ξεκίνημα με straight razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

γεια σας φίλοι,

τα ξυρίσματα με την merkur 34c γίνονται όλο και καλύτερα. θέλω όμως κάποια στιγμή να περάσω στο straight razor. διάβασα το post για την εξάσκηση με παλιό straight ΞΕΑΚΟΝΙΣΜΕΝΟ ώστε να μάθει την κίνηση το χέρι.
έτσι βρήκα αυτό:
Εικόνα
γράφει garantie Paris 4/8 και στο κουτί Νο 42 4/8 VOLMA Rotterdam αν διαβάζω καλά.

πώς σας φαίνεται? δεν είναι οκ για την δουλειά αυτή;
το σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ καλή απολύμανση!! καμιά βοἠθεια πώς να το απολυμάνω;

ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Κατ' αρχάς (και επειδή δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία) αν υπάρχει έστω και ίχνος σκουριάς σε οποιοδήποτε σημείο της λάμας μην το πλησιάσεις στο πρόσωπο σου.

Μπορείς να το απολυμάνεις πλένοντας το 2-3 φορές με αντισηπτικό σαπούνι τύπου Dettol (ή κάτι αντίστοιχο) και έπειτα να το περιλούσεις με καυτό νερό. Επειδή δεν ξέρουμε που το βρήκες ή πως ήταν αποθηκευμένο, θα έλεγα την ίδια διαδικασία να εφαρμόσεις και στην λαβή. Οπωσδήποτε στον πείρο. Αν το υλικό της λαβής είναι ευαίσθητο (π.χ. πλαστικό) μην της βάλεις καυτό νερό.

Επίσης, γνώμη μου είναι, να μην το δοκιμάσεις αν πρώτα δεν εξαλείψεις το μικρό σπάσιμο στην κόψη. Αν το χρησιμοποιήσεις έτσι, το ποιο πιθανό είναι να σε γρατσουνίσει.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Δες αυτο για την δουλεια που το θες ειναι μια χαρα . Εγω αυτο πηρα εξασκηση
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12

ευχαριστώ :thnx
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12

γεια χαρά.
ἐνας φίλος έρχεται από Αμερική και αναρωτιέμαι:

αξίζει να παραγγείλω straight razor από Αμερική (και να μου το φέρει;)
και με ποιό να αρχίσω;

ευχαριστώ για την βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12

από μια έρευνα που έκανα ξεχώρισα αυτό.

το πρόσωπό μου είναι λεπτό. να πάρω 5/8 ?

ευχαριστώ.

EDIT:

Θέμα: Ενσωματωση συνδεσμων (link) - πως λειτουργει!
Stefanos έγραψε:To εχουμε πει ξανα και ξανα, εχουμε διορθωσει τα μηνυματα ξανα και ξανα, και ΞΑΝΑ!

Λυπουμεθα, αλλα εφ εξης, ΟΠΟΙΟ μηνυμα εχει αδεσποτο συνδεσμο μεσα, πηγαινει στα σκουπιδια, χωρις να ειμαστε υποχρεωμενοι να δωσουμε καποια εξηγηση!! Οσο και αν μας λυπει, αλλα απ'ο,τι φαινεται διαφορετικα δεν φαινεται να υπαρχει αλλη λυση που θα βοηθουσε ως προς την αλλαγη της συμπεριφορας ως προς την τηρηση των κανονων..

Φιλικα,
Στεφος

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 11 Ιούλ 2013, 15:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ διάβασε τις οδηγίες. Φιλικά, Αντώνης.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Τα 5/8" ή 6/8" είναι ιδανικά για ξεκίνημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο σου ξυράφι να είναι 100% shave ready ώστε να ξέρεις τι φταίει αν δεν έχεις καλό αποτέλεσμα (γιατί σίγουρα στην αρχή το ξύρισμα θα είναι δύσκολο και όχι αποτελεσματικό).
Ο περισσότερος κόσμος (μεταξύ των οποίων και εγώ) ξεκινούν με ένα Dovo. Νομίζω ότι είναι μια καλή λύση και σίγουρη για αρχή, αλλά όσο μαθαίνει κανείς, θα δει ότι τα παλαιά ξυράφια προσφέρουν γλυκότερο ξύρισμα. Πάντως το ξυράφι που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι πανέμορφο!

Μη ξεχάσεις ότι από την αρχή θα χρειαστείς οπωσδήποτε και ένα strop.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12

ευχαριστώ Stefanos και Harry.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”