Συνταγές Μαγειρικής

Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

Γειά σου ρε Σταύρακα!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Ειναι κατι που μου αρεσει ιδιαιτερα να το κανω.. Να πω οτι ειναι δικιας μου εμπνευσης συνταγη, αν και δεν ξερω αν υπαρχει και αλλου.. χαχαχα

Λοιπον.

4 μπριζολες χωρις κοκκαλο
αλατι, φρεσκοαλεσμενο πιπερι, ριγανη
1 μετριο κρεμμυδι
2 μετριες ντοματες, σκληρες, ή μια μεγαλη
300ml κοκκινο κρασι
φρεσκοκομμενος μαϊδανος
ελαιολαδο

Προετοιμαστε τις μπριζολες κανονικα. (Εναλλακτικα: Μπορειτε να τις μαριναρετε απο βραδυς σε ελαιολαδο, ριγανη και χυμο λεμονιου. Οταν θα τις βγαλετε απο τη μαριναδα ξεχωριστε το ζουμι που εβγαλε το κρεας απο το λαδι..). Βαλτε το λαδι στη φωτια και αφηστε το να παρει καλη θερμοκρασια. Βαλτε τις μπριζολες και μετριαστε τη φωτια!!! Στο μεταξυ αρχιστε τα σημαντικοτερα: κοψτε σε κυβακια το κρεμμυδι και τις ντοματες. Ανακατεψτε τα με το μαϊδανο και φρεσκοτριμμενο πιπερι. απλωστε τα μια στρωση σε ενα ταψακι το οποιο θα παιρνει τις μπριζολες ισα ισα!!!! Στο μεταξυ θα πρεπει να εχετε γυρισει τα κρεατα. Αφηστε τα λιγο ακομη σε μετρια φωτια. Βαλτε το κρασι με μιας και γυριστε τις κανα 2 φορες να παρουν και οι 2 πλερες. Τραβηξτε τες απο τη φωτια και τοποθετηστε τες πανω στο μιγμα που κανατε πιο πριν! Αδειαστε προσεκτικα το περιεχομενο του τηγανιου (ΟΛΟ!) και με ενα πηρουνι ανασηκωστε τες να παει το ζουμι απο παντου. Το ζουμι πρεπει να τις καλυπτει ΚΑΛΑ! Στο μεταξυ ο φουρνος ειναι στους 230°C προθερμασμενος. Το βαζετε στη μεση περιπου. Αφηστε το για 30-40 λεπτα. Τοσο το αφηνω εγω, ισως οι χρονοι να ειναι διαφορετικοι σε σας!!!

Συνοδευτικα μπορειτε να κανετε πατατες τηγανητες, ρυζι με μπροκολο, καλαμποκι και αρακα, ή απλα με εναν πουρε φτιαγμενο απο εσας και οχι την Knorr!!

Guten Appetit! :megagrin
Εικόνα
stavros
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 31 Οκτ 2010, 08:33
13
Been thanked: 2 times

Δεν θα μπορουσα να αφησω απεξω το πιλαφι το κρητικο.

Τι να πεις γιαυτο το εδεσμα; Στους γαμους τους παραδοσιακους, που ειναι ελαχιστοι, γιατι εχει εισβαλει και σε μας ο μοντερνισμος, το πιλαφι το φτιαχνουν οι ιδιοι οι βοσκοι και δεν αφηνουν γυναικα να πλησιασει την ωρα του μαγειρεματος, παρα μονο να στυψει λεμονι και να πλυνει κανα σκευος. Ιερη και σεβασμια ωρα, ο κοσμος πρεπει να φαει να το ευχαριστηθει.

