Le Pere Lucien

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
9
Has thanked: 28345 times
Been thanked: 39879 times

Είμαι από τους λίγους που αγαπάνε τα LPL. Μου αρέσουν οι απλές φίνες συνθέσεις και τα διακριτικά αρώματα. Έχω και ένα δυο scentless για να βάζω το άρωμα που μου κάνει κέφι μετά.
Οι πρόσφατες παρτίδες abricot και oud santal του ΛΠΛ είναι στα τοπ για μένα.
Το δικό μου refill abricot είναι μια χαρά αρωματικό, και μην ξεχνάμε ότι η όσφρηση είναι η πιο υποκειμενική από τις αισθήσεις.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zanxion
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 623 times
Been thanked: 579 times

Το Oud Santal είναι αγαπημένο. Αν μείνει καιρό στο ράφι αρχίζει να κάνει αφρό που στεγνώνει σχετικά γρήγορα. Γίνεται πάλι top notch με τρεις τέσσερις σταγόνες γλυκερίνης στο πινέλο πριν το χτύπημα στο σαπούνι. Κολλημένος άσχημα με τ' άρωμά του.
I mustache you a question...
But I'm shaving it for later.
Stathis
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 42 times
Been thanked: 20 times

Ενδεχομένως κάποια μη πρόσφατη παρτίδα και κάποιος καιρός στο ράφι έπαιξαν ρόλο... :(
Το σαπούνι αυτό δεν το αντιλαμβάνεται οσφρητικά ούτε λαγωνικό.

Added in 23 hours 51 minutes 23 seconds:
Παρέλαβα και την abricot λοσιόν η οποία δεν έχει καμία σχέση με το σαπούνι. Μυρίζει ικανοποιητικά και ευχάριστα.
Μπορώ να κάνω κάτι για να αναζωογονήσω το σαπούνι; Πολύ πιθανό ο πωλητής να το είχε πολύ καιρό στο ράφι...
Άβαταρ μέλους
zanxion
Νήπιο
Νήπιο
3

@Stathis
Πάρε από το φαρμακείο ένα μπουκαλάκι γλυκερίνης. Θα μουλιάσεις το πινέλο σου κανονικά για κανα-δυο λεπτά, θα το τινάξεις καλά και θα βάλεις 5-6 σταγόνες γλυκερίνης στο πινέλο. Θ' αρχίσεις να τρίβεις το σαπούνι (τα LPL το θέλουν για σχεδόν ένα λεπτό). Καθώς θα βλέπεις να δημιουργείται αυτός ο πυκνός και κολλώδεις αφρός, θα βουτάς τη μύτη του πινέλου σε λίγο νερό και θα συνεχίσεις το τρίψιμο μέχρι να δημιουργηθεί αφρός πυκνός σαν κρέμα, όχι αφράτος, αλλά σχετικά κολλώδης (θα το νοιώσεις στα δάχτυλα).
Το πρόσωπο πλυμένο, άπλωμα του αφρού με το πινέλο και ξύρισμα. Έτσι τα καταφέρνω με το Oud-Sandal του 2021 που έχω ακόμα.
Stathis
Νήπιο
Νήπιο
7

@zanxion
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Το παραπάνω θα το κάνω μόνο μια φορά ή αναλόγως σε κάθε ξύρισμα;
Άβαταρ μέλους
zanxion
Νήπιο
Νήπιο
3

Αυτό το κάνεις για να βελτιώσεις τις ιδιότητες του σαπουνιού στο άφρισμα. Αν έχεις μόνιμα πρόβλημα με αυτό το σαπούνι θα το κάνεις όποτε το χρησιμοποιείς. Εγώ για παράδειγμα όταν χρησιμοποιώ το Oud - Sandal πάντα βάζω γλυκερίνη γιατί είναι παλιό και δεν κρατά ο αφρός του. Όταν χρησιμοποιώ ένα φρέσκο Ariana & Evans δεν χρειάζεται γιατί κάνει αφρό πυκνό που κρατά αρκετά.
Stathis
Νήπιο
Νήπιο
7

Καλημέρα σας
Δοκίμασα τη γλυκερίνη τελικά, η οποία όμως δε μπόρεσε να αναζωογονήσει τουλάχιστον οσφρητικά τις όποιες δυνατότητες του σαπουνιού....
Το σαπούνι είναι ανύπαρκτο, δε μπορεί να αποδώσει τίποτε συγκριτικά με το υπέροχο άρωμα της λοσιόν του
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 13890 times
Been thanked: 14452 times
Επικοινωνία:

...πρόταση : σε μπολ ξυρίσματος, τοποθέτησε ένα κουταλάκι του γλυκού από το σαπούνι, δούλεψέ το με το πινέλο, προσθέτοντας νερό και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στη σαπουνάδα...θέλει υπομονή...απόψεις....
Άβαταρ μέλους
zanxion
Νήπιο
Νήπιο
3

Αλήθεια, το βαζάκι στο αυτοκόλλητο με το barcode από κάτω τι σειριακό αριθμό έχει; Το δικό μου που ήταν "ξοφλημένο" είχε αριθμό 2021 172 και υποθέτω πως ήταν παραγωγής 2021. Τώρα, τρία χρόνια για ένα tallow σαπούνι είναι πολλά. Γενικά τα σαπούνια με ζωικό λίπος δεν "γερνούν" καλά.

Προστέθηκε μετά από 36 λεπτά 21 δευτερόλεπτα:
Μια συμπλήρωση σ' αυτό που έγραψα πριν. Από εκείνα με ζωικό λίπος, μόνο αυτά που είναι σκληρά, triple milled, αντέχουν στον χρόνο.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 14620 times
Been thanked: 15806 times

Γι' αυτό το λόγο απέβαλλα το ψυχαναγκαστικό "πρέπει να δοκιμάσω ότι κυκλοφορεί εκεί έξω" και τη διετία 23-24 έχω αγοράσει ένα σαπούνι. Στόχος να μείνω με 5-6 σαπούνια τα οποία θα ευχαριστιέμαι και θα τελειώνω πριν μπαγιατέψουν.

BTW και το SV Cubebe που είναι triple milled έχει εξασθενήσει αρωματικά μετά από 3,5 χρόνια και χωρίς να το βρέχω.
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”