Φιλοι μου καλημερα!
Δεν ξερω ανα εκανα σωστα ή λαθος, αλλα υστερα απο δυο ξυρισματα με ενα λεπεκοφφ της πλακας που δεν ηταν shave ready σε καμμια περιπτωση, παρατηρησα οτι παρολο που το ξυρισμα με πονουσε, δεν παρουσιασα κανενα μα κανενα ερεθισμο υστερα. Ο αφρος που χρησιμοποιω ειναι maca root απτο body shop, το πινελο ειναι ενα muhle ασβος των 25 ευρω και εχω μια prosraso πρασινη κρεμα για πριν και μετα το ξυρισμα.
Την πρωτη φορα που ξυριστηκα εκανα δυο περασματα κατα την φορα των τριχων και ειχα ενα καλουτσικο αποτελεσμα και καμμια κοκκινιλα. Τη δευτερη φορα το προχωρησα 2 βηματα παραπερα και εκανα το τελευταιο κοντρα. Εκει ειχα ενα καλο βαθυ ξυρισμα και ελαχιστη κοκκινιλα στο τελος η οποια εφυγε μετα απο 2 ωρες.
Απο τοτε, το ξαναγυρισα στο merkur 15c που χρησιμοποιω, για να μην πιεζω την τυχη μου με ενα ξυραφι που ειναι αμφιβολης ποιοτητας και ακομα πιο αμφιβολου ακονισματος.
Πηρα, ομως, το θαρρος και αγορασα ενα dovo 1516 5/8 το οποιο παρελαβα σημερα το πρωι! Ειναι της ταξεως των 110 ευρω και δεν θα το χρησιμοιποιησω μεχρι να το δει καποιος απο εσας (μαλλον ο boltsis που ειναι απο Λαρισα).
Ελπιζω να μην εκανα καποια βιαστικη κινηση. Το ξυραφι ειναι carbon και απο ο,τι ειδα καλης κατασκευης (η ραχη ειναι ισια και παραλληλη σε ολο το μηκος της, σε αντιθεση με το λεπεκοφφ που το παχος της ραχης παιζει λιγακι)
Α! Ξεχασα να πω πως δεν κοπηκα καθολου! Μπορει να μου πηρε παραπανω απο μιση ωρα να ξυριστω τη δευτερη φορα, αλλα δεν ειχα ουτε μισο κοψιμο! Χρησιμοποιησα μονο το δεξι μου χερι, και σε πολλες περιπτωσεις κρατουσα το ξυραφι σα να ηταν γιαπωνεζικο μαχαιρι, αλλα τα καταφερα αναιμακτα!
Ευχαριστω ολα τα παιδια που εχουν υποβαλλει τις εμπειριες τους και με βοηθησαν χωρις να το ξερουν στα πρωτα μου βηματα με μαχαιρι!
Καλες ξουρες!!!!!!!
Dovo #4580 5/8 Carbon
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Καλορίζικο φίλε μου , καλή αρχή και εύχομαι να το χαρείς πραγματικά!Είναι ένα πολύ καλό ξυράφι και με μια συντήρηση θα σου κρατήσει πολλά χρόνια!Πες μας μονο απο που το πήρες , είναι καινούργιο?Για να δεις αν είναι shave ready ο μόνος τρόπος και καλύτερος είναι να κάνεις ένα ξύρισμα η κάποια περάσματα, συνιστώ καλή προετοιμασία με πινέλο και σαπούνι και μετά απο καλό στροπάρισμα σε δέρμα κάνε τα κλασσικά περάσματα στα μάγουλα, αν δεις ότι τραβάει-πονάει πάει να πει ότι δεν είναι.Σε κάθε περίπτωση πες μας τι έγινε!Προσοχή όμως διότι αυτό μπορεί να κόβει σε σχέση με το προηγούμενο που ανέφερες!!
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι και εγω προσωπικά ότι θελήσεις!
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι και εγω προσωπικά ότι θελήσεις!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
-
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Ωπ! Γραψε λάθος! Το Dovo #4580 5/8 Carbon παρηγγειλα γιατι το 1516 το περιμεναν να ερθει και ανυπομονουσα πολυ να περιμενω κι εγω! :megagrin
Το μαγαζι που το αγορασα λεει οτι ειναι Inox, αλλα κανοντας μια μικρη ερευνα ειδα οτι ειναι carbon. :confused
Το πηρα απο εδω
Το ξερω, μη βαρατε, οσο προσεκτικος και αργος ειμαι στο ξυρισμα, το πιο βιαστικες κινησεις εκανα να το παραγγειλω! Μπορει και να το πηρα υπερτιμημενο, δεν ξερω...
Οσο γι'αυτο που ειπες οτι μπορει να μην εκοβε καλα το προηγουμενο, το σκεφτηκα κιεγω, οποτε κραταω και μια πισινη σε σχεση με το 'αναιμακτο' που ειπα!
Οταν μπορεσω θα ανεβασω και καμμια φωτο να το δειτε!
Το μαγαζι που το αγορασα λεει οτι ειναι Inox, αλλα κανοντας μια μικρη ερευνα ειδα οτι ειναι carbon. :confused
Το πηρα απο εδω
Το ξερω, μη βαρατε, οσο προσεκτικος και αργος ειμαι στο ξυρισμα, το πιο βιαστικες κινησεις εκανα να το παραγγειλω! Μπορει και να το πηρα υπερτιμημενο, δεν ξερω...