Το προβατο πρεπει να ειναι τουλαχιστον δυο χρονων και οχι γερικο γιατι θα μυριζει εντονα, το λεγομενο ζυγουρι, αφου το κρεας κοπει σε μικρα κομματια το αραδειαζουμε σε μια κατσαρολα, και το σκεπαζουμε δυο δαχτυλα παραπανω με νερο. Αφου παρει τις πρωτες βρασεις, ξαφριζουμε για πολυ ωρα μεχρι να καθαρισει καλα, κατοπιν προσθετουμε ενα ολοκληρο κρεμυδι καθαρισμενο και μια ολοκληρη ντοματα, αλατιζουμε καλα και σκεπαζουμε. Αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι το κρεας να ειναι σχεδον λιωμενο, (μπορει και τρεις ωρες)κατοπιν τραβαμε το κρεας το βαζουμε σε πιατελες και το σερβιρουμε με λεμονι και χοντρο αλατι μαζι με το πιλαφι. Για καθε τρια μερη ζωμου προσθετουμε ενα μερος νερου(για να αλαφρυνει γευστικα).Μετραμε το ζουμι ξανα, και για καθε 4 μερη ζωμου βγαζουμε 1 μερος ρυζι. ΠΡΟΣΟΧΗ το ρυζι πρεπει να ειναι το γλασσε,το γυαλιστερο, οχι νυχακι και οχι χοντροκοκο, οταν δεις τα τρια ρυζια μαζι στο super market θατο καταλαβεις,το σωστο γυαλιζει. Αφου εχει ηρεμησει ο ζωμος θα ανεβασει στη κορφη λιπος το οποιο αφαιρεις προσεκτικα με μια κουταλα βαθια, το βαζεις το ζουμι να βρασει σε μετρια φωτια, και ριχνεις το ρυζι ανακατεβοντας συνεχως μεχρι να ψηθει. Αφου εχει μισοψηθει ριχνεις λεμονι στυμμενο περιπου 2 λεμονια για 2 φλιτζανες ρυζι, πρεπει να ειναι λιγο ξυνο, δοκιμαζεις και μετα αλατιζεις. Το μυστικο του ποτε ειναι ετοιμο, ειναι να το τραβηξεις απο τη φωτια οταν ειναι σχεδον ψημενο, να το αφησεις να τραβηξει τα υγρα του για πεντε λεπτα και μετα να το σερβιρεις. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ. Σε καθε μεγαλη γιορτη μαζευονται οι οικογενειες στα χωρια να γιορτασουν με πιλαφι, κρεας στα καρβουνα, και μπολικο κρασι τσι χαρες τονε και τσι λοιπες τως.

Ετουτονε ειμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ και κιανεις δε μπορει να μα σε αλλαξει.

Πολλα δα αποψε μονο καλη ξεκουραση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 01 Νοέμ 2010, 23:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Τα κενα, σε παρακαλω.. Προσεχε τα, μετα τα κομματα και τις τελειες... :-(
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2010, 20:16
13
Τοποθεσία: Μεγαρα
Has thanked: 38 times
Been thanked: 19 times
Ηλικία: 43

κανε μου την χαρη μην γραφεις συνταγες τετοια ωρα.
ευχαριστω!
stavros
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 31 Οκτ 2010, 08:33
13
Been thanked: 2 times

Συγνωμη για την ενοχληση johny δεν θα το ξανακανω αλλωστε καινουργιος ειμαι και ενοχλητικος.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Μην ψαρωνεις ρε Σταυρο, πλακα σε κανει.. Το ψυγειο του αναστεναζει αυτη τη στιγμη, κανεις αλλος.. :hystericalbs1

Χαλαρωσε, ηερμησε και μην κολλας... Ειναι ομορφο να βλεπεις οτι υπαρχει κοσμος που γουσταρει αυτο που κανεις.. Ξερω τι σε λεω..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2010, 20:16
13
Τοποθεσία: Μεγαρα
Has thanked: 38 times
Been thanked: 19 times
Ηλικία: 43

οχι φιλε Σταυρο καθε αλλο. αλλα μου ανοιγεις την ορεξη.
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2071
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010, 12:46
14
Τοποθεσία: Χαλάνδρι, Αθήνα
Has thanked: 34 times
Been thanked: 48 times
Ηλικία: 46

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΚΕΝΤΗΣΕΙ!!!!! :devil
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
stavros
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 31 Οκτ 2010, 08:33
13
Been thanked: 2 times

ok παιδια ημουν κουρασμενος και το παρεξηγησα.Στεφανε δυστυχως δεν ξερω απο γραφη σαυτο το μαραφετι και αναγκαστικα θα με διορθωνεις συνεχεια,χτες π.χ. αφησα κενα και στο κειμενο και μολις εκανα υποβολη αυτο εγινε παλι ενα,ασε που κανω δυο ωρες να γραψω κατι,τονους δεν ξερω πως μπαινουν.Δυστυχως αν το χα θα γραφα μετις ωρες για φαγητο και κρασι.
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2010, 20:16
13
Τοποθεσία: Μεγαρα
Has thanked: 38 times
Been thanked: 19 times
Ηλικία: 43

για να βαλεις τονους πατας το κουμπακι που εχει δεξια απο το Λ και μετα πατας το γραμμα που που θελεις να μπει ο τονος.
ελπιζω να βοηθησα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”