Σκλήρυνση γενιών και λεπίδα...

Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2677 times
Been thanked: 4673 times

Πρόσφατα ξεκίνησα να ξυρίζομαι με τις πολύ καλές polsilver.
Πραγματικά σε κόψιμο εφάμιλλες με τις feather και σε προστασία σχεδόν ίδιες με τις personna.

Αλλά παρατηρώ ότι τα γένια μου έχουν σκληρύνει σημαντικά. Ειδικά στο πηγούνι. Γυαλόχαρτο μιλάμε. Και βγαίνουν και σχετικά πιο γρήγορα. Το διάστημα που ξυρίζομαι έμεινε ίδιο, στις 3 μέρες.
Και δεν είναι ψυχολογικό.
Δεν άλλαξα τίποτα άλλο στην ρουτίνα του ξυρίσματος. Ίδια μηχανή και σαπούνια...

Το είχα πάθει παλιά στο στρατό όταν πέρασα από το 2λεπίδων sensor στο 3λέπιδο max3.
Παράλογο μου φαίνεται από μονή λεπίδα...
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Επειδη δεν ξυριζεσαι παραδοσιακα απο εχθες, με προκαλει εντυπωση αυτη η "εξελιξη". Κατω απο αλλες συνθηκες θα σε ελεγα να διαβασεις αυτο. Στην περιπτωση σου τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. Δες την φωτο στο σημειο: "Τρόπος λειτουργίας των μηχανών." Βασικα οι τριχες δεν σκληραινουν. Την ιδια συσταση εχουν και σε σχεση με πιο πριν. Να πω οτι οι λεπιδες κοβουν πιο "καθετα", κατα μηκος της τριχας? Ισως ειναι η "μονη" λογικη εξηγηση. Ειναι πολυ κοφτερες, ωστε η τριχα δεν προλαβαινει να παρει μια κλιση αναλογη με αλλες λεπιδες, και κοβεται πιο "καθετα".

Θα προτεινα, για ενα διαστημα να χρησιμοποιησεις τις παλιες σου λεπιδες, για να δεις εαν θα υπαρξει και παλι διαφοροποιηση, και δη ως προς την κατασταση πριν την αλλαγη της μαρκας. Ξυρισου δλδ καμμια 5-6 φορες... Και πες μας τα νεα και τις αλλαγες!

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12

Το είχα διαβάσει Στέφανε.
Το ζήτημα είναι ότι ότι και να γίνεται σε επίπεδο τρίχας, η αίσθηση στα γένια μου είναι χάλια. Δεν είχα κανένα ερεθισμό, ούτε ingrowns από τις Polsilver, τις οποίες θεωρώ πολύ καλες.
Εννοείται ξαναγυρνάω σε personna και feather και βλέπουμε.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12

update:

Μετά από μερικά ξυρίσματα με feather τα γένεια μου ήρθαν στην πρότερη κατάσταση.
Οι polsilver παροπλίζονται μόνιμα.
Δυστυχώς έπρεπε να πάρω μόνο ένα πακετάκι από τις pol για δοκιμή. Βλακεία που δεν πήρα και 1 από feather γιατί σε λίγο ξεμένω.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29628 times
Been thanked: 29890 times

Πάντως και εμένα με παραξενεύει αυτή η διαφορετικότητα ανάλογα με την λεπίδα! Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για πραγματική σκλήρυνση των γενιών, αλλά πιθανόν για διαφορετική αίσθηση. Το γιατί και το πως...
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12

Θα κάνω rotation με 3 μηχανές και 3 λεπίδες στο τέλος με φαίνεται χαχα
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Δε πειράζει Παναγιώτη. Εγώ κάνω rotation με μία μηχανή και μία λεπίδα πολύ καιρό τώρα. 8)

Ή μάλλον δεν κάνω rotation ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 5 times

<<Kατι μας ψεκαζουν αρα..... 8) >>και εμενα τελευταια ατσαλοτριχες ....ουτε μουλιασμα στο prep ουτε μαλακτικες κρεμες κ λαδια κτλ δεν πιανει ..με το κλαδευτηρι στο χερι λοιπον
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12

GIKARADI εμένα μια χαρά γυρίσανε σε καλύτερη κατάσταση. Αν χρησιμοποιείς μόνο μια μάρκα λεπίδες, δεν αλλάζεις για λίγο.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
nikos.a

Έχει να κάνει με τη συχνότητα των ξυρισμάτων. Άλλο να τα ξυρίζεις όποτε το θυμηθείς κι άλλο να ξυρίζεσαι μέρα παρά μέρα ή κάθε μέρα. Άμα τα αφήσεις αξύριστα για καιρό, γίνονται βούτυρο στις slant.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”