα.αυτα παιδια οτι αλλο ειμαι διαθεσιμος.Εφτιαξε κανενας πραμα η στο βροντο γραφω.Το νοστιμο και το ευκολο ειναι λιγο δυσκολο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να φτιαξεις πεστο θελεις γουδι,κουκουναρι καβουρδισμενο,παρμεζανα parmiziano reggiano,πεκορινο,σκορδο,ελαιολαδοκαι φρεσκο βασιλικο.Προσεχεις να μην βαλεις πολυ βασιλικο γιατι θα πικρισει και οχι πολυ σκορδο γιατι θα γινει μπαρουτι.

Φίλε Σταύρο αυτό που περιγράφεις δεν έχει απολύτως καμία σχέση με pasta Napoletana.
Ούτε κοντά δε φτάνει. Επίσης δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ των ποτών ένας Ιταλός από οποιοδήποτε μέρος, να εκτελέσει μία συνταγή σαν και αυτή.
Μόνο ένας Έλληνας ή Αμερικάνος θα μπορούσε να εκτιμήσει μία τέτοια συνταγή.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα ή στο Αμέρικα (που είναι το ίδιο πάτος με εμάς στη γαστρονομική γνώση) υπάρχουν δύο σχολές και μάλιστα η μία με τα πολλά μπαχάρια, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στην Ιταλία αυτές οι σχολές δεν υπάρχουν.

Τα σωταρισμένα κρεμμύδια δεν είναι απαραίτητα, καλύτερα να λείπουν.
Το κρασί και το ούζο δεν κολλάνε.
Τα θαλασσινά και ο τόνος δεν έχουν καμία θέση.
Τα λαχανικά το ίδιο, εκτός από κάποια συγκεκριμένα και σε πολύ μικρή ποσότητα για τη δημιουργία της σάλτσας
Τα αλλαντικά δεν έχουν καμία απολύτως θέση.
Για τη σάλτσα λες «πομοντόρια». Δεν ξέρω τι εννοείς, Pomodoro στα Ιταλικά σημαίνει ντομάτα. Για τη σάλτσα αυτή χρειάζεσαι αποφλοιωμένες ντομάτες που θα τις κόψεις σε κομματάκια.
Ο βασιλικός μπαίνει όχι ως μπαχαρικό αλλά φρέσκος σε μεγάλα φύλλα (πλατύφυλλος). Επίσης μπορείς να τον βάλεις και στο τέλος πάνω στο πιάτο κα όχι στη σάλτσα.
Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που περιγράφεις είναι τελείως λανθασμένα. Και γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τη Napoletana αλλά και γιατί δεν έχει κανένα νόημα να μπαίνουν όλα μαζί σε οποιοδήποτε φαγητό. Είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, και πολλά από αυτά κυρίαρχα, δηλαδή μπαίνουν μόνα τους.
Δάφνη ;
Ρίγανη ;
Δυόσμο ;
Κανέλα ;
Μέντα ;
Μπαχάρι ;

Εξήγησέ μου με τέτοια συστατικά τι γεύση θα είναι το αποτέλεσμα ;
Καμία. Ένα αχταρμά.
Τι δουλειά έχει ο δυόσμος με τη ρίγανη στο ίδιο πιάτο ;
Θέλουμε να δώσουμε άρωμα δυόσμου ή ρίγανης στο πιάτο ; Ή μήπως δεν ξέρουμε τι θέλουμε;
Τι δουλειά έχει η δάφνη με τη μέντα στο ίδιο πιάτο ;
Τι δουλειά έχουν όλα μαζί στο ίδιο πιάτο ;
Τι δουλειά έχει η κανέλα στη Napolettana ; Προς Θεού!


Και βεβαίως εσύ έχεις δίκιο γιατί φτιάχνεις συνταγές για Έλληνες. Και οι Έλληνες είναι τελείως αδαείς γαστρονομικά και το μόνο μου τους ενδιαφέρει είναι να μπουχτίζουν και να λένε «ήταν πικάντικη» χωρίς να εννοούνε τίποτα συγκεκριμένο. Αν τους έφτιαχνες μία σωστή Napoletana το πιο πιθανό ήταν να στη γύριζαν πίσω γιατί δεν θα τους άρεσε.
Σε μία συζήτηση που είχα με έναν Ιταλό συνάδελφό σου πριν χρόνια, μου είχε πει: «ένα καλό γεύμα χρειάζεται 3 συστατικά, 1) καλά υλικά,2) καλό μάγειρα, 3) πελάτη που να ξέρει να τρώει». Ε, αυτό το τρίτο στην Ελλάδα είναι σε μεγάλη έλλειψη.
Η αγαπημένη πίτσα του Έλληνα είναι η … «απ’ όλα»!