Οσο γι'αυτο που ειπες οτι μπορει να μην εκοβε καλα το προηγουμενο, το σκεφτηκα κιεγω, οποτε κραταω και μια πισινη σε σχεση με το 'αναιμακτο' που ειπα!
Οταν μπορεσω θα ανεβασω και καμμια φωτο να το δειτε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 13 Ιουν 2013, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τους συνδέσμους σου. Το πως γίνεται μπορείς να το δεις από τις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τους συνδέσμους σου. Το πως γίνεται μπορείς να το δεις από τις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης
Το πετσοκόβειν, εστί φιλοσοφείν.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Δεν το κοβω και για πολυ shave ready. Dovo αγοραζουμε απο το invisibledge. Ειναι πολυ καλα και αξιοπιστα μαχαιρια. Θα το χαρεις.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
-
- Νήπιο
- 12
Ευχαριστω που μου φτιαξατε το ποστ! :thnx
Συγγνωμη, αλλα δεν ειμαι και πολυ κομπιουτερακιας, οποτε τα κανω λιγο τσατρα πατρα!
Λεω να το δοκιμασω αυριο να δω τι θα πει. Αν δω οτι με τσιμπαει πολυ θα το βαλω στην ακρη και θα περιμενω να το δει ο boltsis!
Αναμεινατε νεα!
Συγγνωμη, αλλα δεν ειμαι και πολυ κομπιουτερακιας, οποτε τα κανω λιγο τσατρα πατρα!
Λεω να το δοκιμασω αυριο να δω τι θα πει. Αν δω οτι με τσιμπαει πολυ θα το βαλω στην ακρη και θα περιμενω να το δει ο boltsis!
Αναμεινατε νεα!
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Δεν ειναι ομως απαραιτητο να μην ειναι shave ready εαν τραβαει κλπ. Ισως φταιει η τεχνικη σου και η απορια θα σου φυγει μονο οταν θα το δει ο Ηλιας. Ο λογος που λεω οτι δεν ειναι shave ready ειναι οτι το μαγαζι που το πηρες δεν εχει σχεση με τετοια. Αλλα παλι δεν ξερεις.
Nikos
-
- Νήπιο
- 12
Μαγκες, το εργαλειο, πολυ απλα, δεν υπαρχει!
4 περασματα και εχω κανει απο τα πιο βαθεια ξυρισματα ποτε! Μονο κανα δυο σημεια ειναι που μου ξεφευγουν λιγακι, αλλα αυτο ειναι πιστευω επειδη ειμαι απειρος ακομα (τριτο ξυρισμα με straigth ενεκα!).
Δεν βλεπω την ωρα να μεγαλωσουν λιγο οι τριχες μου για να το ξανακανω!!!!!
4 περασματα και εχω κανει απο τα πιο βαθεια ξυρισματα ποτε! Μονο κανα δυο σημεια ειναι που μου ξεφευγουν λιγακι, αλλα αυτο ειναι πιστευω επειδη ειμαι απειρος ακομα (τριτο ξυρισμα με straigth ενεκα!).
Δεν βλεπω την ωρα να μεγαλωσουν λιγο οι τριχες μου για να το ξανακανω!!!!!
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα λίγη βοήθεια από τους ειδικούς στα straight εάν είναι εύκολο παρακαλώ : )
Ελπίζω αυτό να είναι το κατάλληλο νήμα. Έχω στα χέρια μου ένα καινούργιο Dovo #4580 5/8 Carbon όπως το παραπάνω και ένα λουρί (strop) Dovo 18535001 (σαν αυτό).
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το "σπορ" και λέω να ξεκινήσω τώρα, ευκαιρίας δοθήσης του Dovo.
'Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω πως μπορώ να διαπιστώσω εάν το ξυράφι είναι έτοιμο για ξύρισμα (shave ready), εάν θέλει πέρασμα από το strop και πόσο, εάν κάνει αυτό το λουρί, εάν χρειάζομαι τίποτε άλλο εκτός από το λουρί (κάτι έχω διαβάσει εδώ για πάστες) και ότι άλλο προαιρείσθε : )
Ευχαριστώ
Ελπίζω αυτό να είναι το κατάλληλο νήμα. Έχω στα χέρια μου ένα καινούργιο Dovo #4580 5/8 Carbon όπως το παραπάνω και ένα λουρί (strop) Dovo 18535001 (σαν αυτό).
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το "σπορ" και λέω να ξεκινήσω τώρα, ευκαιρίας δοθήσης του Dovo.
'Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω πως μπορώ να διαπιστώσω εάν το ξυράφι είναι έτοιμο για ξύρισμα (shave ready), εάν θέλει πέρασμα από το strop και πόσο, εάν κάνει αυτό το λουρί, εάν χρειάζομαι τίποτε άλλο εκτός από το λουρί (κάτι έχω διαβάσει εδώ για πάστες) και ότι άλλο προαιρείσθε : )
Ευχαριστώ
Γιώργος
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Θα σου πω εγω οτι ξερω και θα σου πουν και οι πιο ειδικοι περισσοτερα. Αν το ξυραφι σου ειναι καινουργιο δεν ειναι σιγουρα shave ready απο το εργοστασιο δεν ερχεται shave ready, εκτος και αν απο εκει που το πηρες το ζητησες να στο στειλουν shave ready. Περασμα απο το λουρι θελει καθε φορα πριν το χρησιμοποιησεις, νομιζω 50 -60 φορες. Παστες θα χρειαστεις αργοτερα ειναι για φρεσκαρισμα του ακονισματος
Ολα ειναι δρομος