Λάδωμα λεπίδων;
Δημοσιεύτηκε: 11 Ιουν 2014, 20:58
Σε κάποιο ξυριστικό site του εξωτερικού (νομίζω στο sharpologist.com) είχα διαβάσει κάποτε πως μια απλή συνταγή για να κρατάνε περισσότερο τα ξυραφάκια και να διατηρούν καλό επίπεδο κοψίματος σε όλες τις χρήσεις, είναι το λάδωμά τους μετά τη χρήση με ελαιόλαδο. Καθώς το ελαιόλαδο είναι αδιάλυτο στο νερό, υποτίθεται ότι εκτοπίζει την υγρασία από την κόψη και σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ το οποίο δεν επιτρέπει την κόψη να έρθει σε επαφή με τον αέρα (και να οξειδωθεί).
Προσωπικά το δοκιμάζω εδώ και 1-2 μήνες, αλλά ακόμη δεν έχω σαφή άποψη. Έχω την αίσθηση ότι οι λεπίδες διατηρούν λίγο καλύτερο επίπεδο κόψης στις επόμενες (πλην της πρώτης) χρήσεις, αν και δεν είμαι σίγουρος ακόμη αν κρατάνε παραπάνω (έχω κρατήσει λεπίδα και για 7 ικανοποιητικά ξυρίσματα, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στο λάδι ή σε τυχαία καλή κατασκευή...)
Ποιά είναι η άποψή σας; Μύθος ή πραγματικότητα; Το εφαρμόζετε;
Προσωπικά το δοκιμάζω εδώ και 1-2 μήνες, αλλά ακόμη δεν έχω σαφή άποψη. Έχω την αίσθηση ότι οι λεπίδες διατηρούν λίγο καλύτερο επίπεδο κόψης στις επόμενες (πλην της πρώτης) χρήσεις, αν και δεν είμαι σίγουρος ακόμη αν κρατάνε παραπάνω (έχω κρατήσει λεπίδα και για 7 ικανοποιητικά ξυρίσματα, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται στο λάδι ή σε τυχαία καλή κατασκευή...)
Ποιά είναι η άποψή σας; Μύθος ή πραγματικότητα; Το εφαρμόζετε;