"Ενίσχυση" Eau de toilette

Άβαταρ μέλους
Pantrek
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 33 times
Been thanked: 118 times

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγους μήνες αγόρασα απο supermarket ένα eau de toilette "Brut".
Αν και μου αρέσει το άρωμα, δυστυχώς η διάρκεια στο δέρμα μου είναι κακή, περίπου 90 λεπτά μπορώ να το μυρίσω.

Υπάρχουν διάφορα καταστήματα που εμπορεύονται χύμα αρώματα και λογικά θα διαθέτουν μεγάλη ποικιλία απο αιθέρια έλαια για να μπορούν να αντιγράφουν και να κατασκευάζουν τα εμπορικά EDT.

Σκέφτομαι, και θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό, να τους πάω το μπουκαλάκι με το Brut που έχω και να το "ενισχύσω" προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Απ'οτι βρήκα στο basenotes για το Brut
Top Notes Lavender, Anise, Lemon, Basil, Bergamot.
Heart Notes Geranium, Ylang-Ylang, Jasmine
Base notes Sandalwood, Vetiver, Patchouli, Oakmoss, Vanilla, Tonka Bean
Αν πάω το μπουκάλι και μου προσθέσουν απο 1-2 σταγόνες π.χ Sandalwood, Vetiver και Oakmoss θα βελτιωθεί η διάρκεια του αρώματος, χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα ο χαρακτήρας του, ή δεν θα καταφέρω κάτι?
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εννοειται πως οχι ! Αν ηταν τοσο απλο να ανακατεψουμε 10 αιθερια και να βγει brut θα ημασταν πλουσιοι ολοι :-)

Η μυρωδια του brut δεν ειναι καποιο αιθεριο ελαιο - ειναι αρωματικο ελαιο (συνθετικο) και δεν αντιγραφεται με μιξη αιθεριων ελαιων.

Στην αγορα θα βρεις ποικιλια απο αρωματικα ελαια (συνθετικα) που εχουν παραπλησια μυρωδια με το αυθεντικο brut αλλα δεν ειναι τοσο απλο να τα προσθεσεις σε ενα μπουκαλι αυθεντικο και να εχεις πιο εντονη μυρωδια. Ισως το μονο που θα καταφερεις ειναι μια ελαφρα δερματιτιδα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Pantrek
Νήπιο
Νήπιο
10

herco έγραψε:Ισως το μονο που θα καταφερεις ειναι μια ελαφρα δερματιτιδα.
Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας γι'αυτό και ρώτησα πριν προχωρήσω.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

μπορεις αν θες να προσθεσεις καποιο αιθεριο ελαιο απο τις νοτες κορυφης`η απο τις μεσαιες νοτες(σε μικρη ποσοτητα π.χ4-5 σταγονες περγαμοντο `η γερανι).το εχω δοκιμασει σε κολωνιες με καλα αποτελεσματα.δεν αλλαζει το τελικο αρωμα και ενισχυει λιγο την διαρκεια.προσεχε μονο μην βαλεις αιθεριο ελαιο βασης(π.χ. σανταλοξυλο)`η μεγαλη ποσοτητα αιθεριου ελαιου(πανω απο 10 σταγονες) γιατι σιγουρα θα αλλαξει αμεσως το αρωμα της κολωνιας.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Επειδή έχω τρέλλα με το brut.Στο πρόβλημά σου υπάρχει λύση.Εγώ κάνω τα εξής όταν θέλω να μυρίζω brut όλη μέρα.Ξυρίζομαι με σαπούνι που μυρίζει brut(reef point soap-interpid)*,χρησιμοποιώ brut aftershave,splash-on lotion*,eau de toillette.Σου προτείνω εδώ να βάλεις και αποσμητικό.Επίσης μπορείς να πάρεις μικρά μπουκαλάκια τσέπης-δειγμάτων από αρώματα,και να τα γεμίσεις με την κολώνια.Η κολώνια που πωλείται στα μαγαζιά(και την αγοράζω 3 ευρώ) και τα supermarket ανοίγει κανονικά.Γέμισε τα μπουκαλάκια να ψεκάζεσαι όλη μέρα.

*Δεν τα βρίσκεις Ελλάδα...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 336 times
Been thanked: 190 times

παρε την μενουνος τυπου brut την εχω και ειναι πολυ καλη
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

+1 για την brut by menounos.
Άβαταρ μέλους
Pantrek
Νήπιο
Νήπιο
10

@ macho

Αν κατάλαβα σωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα για δερματίτιδα ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να χρησιμοποιήσω αιθέριο και όχι αρωματικό έλαιο, και πάντα σε μικρή ποσότητα.

Όπως βλέπω το μπουκάλι, απο τα 100ml είμαι περίπου στη μέση, ίσως λίγο παραπάνω (50-60 ml)
Να υποθέσω ότι 3-4 σταγόνες αιθ. έλαιο είναι ασφαλής ποσότητα?

@ rhtoras

Επειδή δοκίμασα την Denim στον καρπό και :shoot για 4-5 ώρες, όταν τελειώσω την Brut δεν θα την ξαναπάρω γιατί όσο και να μου αρέσει το άρωμα, η διάρκεια στο δέρμα μου είναι τραγική.
Θα το γυρίσω στη Denim που αποδίδει αρκετές ώρες και επίσης μου αρέσει το άρωμα της.

Τώρα αν μπορέσω να βελτιώσω την διάρκεια της Brut με χημεία, θα την ξανατιμήσω σίγουρα.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

καλο θα ηταν πριν αγορασεις το οποιοδηποτε αιθεριο ελαιο να το τεσταρεις για αλλεργιες.ποτε δεν ξερεις που μπορει να εισαι αλλεργικος. η ποσοτητα που βαζεις σε καποια κολωνια ,διαφερει απο αιθ,ελαιο σε αιθ.ελαιο. γενικα παντως μην βαλεις πανω 6-7 σταγονες.
Άβαταρ μέλους
Pantrek
Νήπιο
Νήπιο
10

Μένω περιφέρεια και δεν έχω πολλές επιλογές στην πόλη μου.

Θα πάω σε ένα κατάστημα που παρασκευάζει αντιγραφές γνωστών αρωμάτων και θα τους ρωτήσω αν διαθέτουν αιθ έλαιο vetiver & βελανιδιά για να την πρασινίσω περαιτέρω την Brut.
Αν είναι διαθέσιμα θα τους ζητήσω να μου προσθέσουν 2 σταγόνες απο το καθε ένα και έπειτα θα την δοκιμάσω με ένα ψεκασμό στο χέρι για να δω μήπως υπάρχει κάποια αλλεργία ή οτιδήποτε άλλο.

Θα περιμένω μία μέρα και αν όλα πάνε καλά την επομένη θα την δοκιμάσω κανονικά στο σώμα.

Σας ευχαριστώ όλους και θα ξαναποστάρω να σας ενημερώσω πως πήγε το πείραμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρώματα”