Η συγκεκριμένη ήρθε στα χέρια μου μετά από μια (σύντομη) δημοπρασία στο Γαλλικό λιμάνι και είναι εξ'ολοκλήρου απο βακελίτη.
Υπάρχει λόγος που αυτή η μηχανή αποκαλείται double slant, δείτε μια σύγκριση της γεωμετρίας των EJ89, Merkur 39C και Fasan OC Slant:

Η γωνία είναι αρκετά πιο απότομη από την 39C που θεωρείται επιθετική μηχανή. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:
Ακραίο κύρτωμα λεπίδας, που αναγκαία μας υποχρεώνει να την κρατάμε διαφορετικά από άλλες μηχανές. Δηλαδή η λαβή να είναι σχεδόν κάθετα στο πάτωμα, ή παράλληλα με την φορά που ξυρίζουμε. Εκτός από ότι αυτό την κάνει αρκετά επιθετική, είναι και open comb!
Πως ξυρίζει;
Μετά από ένα ξύρισμα (με ASP), έχω να πω τα εξής. Είναι επιθετική, αλλά όχι όσο η R41, oύτε καν κοντά. Η γεωμετρία της λεπίδας αναγκαία σε υποχρεώνει να την κρατάς διαφορετικά, και εγώ δεν έχω ξανακρατήσει τέτοιου είδους μηχανή. Όταν όμως βρήκα τη σωστή γωνία, το ξύρισμα ήταν αποδοτικό, απαλό και με 2 περάσματα ήταν το πρόσωπο όπως είναι με 3 περάσματα κανονικής μηχανής.
Γενικά μου φαίνεται πολύ αποδοτικό εργαλείο, και θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι έχουν σκληρά γένια και ευαίσθητη επιδερμίδα. Θέλει όμως προσοχή στη γωνία και στην πίεση γιατί από ότι κατάλαβα τα οργώνει όλα!