Συνταγές για σαπούνια ξυρίσματος
Δημοσιεύτηκε: 19 Μάι 2013, 16:41
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει μου φάνηκε καλή η εν λόγω συνταγή.
Η μόνη αντίρρηση που έχω είναι στη μεγάλη ποσότητα ελαίου αμυγδάλου και ελιάς.
Πιστεύω ότι καλύτερα να μειωθούν στο μισό οι δόσεις των αιθερίων ελαίων ή να μπουν σε 100γρ σαπούνι μασαλίας. Και για δέρμα με ακμή ή υπερβολική λιπαρότητα, θα πρόσθετα λίγες σταγόνες tea tree oil και περισσότερες καψούλες βιτ Ε.
Υλικά
60 γρ. σαπούνι Μασσαλίας
1 κ.σ. φυσικό μεταλλικό νερό
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
30 - 35 σταγ. αιθέριο έλαιο λεβάντα
10 σταγ. Αιθέριο έλαιο δάφνης
1 – 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Τρίψτε το σαπούνι στο τρίφτη και απλώστε το σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας να στεγνώσει για μερικές ημέρες.
Μουσκέψτε τις βιταμίνες για 2 περίπου λεπτά σε νερό, ώστε να μαλακώσουν και να μπορείτε να τις αδειάσετε εύκολα τρυπώντας τις με ένα μυτερό αντικείμενο.
Αλέστε τμηματικά το σαπούνι σε ένα μπλέντερ κάνοντας το σκόνη και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά, το αποτέλεσμα θα είναι μια παχιά και κρεμώδης ζύμη.
Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή μπολάκι ή κεσεδάκι με μεγάλο στόμιο, ώστε να μπορεί να χωρά το πινέλο για να κάνει αφρό.
Πιέστε τη ζύμη προς τα κάτω, προσπαθώντας να μην σχηματιστούν θύλακες αέρα.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 μήνες.
Πηγή
Η μόνη αντίρρηση που έχω είναι στη μεγάλη ποσότητα ελαίου αμυγδάλου και ελιάς.
Πιστεύω ότι καλύτερα να μειωθούν στο μισό οι δόσεις των αιθερίων ελαίων ή να μπουν σε 100γρ σαπούνι μασαλίας. Και για δέρμα με ακμή ή υπερβολική λιπαρότητα, θα πρόσθετα λίγες σταγόνες tea tree oil και περισσότερες καψούλες βιτ Ε.
Υλικά
60 γρ. σαπούνι Μασσαλίας
1 κ.σ. φυσικό μεταλλικό νερό
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
30 - 35 σταγ. αιθέριο έλαιο λεβάντα
10 σταγ. Αιθέριο έλαιο δάφνης
1 – 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Τρίψτε το σαπούνι στο τρίφτη και απλώστε το σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας να στεγνώσει για μερικές ημέρες.
Μουσκέψτε τις βιταμίνες για 2 περίπου λεπτά σε νερό, ώστε να μαλακώσουν και να μπορείτε να τις αδειάσετε εύκολα τρυπώντας τις με ένα μυτερό αντικείμενο.
Αλέστε τμηματικά το σαπούνι σε ένα μπλέντερ κάνοντας το σκόνη και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά, το αποτέλεσμα θα είναι μια παχιά και κρεμώδης ζύμη.
Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή μπολάκι ή κεσεδάκι με μεγάλο στόμιο, ώστε να μπορεί να χωρά το πινέλο για να κάνει αφρό.
Πιέστε τη ζύμη προς τα κάτω, προσπαθώντας να μην σχηματιστούν θύλακες αέρα.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 μήνες.
Πηγή