Όσοι έχετε συλλογή από πολλά ξυρἀφια τα χρησιμοποιείτε όλα;;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

γεια σας!!Ερὠτηση προς όλους τους ειδημονες του forum που προέκυψε μετά από διάβασμα πολλών αναρτήσεων:
Όλοι εσείς που έχετε όχι ένα αλλά 2,3 ή περισσότερες μηχανές ή και σαβέτες,φαλτσέτες στη συλλογή σας ξυρίζεστε πάντα με το τελευταίο που αγοράζετε ή αλλάζετε καθέ μέρα ή εβδομάδα τα εργαλεία για να χρησιμοποιούνται όλα εξίσου;;;
Ή πάλι τα παλιά τα έχετε απλά στην συλλογή σας αχρησιμοποίητα;;
Εντωμεταξύ η ερώτηση έγκειται στο εξής:Aλλάζοντας από ένα DE σε άλλο δεν χρειάζεται κάποιες μέρες για να συνηθίσει το δέρμα στο νέο απόκτημα ή σε κάποιο παλιό (DE ή SR) ή ακόμα και σε νέα λεπίδα ξυραφιού που αλλάζετε ή που το ξαναχρησιμοποιείτε σε παλιά μηχανή;
Πώς το διαχειρίζεστε το ζήτημα αυτό;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απόψεις..
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Σάκη χωρίς να έχω καμιά τεράστια συλλογή DE (γύρω στις 14-15 vintage -gillette οι περισσότερες- μία Merkur 41C και μία Muhle R89) εγώ φροντίζω να τις χρησιμοποιώ όλες γιατί ξυρίζομαι και καθημερινά. Άλλες για άλλες μέρες πχ με γένια 3-4 μερών μία fatboy ή μία ήπια tech ενώ με γένια 20-23 ωρών μία open comb για βαθύ ξύρισμα. Άλλες για ταξίδι και άλλες στο καθημερινό rotation. Άλλες φορές πάει ανάλογα με τα γούστα, τη διάθεση, την ώρα (γρήγορα το πρωί ή χαλαρά το βράδυ?) το σαπούνι και ό,τι άλλο μου καπνίσει. Κάποιες φορές κρατάω για μία ή δύο εβδομάδες μία μηχανή για να τη μάθω καλά ή για να τεστάρω σε συγκεκριμένες "συνθήκες" ένα σαπούνι.Αυτή είναι και η ομορφιά στο ιδιαίτερο χόμπι μας. Το δέρμα δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνηθίσει, πιο πολύ "δυσκολεύεται" όταν αλλάζω λεπίδα παρά μηχανή.

Σίγουρα ξεχωρίζω κάποιες μηχανές (την αγαπημένη μου 41C ή την καλοζυγισμένη Aristocrat), άλλες τις συμπαθώ λιγότερο (την ιδιότροπη Black Beauty ή την αδικημένη Star), άλλες δεν τις έχω γνωρίσει ακόμα καλά (την καινούρια red tip). Όλες όμως τις έχω όχι για να τις βλέπω αλλά για να τους δίνω ζωή χρησιμοποιώντας κάποιες από αυτές ακόμα και 60 ή 70 χρόνια από τότε που πρωτοκατασκευάστηκαν.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Βασικά Σάκη το θέμα είναι οτι για εμένα συμβαίνει το εξής: όταν αγοράζω κάτι στις αρχές κάνω δοκιμές...Σε μια μηχανή δοκιμάζω διάφορα ξυραφάκια για να δώ ποια τις πάνε και για ένα διάστημα χρησιμοποιώ την εν λόγω μηχανή.Κάποια στιγμή μετά από καιρό χρησιμοποιώ κάποια παλιότερη για να βγάλω και για εκείνη ασφαλή συμπεράσματα αλλά και να κάνω μια αλλαγή από τα ίδια.Σε μηχανές κρατάω αυτές που με βολεύουν και όχι όποια να ναι.Σε κρέμες και σαπούνια κ.λ.π που είναι αρώματα η αλλαγή παέι με την εποχή τη διάθεση την ώρα κ.λ.π για αυτο έχω μεγαλύτερη ποικιλία.Σε μηχανές όμως έχω μόνο τις απαραίτητες.Μερικές φορές βέβαια θέλω να κάνω γρήγορο ξύρισμα και άλλες πολύ βαθύ οπότε και εκεί παίζει ρόλο ποια μηχανή θέλω.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Βασικα, καθε μηχανη που αγοραζω, μετα το καθαρισμα την δοκιμαζω με τουλαχιστον 2 διαφορετικες λεπιδες (ενιοτε με 3) και μετα την ξανακαθαριζω και την αποθηκευω. Και μπαινει σε ενα διευρυμενο rotation. Οι μονες μηχανες που δεν εχω χρησιμοποιησει ειναι οι 2 Valet που εχω, γιατι δεν εχω παρει ακομη λεπιδες, η Rolls μου γιατι δεν εχω ακονισει ακομη καμμια απο τα 3 μαχαιρια που εχω, και η Αpollo, που μαλλον δεν θα την χρησιμοποιησω ποτε, γιατι δε νομιζω να βρω τις καταλληλες λεπιδες (και αυτες που εχω ειναι μαλλον δυσκολο να ακονιστουν..)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Όσον αφορά τα παραδοσιακά ξυράφια, τα εναλλάσσω καθημερινώς, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το συχνότερο ακόνισμα σε κάποια από αυτά. Τώρα αν στο μέλλον αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους (από τα 8 που έχω σήμερα) πιθανόν κάποια να αποθηκεύονται για περισσότερο χρόνο.
Με DE ξυρίζομαι μια φορά τις 10 ημέρες οπότε δε τίθεται θέμα rotation. Από τις 4 μηχανές που έχω, υπάρχει μια προτίμηση στην EJ89 που προσφέρει το περισσότερο γλυκό ξυρίσμα στα διαλείμματα μεταξύ των straight.
Χάρης
NavalArchitect

Όχι._
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Τα χρησιμοποιώ όλα αλλά οχι με την ίδια συχνότητα . Τα πιο αγαπημένα περισσότερο συχνά τα οχι τόσο αγαπημένα (η τα Open Comb )πιο αραιά . Αλλά κανένα δεν μένει "παραπονεμένο"......
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα πιό πολλά αλλά λόγω της δουλειάς μου δεν μπορώ να τα έχω όλα μαζί και έτσι κάποια μένουν "παραπονεμένα" !!
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”