Πραγματικά πολύ φιλικά, και με μεγάλο σεβασμό στην κατηγορία των μαγείρων.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Η κανελα ταιριαζει στην ντοματα. Μιλαμε για ενα μικρο κομματακι ξυλο κανελας. Απο την αλλη, μπορεις να αμφισβητεις τα οσα λεμε εδω περι ξυρισματος. Αλλα ειναι αδοκιμο να αμφισβητεις την τεχνη του αλλου με την οποια βγαζει τα λεφτα του! Αν δεν ηξερε τι εκανε, δεν θα δουλευε!
Εαν καποιοι συνδυασμοι δεν μας καθονται δε σημαινει οτι δεν "υπαρχουν". Αν εσενα δεν σε αρεσει το sushi, δε σημαινει οτι δεν ειναι καλο και "δεν τρωγεται"!


Υπαρχει η μαγειρικη που ειναι τεχνη, υπαρχει και η μαγειρικη στην οποια ο αλλος καιει τα μακαρονια στο βρασιμο!


Και πανω απολα, σε παρακαλω μην εισαι τοσο απολυτος!
Slur έγραψε: [...] «ένα καλό γεύμα χρειάζεται 3 συστατικά, 1) καλά υλικά,2) καλό μάγειρα, 3) πελάτη που να ξέρει να τρώει». Ε, αυτό το τρίτο στην Ελλάδα είναι σε μεγάλη έλλειψη. [...]
Και σταματα να προσβαλεις μελη εδω μεσα (διοτι με την αναφορα στον "καλο μαγειρα" σε συνδυασμο με τα οσα ειπες πιο πριν, προσβαλλεις ανοιχτα ενα μελος!!!)!
Οδευεις προς τη δευτερη προειδοποιηση, με 360, και χωρις ζωνη ασφαλειας και airbag!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 3535
Εγγραφή: 26 Οκτ 2010, 13:59
13
Has thanked: 35 times
Been thanked: 148 times

Δεν έχεις δίκιο σε όσα είπες στο προηγούμενο ποστ.
Δεν προσέβαλα απολύτως κανέναν .

Επειδή όμως εσύ είσαι ο υπεύθυνος της εύρυθμης λειτουργίας του φόρουμ θα προσαρμοστώ σε αυτά που θέλεις και δεν θα ξαναπώ τη γνώμη μου.
Δεν θα με ενοχλήσει πολύ αυτό γιατί το φόρουμ είναι πλούσιο και άρα χρησιμότερο να το διαβάζω παρά για να μιλάω.

Θα σε παρακαλούσα όμως να αφήσεις τις προειδοποιήσεις και να κάνεις αυτό που θέλεις την επόμενη φορά.

ΥΣ: Συγνώμη Σταύρο δεν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το γαστρονομικό θέμα λόγο των συνθηκών, παρόλο που θα ήθελα πολύ. :stumm
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Μπορειτε τα παντα να συζητησετε, στο πλαισιο καλης συμπεριφορας στο φορουμ. Ακομη και το "ματριξ" εχει τους κανονες του! Αλλωστε με τον Σταυρο μπορεις να κουβεντιασεις ο,τι θελεις, και να κανεις και εποικοδομητικο κριτικη, και απ'ολα! Αν κατι ξεφευγει υπαρχει η εναλλακτικη του ΠΜ!

Γραφοντας ο,τι εγραψες πιο πανω, σε συνδυασμο με τα "3 βασικα χαρακτηριστικα", φυσικα και προσεβαλες καποιον. Αν δεν το αντιλαμβανεσαι εσυ, δεν φταιει κανεις μας. Τωρα. Δεν θελω να κανω κατι, γιαυτο και προειδοποιω. Και εδω και μεσω του "ιδιωτικου καναλιου".

