Tcheon Fung Sing Mandorla

Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Όπως όλοι γνωρίζετε το αμύγδαλο και όλοι οι συνδυασμοί του αρωματικά πάντα με ενθουσιάζουν. Δοκίμασα από την παραδοσιακή σειρά του TFS - το κόκκινο με άρωμα αμύγδαλο. Ας βάλω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβουμε περισσότερα.
IMG_2344.JPG
Το κόκκινο μπολ
IMG_2342.JPG
Το σαπούνι είναι μαλακό στην υφή του
IMG_2343.JPG
Τα συστατικά του

Το μπολ είναι κλασικό πλαστικό με πρακτικό άνοιγμα που βοηθάει στο απευθείας face lathering, αρωματικά φέρνει σε αμύγδαλο αρωματισμένο - ποτισμένο με disaronno. Είναι αρκετά έντονο αρωματικά, εννοείται μου αρέσει και στην υφή του είναι αρκετά μαλακό. Φέρνει πιο κοντά σε figaro παρά σε Cella, πιστεύω και στο άρωμα αλλά και στις ιδιότητες ξυρίσματος. Στο ξύρισμα είναι όλα τα λεφτά, μιλάμε φτιάχνεις στόκο με ελάχιστες στροφές, το δοκίμασα με γουρούνι και έγινα Άγιος Βασίλης. Το σαπούνι διψάει αρκετά αλλά όσο νερό του δίνεις τόσο πιο πολύ μαρέγκα φτιάχνει, πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν περιέχει tallow, είναι φυτικό αλλά αυτό δεν με καίει τόσο, η προστασία - ενυδάτωση είναι πάρα πολύ καλή, την λεπίδα δεν την ένιωθα καθόλου. Έλεγα να μην βάλω asl αλλά απλά έβαλα για το άρωμα και μόνο. Η τιμή 5,50€, τρέμε Cella !!!

Μην το συγκρίνετε με Cella, θεωρώ είναι καλύτερο αλλά το Cella για μένα είναι Cella = Θρησκεία, Πιστοί του πικραμύγδαλου ορμάτε ! :megagrin
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Πέτρο όπως το λες, σκέτο Figaro το βλέπω
if you have a great shave you have a great day
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Πετρο με καλυψες 100%.ποσο νερο ζηταει αυτο το σαπουνι.πολυ νερο. επαθα πλακα.
Cella=αρρωστια,καψουρα,λαχταρα :) ,θρησκεια :hail :hail
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εγω θα το πω μια τελευταια φορα και δεν προκειται να ξαναπω τιποτα για τα συγκεκριμενα σαπουνια και για αλλα σαπουνια(γιατι δεν αξιζει και να ασχολουμαστε τοσο πολυ).τα σαπουνια ειναι κορυφαια.
κυκλοφορουν για πανω απο 50 χρονια και τα χρησιμοποιουν εκατομυρια ανθρωποι σε ολο τον κοσμο εδω και δεκαετιες.η ιδια η εταιρια εχει βραβευτει απο το ιταλικο κρατος.
τωρα αν καποιοι απο εμας καλομαθαμε (και εγω μεσα)σε αλλα super,douber ,extra wow artisan σαπουνια ειναι αλλη υποθεση.
αυτο δεν σημαινει οτι τα συγκεκριμενα ειναι για πεταμα ουτε και μετρια ειναι.τα σαπουνια ειναι κορυφαια και οι επιδοσεις τους μοναδικες.
επισης δεν μπαινω σε συγκρισεις τυπου proraso-tfs ,tfs-cella ,artisan(usa)-tfs etc.ολα μου αρεσουν το ιδιο(ναι το ιδιο)και ολα τα απολαμβανω εξισου ειτε ειναι πρασινα και λεγονται proraso,ειτε κοκκινα και λεγονται σπλεντιτ(ναι σπλεντιτ) , ειτε phoenix,cattie's bubbles,soap commander,barrister&mann κ.α(συγχωριστε με αν ξεχασα καποιο).
ας αγοραζουμε τα σαπουνια μας,ας ξυριζομαστε με αυτα και ας τα απολαμβανουμε οσο πιο πολυ μπορουμε.ολα τα αλλα νομιζω οτι ειναι περιττα.αν καποιο σαπουνι δεν αξιζει θα το φαει η μαρμαγκα μονη της. :D
υ.γ.αν αναφερα ποια σαπουνια εχω πεταξει(πιο παλια) ορισμενοι θα με εστηναν στο αποσπασμα και στην ηλεκτρικη καρεκλα.θα πω μονο οτι καποια σαπουνια ειχαν κορωνες,στεματα και δεν συμμαζευεται ενω αλλα χαιρουν της εμπιστοσυνης εκαττομυριων ανθρωπων παγκοσμιως. :megagrin
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Είχα περισσότερες προσδοκίες από το σαπούνι αυτό, όντας τακτικός χρήστης των Cella και Figaro. Είναι καλό, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, οπότε θα έλεγα ότι μάλλον καταλαμβάνει την τρίτη θέση των προτιμήσεών μου ανάμεσα στα (τρία) αυτά πικραμύγδαλα.
Στη συσκευασία λέει 125ml αλλά μπροστά στο Figaro που λέει 150ml φαίνεται πολύ λιγότερο.
Ενδεικτικά, μια και δεν έχω χρόνο για ογκομετρήσεις κλπ:
Βάρος TFS καινούργιο: 93,5γρ.
Βάρος Figaro χρησιμοποιημένο 4-5 φορές: 132γρ.
Βάρος Cella χρησιμοποιημένο καμιά 10αριά φορές: 112γρ.
Βάρος Cella καινούργιο: 145γρ.
Όλα χωρίς καπάκι. Το καπάκι του Figaro είναι πιο ελαφρύ από του TFS.
Συμπερασματικά, ανάμεσα στα τρία, στα 5,50 ευρώ προτιμώ Cella. "Γεμάτος" αφρός (όπως στο Figaro) αλλά και λιγότερο χημικό άρωμα από τα άλλα δύο -το παλιό που έχω εγώ τουλάχιστον. Επίσης εάν έβρισκα Figaro στα ~2,5 ευρώ, που πωλείτο παλιότερα από συνοικιακά και μη μαγαζιά πριν καταργηθεί ( ; ) ή πριν γίνει μόδα το ΠΞ, θα έπαιρνα μερικά ακόμη.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Έχοντας γράψει τα παραπάνω πριν από 3+ μήνες και βλέποντας τις διαφορές που υπάρχουν πλέον στις τιμές, θα ήθελα να προσθέσω ότι σήμερα το κόκκινο TFS αποτελεί πλέον ίσως την πιο συμφέρουσα αγορά ανάμεσα στα τρία πικραμύγδαλα όσον αφορά το κόστος/απόδοση. Μπορεί κανείς να το βρει σε λιγότερο από τη μισή τιμή (1,90 ευρώ) σε σύγκριση με τα άλλα δύο.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Πού παιζει αυτη η τιμη;
Άβαταρ μέλους
YMMV