Να παραθέσω και την χθεσινή εμπειρία μου απο το test lathering που έκανα, το οποίο θα συνεχιστεί για 5-6 μέρες ακόμη. Χρησιμοποιήθηκαν τα πινέλα Semogue 2000 , Omega 49 with hand made wooden handle (Σε ευχαριστώ ξανά μυστικέ μου Άγιε Βασίλη :thnx ) Omega 10018 (το συγκεκριμένο διότι το χρησιμοποιώ μόνο στα ταξίδια ,και θέλω να μαλακώσει πιο γρήγορα). Απο σαπούνι χρησιμοποίησα το proraso sensitive skin την παλιά έκδοση με τα parabens που την εχω καβάντζα για τέτοιες περιπτώσεις :megagrin ) Και στα τρια πινέλα εγιναν οι ίδιες σε αριθμό στροφές(περίπου 100) στο σαπούνι για φόρτωμα και χτύπημα αφρού στο ιδιο μπόλ. Απο μέθοδο (Ιταλική μέθοδος?)χρησιμοποίησα του κυρίου παρακάτω η οποία απέδωσε τέλεια αποτελέσματα. Αργές στροφές του πινέλου πάνω στο σαπούνι και καθόλου πίεση.
[youtube][/youtube]
Τα αποτελέσματα?? Δεν ξέρω αν οσο σπάει η τρίχα στο 2000 κάνει περισσότερο και ποιοτικότερο αφρό αλλά σε σύγκριση με το 49 και το 10018 έμεινε πίσω. Δεν λέω οτι δεν έκανε επαρκέστατο και ποιοτικό αφρό αλλά παιδιά τι ήταν αυτό που δημιούργησε το 49 :shocking ????? Τέτοιο αφρό δεν εχω ξανακάνει - ξαναδεί (βέβαια πρώτη φορά χρησιμοποίησα την συγκεκριμένη μέθοδο) Ηταν για 10 περάσματα με μια πυκνότητα και ποιότητα κρέμας ανευ προηγουμένου. :drool Κοντά σε αυτήν την επίδοση ηταν και το 10018 και πιο πίσω οπως είπα το 2000. Βέβαια το 2000 αρχίζει και ανοίγει σαν βεντάλια και σίγουρα είναι φανταστικό πινέλο και αυτό και πολύ ποιοτικό, αλλά μέχρι στιγμής ο βασιλιάς είναι το 49 το οποιο λατρεύω. Αν ήταν να εχω μόνο ενα πινέλο χοίρου αυτό θα ηταν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ιδίως αυτό με την ξύλινη λαβή.... Μυστικέ Άγιε μου Βασίλη μήπως πρέπει να το επαναλάβουμε (με το αζημίωτο φυσικά :drool :megagrin )
Βέβαια στο τέλος της ολιγοήμερης δοκιμής θα παραθέσω και τα τελικά αποτελέσματα- διαπιστώσεις μου. :megagrin
Test Lathering
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
ω ρε μαρέγκα ο τύπος!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Άρη το 2000 είναι ποιο πυκνό από τα Ομεγα, έτσι απελευθερώνει αφρό πιο δύσκολα. Ιδιαίτερα στην αρχή, είναι λογικό ότι τα αλλά έχουν καλύτερη συμπεριφορά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ναι Απόστολε, κάτι τέτοιο βγήκε και σε μένα. Να φανταστείτε οτι μόνο αυτό που είχε μείνει μέσα στο πινέλο ηταν για 3+ περάσματα :drool :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
.dimitris έγραψε:Άρη το 2000 είναι ποιο πυκνό από τα Ομεγα, έτσι απελευθερώνει αφρό πιο δύσκολα. Ιδιαίτερα στην αρχή, είναι λογικό ότι τα αλλά έχουν καλύτερη συμπεριφορά
Δημήτρη για αυτό είπα οτι στο τέλος θα βγούν τα τελικά συμπεράσματα. Πιστεύω και εγω πως το 2000 σίγουρα θα θα βελτιωθεί. Απλά είμαι περίεργος να δω που θα φτάσει. Κρατώντας τις άλλες παραμέτρους ίδιες (σαπούνι ,στροφές για φόρτωμα, μπόλ , μέθοδος )πιστεύω θα έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.Πάντως μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το άνοιγμα της βεντάλιας που κάνει το 2000 :drool
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
To 2000 είναι εξαιρετικό και όντως, όπως λέτε και έχουμε συζητήσει με τον Δημήτρη, με την χρήση ανοίγει και μαλακώνει υπέροχα. Το Omega δεν το έχω για να τα συγκρίνω .
Εάν όμως έβαζα μια τριάδα Boar στην Semogue (εκτός SOC και LE ) θα ήταν 2000,1800 & 830.
Εάν όμως έβαζα μια τριάδα Boar στην Semogue (εκτός SOC και LE ) θα ήταν 2000,1800 & 830.
if you have a great shave you have a great day
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Γιάννη εσυ το έχεις οπότε κάτι ξέρεις παραπάνω! :megagrin Πάντως μου αρέσει πολύ σαν πινέλο!!
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Στην διάρκεια των test βέβαια θα μπει και καμιά φωτογραφία για του λόγου το αληθές! :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........