Επιτηρητής τάσης (στον πίνακα)ή ξεχωριστή προστασία συσκευών

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα

Έχω τον παρακάτω προβληματισμό και θα ήθελα τις απόψεις των φίλων του φόρουμ.

Ο προβληματισμός μου αφορά την προστασία των συσκευών του σπιτιού από αυξομειώσεις τάσης.

Για πτώσεις τάσης με ένα UPS θεωρητικά καθαρίζεις.
Για υπερτάσης όμως που αξίζει να καταφύγει κανείς ?
Ξεχωριστή προστασία των συσκευών με πολύπριζα προστασίας από υπερτάσης ή με τοποθέτηση επιτηρητή στον πίνακα, στον οποίο ρυθμίζεις άνω και κάτω όριο τάσεων με αποτέλεσμα τις υπερτάσεις να τις "τρώει" ο επιτηρητής και όχι οι συσκευές ? Προφανώς, η ύπαρξη αντικεραυνικού στον πίνακα είναι δεδομένη.

Σίγουρα η τελευταία μου φαίνεται πιο "ασφαλής" πιο "σίγουρη" λύση, αλλά το κόστος εκεί παίζει (από οικονικά ώς αρκετά ακριβά) και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως κόστος/ποικιλία υλικών, ηλεκτρολόγο κλπ

Όταν κάποιος προτίθεται να ψωνίσει ηλεκτρικές συσκευές και να διαθέσει ένα σοβαρό ποσό, σίγουρα το θέμα αυτό είναι πονοκέφαλος ...

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις γνώμες σας παιδιά.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Εγώ θα σου έλεγα όχι στον επιτηρητή τάσης γιατί κοστίζει πολλά και προσφέρει λίγα. Επίσης η λειτουργία του πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα με τις συχνές διακοπές που που κάνει στην εγκατάσταση σε ασήμαντες μεταβολές της τάσης του δικτύου, ιδίως αν ρυθμιστεί σε ευαίσθητες τιμές.

Οι πιο επικίνδυνες υπερτάσεις είναι αυτές που προκαλούνται από τους κεραυνούς και είναι πολύ σημαντικό που εσύ είσαι καλυμμένος σε αυτήν την περίπτωση.

Για να προστατέψει τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές σου (υπολογιστές, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα κτλ.) θα σου πρότεινα να προμηθευτείς online UPS από μια αξιόπιστη εταιρία όπως η APC για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”