Crabtree & Evelyn West Indian Lime ss

Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Ας κάνω ένα review διαφορετικό. Ακολουθόντας τη προτροπή του Αντώνη θα γράφω σ'αυτό το νήμα τις εντυπώσεις μου απο το σαπούνι με ημερολογιακή μορφή.

Crabtree & Evelyn Μοσχολέμονο απο τη Δυτική Ινδία ( ή Δυτικές Ινδίες αν σας φαίνεται εξωτικότερο )
Μα τί όνομα και αυτό ?!
Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ομολογώ πως απο το όνομα και μόνο έψαχνα να το βρώ. Βρήκα όλη τη σειρά στο κέντρο της Αθήνας ( αλήθεια γιατί δε μύρισα και το Nomad, oύτε που μου πέρασε απ'το μυαλό ...) Το άρωμα στο σαπουνάκι υποτονικό, στη κολώνια ανυπόφορα δυνατό. Μιά ανοιξιατικολουλουδολεμονάτη βαρβατίλα. Μάλλον είμαι περίεργος. Με το οικονομικό μου ταβάνι στα 16.5 ευρώ έφυγα με ένα refill σαπουνάκι και ο πήλινος γιαουρτοκεσές το βόλεψε μιά χαρά.

Εικόνα
Ξύρισμα πρώτο.
Μούλιασμα του 1470 σε ζεστό νερό, τίναγμα και φόρτωμα στο σαπούνι. Εδώ κάτι δε πάει καλά. Μάλλον έχω αφήσει πολύ νερό στο πινέλο. Δε πα να το σβουρίζω και να το πασαλείβω κρέμα δε γίνεται στο πρόσωπο. Είναι υδαρής, εύθραστος και νιώθεις πως δε σε προστατεύει. Τί να προστατέψει το νεράκι ? Όσο για το άρωμα ? Το περίμενα κάπως αλλιώς. Το λεμόνι μοιάζει στιφό. Ξέρω τι φταίει. Το ginger. Άτιμο πράγμα !
Πάμε, Αstra καινούργια λεπίδα στη EJ . Εύκολα ! Πάτ κιούτ ! Τελικά τα φαινόμενα απατούν. Με face lathering κάτω του μετρίου, καλυπτικότητα ανύπαρκτη και όμως τελειώνω χωρίς κόψιμο, κάψιμο και ερεθισμούς.
Μετά το καθιερωμένο Aqua Velva splash on έχω την αίσθηση ( για αρκετή ώρα μετά ) μιάς επιδερμίδας φρέσκιας, τονωμένης, ελαστικής και ενυδατωμένης ( έ...είπαμε την αίσθηση )

Ξύρισμα δεύτερο.
Αυτή τη φορά όση ώρα μουλιάζει το πινέλο κάνω υποβρύχιο και το σαπούνι. Αδειάζω το ζεστό νερό στη παλάμη μου και μπουγελώνω τα μούτρα μου. Τινάζω το πινέλο, περισσότερο αυτή τη φορά και φορτώνω σαπούνι. Αυτή τη φορά δείχνει πιό παχιά η κρέμα, παίρνω θάρρος και δοκιμάζω face lathering. Τρώω τα μούτρα μου. Σίγουρα καλύτερα απο τη πρώτη φορά αλλά πάλι φυσαλίδες, δεν είναι παχύρευστη. Πόσο λιγότερο νερό πιά ? Την επόμενη φορά σίγουρα λιγότερο.
Αποτέλεσμα ? Άψογο, αλλά έχει σημασία ? Άμα δε κάνω κρέμα σαντιγί στο πρόσωπο να το φχαριστηθώ, με χαλάει.
Το καλό είναι πως το άρωμα αυτή τη φορά μου άρεσε. Τελικά είμαι περίεργος. Εντάξει δεν είναι ToOBS Lemon & Lime , τί σου κάνει η πρώτη φορά, το πρώτο μου λεμονοσάπουνο, όλα τα συγκρίνω μαζί του, αλλά δεν είναι και άσχημο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
nikos.a

Ειχα διαβασει για το συγκεκριμενο σαπουνι και σκεφτομαι την αγορα του, λογω αρωματος κυριως. Λογικα, οπως και σε καθε αλλο σαπουνι, πρεπει να βρεις το "κουμπι" του. Απο που το πηρες και ποσο, αν επιτρεπεται;
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ηλία για πιο ολοκληρωμένη άποψη γιατί δεν δοκιμάζεις και bowl lathering?
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Nίκο το βρήκα στο Attica στην οδό Αμερικής ( κοντά στη πλατεία Συντάγματος ), έχει όλη τη σειρά της Crabtree & Evelyn. Η τιμή για το refill ήταν 16.6 ευρώ .

