Ας ποστάρουμε εδώ κάποιες συνταγές μαγειρικής τις οποίες έχουμε δοκιμάσει, και αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει και κάποιος άλλος.
Να ποστάρουμε όμως έξυπνες και σύντομες συνταγές, δεν έχει νόημα να το κάνουμε εδώ τσελεμεντέ. :megagrin
Νομίζω ότι αυτό που απασχολέι όσους άντρες μαγειρέυουν, είναι ας πούμε όταν γυρνάς βραδι κουρασμένος από την δουλειά να φτιάξεις κάτι σε 30-45 λεπτά π.χ.
ή κάτι σπέσιαλ για μπύρα , κρασλι κ.λπ.
Μην αρχίσετε και ποστάρετε παστίτσια και μουσακάδες… :megagrin
Συνταγές Μαγειρικής
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6359
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 9900
- Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
- 13
- Τοποθεσία: [ Mering ]
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1189 times
- Ηλικία: 49
- Επικοινωνία:
Απο που την ειχες την ιδεα? χαχαχα
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6359
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Προσπάθησα να το φέρω εδώ το Post σου αλλά μου το έφερνε πάνω από το δικό μου (λόγω ημνίας μάλλον) οπότε δεν έβγαζε νόημα για κάποιον που μπαίνει πρώτη φορά...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 9900
- Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
- 13
- Τοποθεσία: [ Mering ]
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1189 times
- Ηλικία: 49
- Επικοινωνία:
Το καταλαβα.. χαχα Τσιμπα την
1 κιλό χταπόδι φρέσκο
500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
250 γρ. ελιές τσακιστές
1 ποτήρι του κρασιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
250 γρ. ντοµάτες καλές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουµε το χταπόδι µε το νερό του για αρκετή ώρα. Το σβήνουµε µε κρασί. Μετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι µικρά ολόκληρα. Όταν είναι µισοψηµένα το χταπόδι και τα κρεµµύδια, προσθέτουµε τις ελιές. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί. Ψήνουµε αργά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.
1 κιλό χταπόδι φρέσκο
500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
250 γρ. ελιές τσακιστές
1 ποτήρι του κρασιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
250 γρ. ντοµάτες καλές κόκκινες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνουµε το χταπόδι µε το νερό του για αρκετή ώρα. Το σβήνουµε µε κρασί. Μετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι µικρά ολόκληρα. Όταν είναι µισοψηµένα το χταπόδι και τα κρεµµύδια, προσθέτουµε τις ελιές. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε το φαγητό να ψηθεί. Ψήνουµε αργά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.
- Aris
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2071
- Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
- 14
- Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 48 times
- Ηλικία: 46
απλη, γρηγορη, φτηνη
ΝΑΠΟΛΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σπαγγετι
1 πακετο κομματακια ντοματας
1 σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι (φρεσκοτριμμενο)
βασιλικος 2-3 φυλλαρακια
Βαζουμε στο κατσαρολακι ελαιολαδο ισα ισα να "βραχει" ο πατος του. Κοβουμε το σκορδο σε ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ φετουλες και το ριχνουμε στον πατο της κατσαρολας.
Αναβουμε το ματι στο 2 (με μαχ το 3) και περιμενουμε να αρχιζει να ψιλοτσιτσιριζει το σκορδο (οσο το λαδι ζεσταινεται απελευθερωνεται το αρωμα του σκορδου). Οταν αρχιζει και ξανθαινει, πεταμε μεσα τα ντοματακια ανεβαζουμε στο 3 κ ριχνουμε νερο.
Μολις αρχισει η βραση περιμενουμε κ ανακατευουμε. Οταν αρχισει η σαλτσα να πιτσιλαει στην βραση, κατεβαζουμε στο 2 κ ριχνουμε αλατι, τριβουμε πιπερι και ανακατευουμε....
Οταν ξαναπιτσιλισει η σαλτσα κατευαζουμε στο 1 κ συνεχιζουμε περιοδικα να ανακατευουμε ενω πεταμε μεσα και τα φυλλαρακια βασιλικου....
Οταν η σαλτσα εχει πλεον χυλωσει αρκετα ειμαστε ετοιμοι....
Εννοειται οτι εχετε βρασει και την σπαγγετι ετσι? :bigsmilie
Καλη ορεξη
ΥΓ. Οι δοσολογιες ειναι στην δικη σας κριση και καλο ειναι παντα ενω γινεται το φαγητο να δοκιμαζετε κ να ελεγχετε την γευση
ΝΑΠΟΛΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σπαγγετι
1 πακετο κομματακια ντοματας
1 σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι (φρεσκοτριμμενο)
βασιλικος 2-3 φυλλαρακια
Βαζουμε στο κατσαρολακι ελαιολαδο ισα ισα να "βραχει" ο πατος του. Κοβουμε το σκορδο σε ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ φετουλες και το ριχνουμε στον πατο της κατσαρολας.