Απο τη στιγμη που μπηκες εδω, σε αυτο το φορουμ εισαι πνευμα αντιλογιας (και καλα κανεις), ζητας συμβουλες, υποδειξεις, προτροπες, ιδεες (και παλι καλα κανεις γιατι αυτο ειναι το νοημα του φορουμ), κλπ και τελικα κανεις του κεφαλιου σου, ο,τι γουσταρεις, και οταν δε σε βγαινει το αποτελεσμα που θες, καταληγεις να γραφεις αυτα που γραφεις, οπως τα γραφεις (ο τροπος που τα γραφεις ενοχλει περισσοτερο απο το νοημα και την εμπειρεια που θες να περασεις).. Να κανεις τις εμπειριες σου και να μας μεταφερεις τα οσα εχουνε συμβει, αλλα μεσα σε ορισμενα πλαισια. Το οτι εδω ειναι μια εικονικη πραγματικοτητα δε σε δινει το δικαιωμα να συμπεριφερεσαι οπως συμπεριφερεσαι.
Και για να αναφερθω σε παραδειγματα.
- Αν αγορασεις ενα ξυραφακι απο το σουπερ μαρκετ, και σε κανει χαλια ξυρισμα, δεν θα πας να τους το κοπανησεις στο κεφαλι και να πεις: Τι μπαζοξυραφα πουλατε, κοπηκα, σφαχτηκα, με οδηγησατε σε λαθος αποφασεις κλπ.
- Αν απο την αλλη πας σε ενα εστιατοριο και αυτο που παραγγειλεις δε σε αρεσει, θα πεις οτι δε σε αρεσει, και οχι οτι ο μαγειρας ειναι ασχετος!
- Αν μεχρι τωρα οδηγεις Opel και σε λαχει το λαχειο και αγορασεις μια Μαζερατι, ουτε θα εχεις την απαιτηση να μπορεις να την οδηγησεις, ουτε και να την κουμανταρεις. Αν χωρις training πας και την καρφωσεις γιατι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ, δεν σε φταιει ουτε η Μαζερατι, ουτε αυτος που στην πουλησε! Εσυ κρατας το τιμονι στα χερια!

Και για να τελειωνει. Ο,τι ισχυει για τους αλλους, ισχυει και για σενα, και για μενα, τον Ανδρεα, τον Αποστολο, το Δημητρη, τους Χρηστους κλπ. Και το αντιστροφο. Φιλιες και συμπαθειες ναι, αλλα μεχρι εκει που παιρνει τον καθενα. Ο σεβασμος στην προσωπικοτητα του καθενα ειναι κατι το οποιο πρεπει να πηγαζει. Εαν υπαρχει αυτοσεβασμος, μπορουμε να σεβαστουμε και το περιβαλλον μας αντιστοιχα! Ουτε τα παραπαιδια καποιανου ειναι τα μελη αυτου του φορουμ, ουτε τιποτε! Ολοι εχουμε τις ιδιες ευκαιριες και τις ιδιες δυνατοτητες. Οταν θελουμε να κανουμε κατι καινουριο για εμας, ρωταμε, μαθαινουμε, ρωταμε, διαβαζουμε, ρωταμε, διασταυρωνουμε, ρωταμε, προχωρουμε βημα βημα! Σιγουρα δεν κανουμε του κεφαλιου μας! Σιγουρα δεν κανουμε αχταρμα, για να λεμε στο τελος: "τι μαλακια, αφου δεν γινεται" Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια λεει ο λαος. Εχει τους λογους του.

Και για να μην παρεξηγηθουμε. Αν καποιος την επεφτε φραστικα εναντιον σου (μετα τα οσα εχουν γινει μεχρι τωρα, κανω ομαδα μπασκετ), παλι εσενα θα υποστηριζα, γιατι ουτε και εκεινος θα ειχε αυτο το δικαιωμα! Σε αυτο το φορουμ ειμαστε ολοι μια παρεα! Μια "οικογενεια εικονικης πραγματικοτητας" αν θες. Οπως ο καθενας μας εχει την θεση του στην πραγματικη οικογενεια, ετσι και εδω. Την πραγματικη οικογενεια δεν μπορει να την διαλεξει και να την επιλεξει καποιος. Αυτην εδω ομως ναι. Ειμαστε ενα κλειστο κυκλωμα, μια κοινωνια με 91 διαφορετικους χαρακτηρες. Για να μην υπαρξει αντιδικια και προβλημα, πρεπει να τηρουμε ολοι καποιους κανονες. Οποιος δεν μπορει, δικαιωμα του, δεν θα κατηγορηθει εαν αποφασισει να ζητησει την αποχωρηση του. Θα κατηγορηθει ομως εαν προσπαθει εγωκεντρικα σκεπτομενος να ειναι παντα στο κεντρο της επικαιροτητας και μοναδικο σημειο αναφορας.






Το thread αυτο κλεινει μεχρι να ηρεμησουν τα πνευματα! Αλλωστε μονο για συνταγες δεν μιλαμε πια.. Οταν ανοιχτει και παλι, θα καθαριστει και βλεπουμε παραπερα...
Εικόνα
stergios

5 χρονια ηρεμιας! Πολυ θερμοκεφαλοι εμεις οι ελληνες! :-) Γραψτε ντε κανα φαι να φαει η "εικονική οικογένεια" παρεα με την πραγματικη οικογενεια λοιπον! :-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”