Αλέξη θα δοκιμάσω και bowl lathering . Έχω μέλλον ακόμα με το σαπουνάκι .
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29394 times
Been thanked: 29550 times

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Αλέξη, δοκίμασε bow lather, μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα. Η διαδικασία που περιγράφεις στην 2η φορά είναι πιο ορθή κατ' εμέ, έτσι δουλεύω και εγώ όλα τα σαπούνια μου με άψογο αποτέλεσμα. Ας περιγράψω ξανά πως τα δουλεύω:

Μουλιάζω πινέλο και σαπούνι όση ώρα κάνω μπάνιο και ακολούθως αδειάζω το νερό και τινάζω το πινέλο (όχι τελείως στεγνό, 2-3 απαλά τινάγματα). Στην συνέχεια φορτώνω έντονα το σαπούνι, όσο κρίνω οπτικά ότι είμαστε οκ. Υπολογίζω καμιά 30 στροφές. Ξέρω σπατάλη θα μου πεις, αλλά αν δεν χορτάσει το μάτι μου, δεν ευχαριστιέμαι το ξύρισμα. Οι πρώτες σαπουνάδες που σχηματίζονται, τις αφήνω και πέφτουν μέσα στο μπολ, μειώνουν την ποσότητα του νερού που θα χρειαστούν αργότερα. Ακολούθως προσθέτω σταδιακά το απαιτούμενο νερό και είμαι κομπλέ.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Καταπληκτικές μυρωδιες τα C&E αλλα σου βγάζουν την ψυχή για να κάνουν αφρό επιπέδου άλλων σαπουνιών που γινεται σε χρόνο dt.
2-3 ευκαιριες του ειχα δώσει και μετά του εκανα μνημόσυνο.
Άρης
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Συμφωνώ με τον Ηλία,ο αφρός δεν είναι και ο καλύτερος αλλά στο ξύρισμα βγάζει όλη του την απόδοση. Το δουλεύω με τα καινούρια μου πινέλλα ασβού τα οποία κρατούν αρκετό νερό και ακόμη δεν έχω καταφέρει να κάνω έναν πλούσιο και παχύ αφρό όπως με άλλα !!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Όπως είπα και "στο ξύρισμα της ημέρας" δεν είχα κανένα προβλημα να κάνω εύκολα σαπουνάδα με το nomad και το sienna. Σε κάθε περίπτωση προτείνω να δοκιμάσεις την Ιταλική μέθοδο φορτώματος που δείχνει σε βίντεο ο Κωνσταντίνος.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Αναφορικά με τα σαπούνια της C&E, είχα διαβάσει κάποια στιγμή στο shavenook το εξής :

Όσα σαπούνια έχουν ως πρώτο συστατικό το Potassium Palmate είναι καλά και κάνουν σταθερό και πλούσιο αφρό.
Όσα έχουν σαν πρώτο συστατικό το Sodium Palmate είναι δύσκολά και σε παιδεύουν πολύ .

Δεν ξέρω κατά πόσο έχει δίκιο αυτός που το έγραψε , γιατι δεν έχω κάποιο τέτοιο σαπούνι αλλά μπορούμε να το δούμε λιγάκι.

Αν μπορεί ο Χάρης να τσεκάρει το δικό του μιας και είναι ευχαριστημένος και ο Ηλίας το δικό του μιας και δεν είναι.

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική του καθενός μας αλλά και η ποιότητα του νερού.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Πράγματι, πρώτο συστατικό εχει το potassium palmate και δεύτερο το sodium palmate.
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”