Αναβουμε το ματι στο 2 (με μαχ το 3) και περιμενουμε να αρχιζει να ψιλοτσιτσιριζει το σκορδο (οσο το λαδι ζεσταινεται απελευθερωνεται το αρωμα του σκορδου). Οταν αρχιζει και ξανθαινει, πεταμε μεσα τα ντοματακια ανεβαζουμε στο 3 κ ριχνουμε νερο.
Μολις αρχισει η βραση περιμενουμε κ ανακατευουμε. Οταν αρχισει η σαλτσα να πιτσιλαει στην βραση, κατεβαζουμε στο 2 κ ριχνουμε αλατι, τριβουμε πιπερι και ανακατευουμε....
Οταν ξαναπιτσιλισει η σαλτσα κατευαζουμε στο 1 κ συνεχιζουμε περιοδικα να ανακατευουμε ενω πεταμε μεσα και τα φυλλαρακια βασιλικου....
Οταν η σαλτσα εχει πλεον χυλωσει αρκετα ειμαστε ετοιμοι....
Εννοειται οτι εχετε βρασει και την σπαγγετι ετσι? :bigsmilie
Καλη ορεξη
ΥΓ. Οι δοσολογιες ειναι στην δικη σας κριση και καλο ειναι παντα ενω γινεται το φαγητο να δοκιμαζετε κ να ελεγχετε την γευση
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Στεφανε τωρα πηρα χαμπαρι αυτο το post, και θα κατσετε ολοι σουζα γιατι μιλαει ο chef.(πλακα κανω). Αυτο που κανεις βγαινει το χταποδι βαρυ για το στομαχι.Βραζουμε το χταποδι σε νερο,ξυδι, δαφνη,πιπερι κοκκους μεχρι να μαλακωσει αλλα οχι να ψηθει,κατοπιν τραβαμε και πλενουμε τα μαυρα και κοβουμε συνηθως σε μικρα κοματια. Σωταρουμε κρεμυδι και χταποδι σε ελαιολαδο, σβηνουμε με κρασι, και εαν θελουμε προσθετουμε λιγο απο το ζουμι που βρασαμε το χταποδι,για πιο δυνατη γευση,εγω συνηθως βαζω νερο. Μετα βαζω ντοματα ψιλοκομενη ,λιγο πελτε,πιπερι , δαφνη και αλατι με προσοχη λογω του οτι το χταποδι εχει εκ φυσεως αλατι. Αφου ψηθει μεχρι να δεσει η σαλτσα,το must για το χταποδι ειναι κοφτο μακαρονακι,βρασμενο μεσα στο χταποδι ιδιαιτερα,και οχι τηγανιτη πατατα, γιατι στο στομαχι τα λαδια και το χταποδι θα γινουν οξινος γυψος. Τελος ανοιγεις ενα παγωμενο μπουκαλακι ΑΚΑΚΙΕΣ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ(ροζε κρασι) και απολαμβανεις πληρως.Αυτα, καλη απολαυση!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavros την 01 Νοέμ 2010, 21:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Aris
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 2071
- Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
- 14
- Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 48 times
- Ηλικία: 46
Γεια σου Ρε Σταυρο
Εισαι σεφ εισαι και Κρητικος, 2 θανατηφοροι γευστικοι συνδυασμοί!!!! :bigsmilie
Εισαι σεφ εισαι και Κρητικος, 2 θανατηφοροι γευστικοι συνδυασμοί!!!! :bigsmilie
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- JohnnyBlade
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1407
- Εγγραφή: 13 Ιούλ 2010, 20:16
- 13
- Τοποθεσία: Μεγαρα
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 19 times
- Ηλικία: 43
εισαι αρχοντας και οχι μονο,εισαι ο ανθρωπος μας!!!!!! :dance5 :dance5 :dance
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- Δημοσιεύσεις: 6359
- Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
- 15
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 652 times
- Επικοινωνία:
Σταύρο δεν με προσέχεις :cry :cry
Σου το είχα πεί εδώ
Περιμένω και άλλα tip και συνταγές, κυρίως γρήγορες και έξυπνες και ελαφριές για το στομάχι. Το χταπόδι σου θα τιο φτιάξω Σ.Κ.
Σου το είχα πεί εδώ
Περιμένω και άλλα tip και συνταγές, κυρίως γρήγορες και έξυπνες και ελαφριές για το στομάχι. Το χταπόδι σου θα τιο φτιάξω Σ.Κ.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)