Παρουσίαση: Fasan slant open comb

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Οι μηχανές Fasan παρασκευάζονταν στη Γερμανία πριν και κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, και είναι κατ'εξοχήν απο βακελίτη αν και υπάρχουν μοντέλα με μεταλλικά μέρη, π.χ. το πάνω μέρος της κεφαλής. Υπάρχει επίσης και μηχανή που μπορείς να ρυθμίσεις πόσο slant είναι.

Η συγκεκριμένη ήρθε στα χέρια μου μετά από μια (σύντομη) δημοπρασία στο Γαλλικό λιμάνι και είναι εξ'ολοκλήρου απο βακελίτη.

Εικόνα

Υπάρχει λόγος που αυτή η μηχανή αποκαλείται double slant, δείτε μια σύγκριση της γεωμετρίας των EJ89, Merkur 39C και Fasan OC Slant:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Η γωνία είναι αρκετά πιο απότομη από την 39C που θεωρείται επιθετική μηχανή. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:
Εικόνα

Ακραίο κύρτωμα λεπίδας, που αναγκαία μας υποχρεώνει να την κρατάμε διαφορετικά από άλλες μηχανές. Δηλαδή η λαβή να είναι σχεδόν κάθετα στο πάτωμα, ή παράλληλα με την φορά που ξυρίζουμε. Εκτός από ότι αυτό την κάνει αρκετά επιθετική, είναι και open comb!

Πως ξυρίζει;
Μετά από ένα ξύρισμα (με ASP), έχω να πω τα εξής. Είναι επιθετική, αλλά όχι όσο η R41, oύτε καν κοντά. Η γεωμετρία της λεπίδας αναγκαία σε υποχρεώνει να την κρατάς διαφορετικά, και εγώ δεν έχω ξανακρατήσει τέτοιου είδους μηχανή. Όταν όμως βρήκα τη σωστή γωνία, το ξύρισμα ήταν αποδοτικό, απαλό και με 2 περάσματα ήταν το πρόσωπο όπως είναι με 3 περάσματα κανονικής μηχανής.
Γενικά μου φαίνεται πολύ αποδοτικό εργαλείο, και θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι έχουν σκληρά γένια και ευαίσθητη επιδερμίδα. Θέλει όμως προσοχή στη γωνία και στην πίεση γιατί από ότι κατάλαβα τα οργώνει όλα!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Πολύ ωραία παρουσίαση και οι φωτογραφίες με βοήθησαν να καταλάβω τι παίζει με τις slant. Εύγε!
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ευχαριστούμε Δημήτρη. Δυστυχώς η εμπειρία μου με τις slant (37C) απεδείχθη κακή, και μάλλον ακατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα που τα γένια φυτρώνουν περίεργα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να βρεις τις γωνίες και τις κλίσεις αφού η μια άκρη μπορεί να κόβει την τρίχα π.χ. με την φορά ενώ η άλλη με 30 μοίρες. Για εμένα slant = έμπειρος χρήστης με διάθεση για πειράματα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι, αλλά βρήκα ότι με ένα slant, η γωνία κοπής δεν είναι ποτέ κάθετη στα γένια (λόγω του ότι είναι στραβή η κόψη) και έτσι έχει μεγαλύτερο εύρος όταν ξυρίζει περιοχές όπου τα γένια φυτρώνουν περίεργα.
Αυτό πάντως είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι κάτι που ταιριάζει σε έναν, δεν ταιριάζει σε άλλον!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Σε σχέση με την 37C (ή την 39C) ως προς την επιθετικότητα που βρίσκεται;

Πρέπει να είναι πολύ παράξενη η αίσθηση στο χέρι (λόγω βάρους και γεωμετρίας). Η αλήθεια είναι ότι και εμένα δεν μου αρέσουν οι slant οπτικά (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ).
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Αντώνη είναι πιο επιθετικό, αν και το καταλαβαίνεις διαφορετικά γιατί δεν νιώθεις μέταλλο στο δέρμα αλλά πλαστικό. Θα έλεγα ότι αν το R41 παίρνει 10 σε επιθετικότητα, το 39C παίρνει 7 και το Fasan 8.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Μπραβο Δημητρη πολυ καλη παρουσιαση.

Προσπαθησες να κανης ενα εστω μικρο κατεβασμα κρατοντας οπως τις κανονικες de. Τι θελω να πω, κρατοντας την υπο γωνια την λαβη ( παραληλα με το πατωμα) φανταζομαι οτι θα ξυριζει οπως μια κανονικη de φυσικα με πολυ διαφορετικο κρατημα. Αν ομως την κρατησεις κανονικα η λεπιδα θα κατεβαινει λοξα μηπως ειναι κατασκευασμενη για να δουλευει ετσι. Υποθεση κανω μπορει να λεω κα χαζομαρες ε!! :dash Δεν εχω δει απο κοντα καμμια slant μηχανη ακομα
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Αν κάνεις πέρασμα κρατώντας τη όπως συμβατική DE, δεν έχει καν επαφή η λεπίδα με τα γένια.
Η γεωμετρία του ξυρίστατος είναι αρκετά απόλυτη για τη Fasan, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε. Δηλαδή το "sweet spot" όπως λένε και οι Άγγλοι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Δημητρη μαλλον δεν το καταλαβες αυτο που ειπα ή δεν το ειπα σωστα. Δηλαδη αν κρατησω την 34 οπως εσυ την fasan και την κατεβασω καθετα δεν θα εχει επαφη με τα γενια, νομιζω θα εχει, απλα θα κατεβαινει η λεπιδα λοξα, τωρα αν θα με ξυρισει ειναι ενα αλλο θεμα. Ξαναλεω υποθεση κανω
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Νίκο τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Θα σε ξυρίσει, αλλά δεν θα είναι και πολύ απολαυστικό το ξύρισμα.
Το είχα δοκιμάσει με τη R41 και είναι σαν να έχεις τσουγκράνα και να μαζεύεις τα γένια αντί να τα ξυρίζεις.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”